[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71293682
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۳ نتیجه برای دانشگاه

معصومه جواهری، کورش هلاکویی نائینی، علی دل پیشه، کورش سایه میری، یونس محمدی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: پاندمی آنفلوانزا همواره یکی از معضلات بزرگ جوامع انسانی بوده وبرای آمادگی مقابله با این بحران عظیم اقتصادی و اجتماعی که تمام جهان را همزمان درگیر می نماید نیازمند آمادگی همه جانبه خواهیم بود. این مطالعه با هدف بررسی آمادگی مدارس و دانشگاه های شهر ایلام در مقابل آنفلوانزای پاندمیک انجام گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی است که به منظور تعیین آمادگی مدارس و دانشگاه ها در راستای مقابله با آنفلوانزای H۱N۱ طراحی و تدوین گردیده است در این مطالعه مستندات برنامه های مقابله با آنفلوانزایH۱N۱ با استفاده از چک لیست تعدیل یافته CDC و WHO مورد بررسی قرار گرفت و داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه تحلیل گردید. یافته های پژوهش: میانگین نمره آمادگی مدارس بر اساس چک لیست های CDC ,WHO به ترتیب ۹/۷۸ با انحراف معیار ۹/۱۱ و ۴/۷۳ با انحراف معیار ۶/۹ و در دانشگاه ها نیز به ترتیب ۴۲/۶۷ با انحراف معیار ۹/۱۳و ۴۴/۴۹ با انحراف معیار ۱/۱۶ بود که در مجموع آمادگی مدارس «خوب» و دانشگاه ها «ضعیف» ارزیابی گردید. هم چنین در آزمون آنالیز واریانس بین آمادگی مدارس ابتدایی با راهنمایی و دبیرستان تفاوت معنی داری مشاهده شد(p=./۰۴) و نیز تفاوت معنی داری بین آمادگی مدارسی که مراقب بهداشت داشتند با مدارسی که مراقب بهداشت نداشتند مشاهده نشد.(۷۳/۰p=) بحث و نتیجه گیری:علی رغم آمادگی «خوب» مدارس، دانشگاه های شهر ایلام از آمادگی «ضعیفی» بر خوردار بودندکه مشکل عمده در بخش های آموزش و برنامه ریزی برای مقابله با پاندمی آنفلوانزا بود و مداخله در این زمینه نیاز است.
سید سعید مظلومی محمود اباد، شکوه فاضل پور، محسن عسکر شاهی ،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده مقدمه: سلامت مجموعه ای از عناصر جسمی، روانی، معنوی، اجتماعی، هوشی و محیطی را در بر می گیرد و برای دستیابی به بالاترین حد سلامت جسمی می توان از طریق تغذیه مناسب، ورزش مرتب، دوری از رفتارهای پرخطر و تشخیص به هنگام نشانه های بیماری به آن دست یافت و با توجه به این که ۵۰ درصد از همه هزینه ها با شیوه زندگی ناصحیح، ارتباط دارد لذا بر آن شدیم تا این مطالعه را با هدف تعیین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در اساتید دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام دهیم. مواد و روش ها: نوع مطالعه توصیفی-مقطعی و به صورت سرشماری ۱۴۲ نفر از اساتید در سال ۸۸ مورد پرسش قرار گرفتند. اطلاعات از طریق پرسش نامه HpLp-II که شامل ۵۲ آیتم که ترکیبی از ۲ طبقه و ۶ زیر مجموعه بود جمع آوری گردید.(طبقه یک: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت شامل زیر مجموعه های مسئولیت پذیری سلامت، فعالیت های فیزیکی و عادت های تغذیه ای. طبقه دو: رفاه روانی اجتماعی شامل زیر مجموعه های رشد معنوی، ارتباطات بین فردی و مدیریت استرس) که هر یک از سوالات طبق طیف لیکرات امتیازدهی شد که مینیمم و ماکزیمم امتیاز ۲۰۸-۵۲ بود. اطلاعات پس از جمع آوری وارد SPSS شد و توسط تست های آماری X۲، T-Test و Correlation مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش: نتایج بیانگر این است که ۸/۲۶ درصد از اساتید زن و ۲/۷۳ درصد مرد بودند. ۳/۶ درصد مجرد و ۷/۹۳ درصد متاهل و ۴/۵۱ درصد دارای مدرک دکتری تخصصی بودند. مقایسه رفتارهای ارتقاء سلامت در دو جنس نشان داد که امتیاز اساتید زن در عادت های تغذیه ای، حس مسئولیت پذیری و روابط بین فردی بیش از اساتید مرد بود و برحسب وضعیت تاهل نشان داد که امتیاز اساتید متاهل در فعالیت های فیزیکی و عادت های تغذیه ای بیش از اساتید مجرد بود ولی از لحاظ آماری معنی دار نبود. در کل میانگین امتیاز فعالیت های فیزیکی دراساتید زن و مرد از بقیه زیر مجموعه های رفتارهای ارتــقاء دهنده سلامت کــمتر بود و تنها ۸/۲۸-۴/۱۸ درصد از یک برنامه ورزشی برنامه ریزی شده پیروی می کردند. از لحاظ عادت های تغذیه ای در کل مصرف غلات و سبزیجات کم بود و۷۰ درصد از اساتید صبحانه مصرف می کردند. تقریب به ۴۰ درصد از اساتید از مهارت های مدیریت استرس استفاده می کردند و میانگین امتیاز رفتارهای مرتبط با مدیریت استرس در اعضاء هیئت علمی مرد بیش از اعضاء هیئت علمی زن بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که ۶۰ درصد امتیاز مربوط به سازه های رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و رفاه روانی اجتماعی، توسط اساتید کسب شده است به نظر می رسد طراحی برنامه جامع ارتقاء فعالیت فیزیکی اساتید و مدیریت استرس می تواند نقش مهمی در رفاه جسمی، روانی و اجتماعی اساتید دانشگاه داشته باشد.
