[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71933748
h-index2920
i10-index20581
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای رزوراترول

مسعود فریدونی، سیما جهان بخشی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: پیری یکی از مهم‌ ترین ریسک فاکتور‌ها برای بسیاری از بیماری‌ ها است، به طوری که یکی از اهداف مهم در تحقیقات مربوط به آن، شناسایی و تجزیه و تحلیل کردن اجزایی است که در به تاخیر انداختن پیری و افزایش طول عمر نقش دارند. در جوندگان، کاهش دسترسی به مواد ‌غذایی(Caloric Restriction یا CR) به نحوی که باعث سوء تغذیه نشود، باعث افزایش ۵۰ درصد در طول عمر می گردد، با این وجود اثرات مضر نیز از خود به جا می ‌گذارد، بنا بر این محققان به دنبال کشف ترکیبی بودند که بتواند اثر CR را بدون به جا گذاشتن اثرات مضر، تقلید کند. رزوراترول یکی از مواد شیمیایی طبیعی و مشتق شده از گیاهان است که عضوی از خانواده پلی ‌فنول‌ ها می ‌با‌شد و خاصیت آنتی اکسیدانی فوق ‌العاده ‌ای دارد. در این مقاله نحوه اثر رزوراترول در افزایش طول عمر و پیشگیری از فرآیندها و بیماری ‌های مرتبط با پیری مرور می‌ شود.
 مواد و روش‌ ها: مطالعه کنونی با استفاده از پایگاه‌ های اطلاعاتی Pub Med، Elsevier، NCBI و EBSCO به بررسی ۴۰ مقاله منتشر شده پرداخت تا اثر رزوراترول در افزایش طول عمر را تشریح کند. یافته ‌های پژوهش: اخیراً به اثبات رسیده است که رزوراترول با به تاخیر انداختن تمام فرآیند‌های ناشی از پیری، سبب افزایش طول عمر در بسیاری از جانوران مدل آزمایشگاهی از جمله مگس سرکه، نماتد‌ها، ماهی ‌ها و موش ‌ها گردیده ‌است.
بحث و نتیجه ‌گیری: مکانیسم اثر رزوراترول بسیار مشابه با مکانیسم عمل CR است چرا که هر دو با بهبود بیماری‌ های ناشی از پیری از جمله بیماری‌ های قلبی-عروقی، دیابت، آلزایمر و سرطان سبب افزایش طول عمر می‌ گردند که این اثر رزوراترول به فعالیت Sirtuin ها که از نظر تکاملی از خانواده حفاظت شده کلاس III هیستون د استیلاز و وابسته به NAD+ می باشند، به ویژه SIRT۱ که از تنظیم کننده ‌ها‌ی اصلی مکانیسم‌ مولکولی فرآیند‌های پیری است بستگی دارد.

شیما ذرتی پور، آتوسا مرادزادگان،
دوره ۳۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: دوکسوروبیسین (DOX)، یک آنتی‌بیوتیک آنتراسایکلین و یکی از موثرترین عوامل ضد سرطانی است که برای درمان سرطان پستان استفاده می‌شود. مقاومت چند دارویی یک مشکل عمده در درمان سرطان پستان است و در مطالعات تلاش شده تا یک استراتژی کارآمد برای غلبه بر آن بیابند. در این پژوهش اثرات ضد سرطانی هم‌افزایی رزوراترول (RSV) و دوکسوروبیسین (DOX) بر روی رده‌های سلولی سرطان سینه (MCF-۷) انسان مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش­ها: این پژوهش در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در آزمایشگاه افرا (تهران) انجام گردید. سلول‌های اپیتلیال پستان MCF-۷ با غلظت‌های ۵/۱۲، ۲۵، ۵۰،۱۰۰ و ۲۰۰ میکروگرم برمیلی‌لیتر رزوراترول (RSV) به مدت ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت تیمار شدند و سپس چاهک‌های حاوی سلول‌های این گروه با دوزهای متفاوت دوکسوروبیسین (DOX) (۲۵/۰، ۵/۰، ۵/۲، ۱ و ۵ میکروگرم بر میلی‌لیتر) به مدت ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت تیمار شدند و در ادامه میزان بقای سلولی با استفاده از تست سنجش MTT و روش فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته­های پژوهش: باتوجه به نتایج مطالعه تاثیر رزوراترول در مدت زمان ۲۴ ساعت، کمتر از ۵۰ درصد بود و این نشان‌دهنده نقش مؤثر زمان است. به طورکلی با افزایش غلظت رزوراترول خاصیت آنتیاکسیدانی آن کاهش مییابد به گونه‌ای که در غلظت ۲۵/۰ میکروگرم بر میلیلیتر بیشترین درصد مهار رادیکال دیده شد. همچنین درصد مهار توسط دوکسوربیسین بیشتر از مهار توسط رزوراترول بود ولی در هر دو نمونه با افزایش غلظت، درصد مهار رادیکال کاهش یافت.
بحث و نتیجه‌گیری: درمان رزورترول باعث افزایش فعالیت سیتوتوکسیک دوکسوروبیسین در برابر رشد سلول‌های سرطان سینه در صورت تجویز همزمان یا ۲۴ ساعت قبل از دوکسوروبیسین شد. این نتایج نشان داد که درمان ترکیبی شامل رزوراترول و دوکسوروبیسین می‌تواند یک استراتژی مفید برای افزایش اثربخشی دوکسوروبیسین با ترویج تجمع درون سلولی این دارو و کاهش مقاومت چند دارویی در سلول‌های سرطان سینه در انسان شود.
 
آتوسا مرادزادگان: Google Scholar


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4714