رضا وفایی، محمدرضا سهرابی، کریم همتی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: به منظور برنامه ریزی برای ارتقاء جایگاه پژوهشی نیاز به پایش روند تولیدات علمی داریم. این پژوهش با هدف بررسی روند تولیدات علمی در دانشکده پیراپزشکی و گروه های آموزشی آن در پایگاه داده های Scopus و «ISI» در سال های ۲۰۰۹ تا نیمه سال ۲۰۱۲ انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تولیدات علمی تمامی اعضای هیات علمی دانشکده پیراپزشکی در پایگاه داده های Scopus و «ISI» در سال های ۲۰۰۹ تا نیمه سال ۲۰۱۲ به تفکیک سال و شاخص H آن ها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت اعلام تعداد مقالات و استنادات کل و سه سال و نیم گذشته به تفکیک سال، میانگین شاخص H در دو پایگاه Scopus و «ISI» تنظیم شد. تعداد کل مقالات بین گروه های آموزشی با استفاده از آنالیز واریانس مقایسه شد. یافته‌های پژوهش: میانگین مقالات در پایگاه داده های Scopus در سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ به ترتیب(۹/۰) ۴/۰، (۳/۱) ۶/۰ و (۶/۱) ۷/۰ مقاله به ازای هر عضو هیات علمی است. این ارقام برای پایگاه داده های «ISI» به ترتیب(۱) ۲/۰،(۲/۱) ۴/۰ و(۲/۱) ۵/۰ بوده است. میانگین شاخص H در پایگاه داده های Scopus (۵/۱) ۹/۰ و برای «ISI»(۳/۱) ۷/۰ محاسبه شد. تعداد کل مقالات گروه های آموزشی با هم تفاوت معنی داری نداشت. بحث و نتیجه‌گیری: تولیدات علمی و استنادات روندی افزایشی در پایگاه داده های Scopus و «ISI» داشته اما کمتر از متوسط دانشگاه است.
رقیه امیدی، کامل قبادی، فریبا قهرمانی ، فاطمه حسینی ، مریم قلندری ، ذبیح اله قارلی پور، الهه توسلی، هاشمیه چهره ،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: برنامه ریزی و اهداف یک درس که توسط استاد در ابتدای جلسه ارائه می شود یکی از مهم ترین و مؤثرترین عوامل در روند یادگیری فراگیران می باشد. جمع بندی این پارامترها در پایان درس و ارائه خلاصه ای از برنامه جلسه آتی از اهمیت ویژه ای جهت یادگیری دانشجویان بر خوردار است. چند سالی است که ضرورت تدوین طرح درس، در گروه های آموزشی رشته های علوم پزشکی به گونه ای فراگیر مطرح گردیده است. به همین دلیل این مطالعه جهت بررسی نحوه اجرای طرح درس و مقایسه آن در دانشگاه های شیراز و علوم پزشکی شیراز انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی(cross-sectional) بر روی ۵۰۸ نفر از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه های علوم پزشکی شیراز(۲۱۷ نفر) و دانشگاه شیراز(۲۹۱ نفر) انجام شد، که از هر دانشگاه ۵ درصد از دانشجویان به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و از هر دانشکده نیز با توجه به نسبت دانشجویان آن دانشکده به کل دانشجویان دانشگاه نمونه انتخاب گردید. یافته های پژوهش: در این مطالعه ۲۲۳ نفر (۹/۴۳ درصد) مرد و ۲۸۵ نفر(۱/۵۶ درصد) زن شرکت داشتند که میانگین سنی آن ها ۲۲ سال بود. در این مطالعه مشخص شد که رعایت طرح درس در ترم های مختلف یکسان بود و تفاوتی در دو دانشگاه مشاهده نشد.(P>۰,۰۵) به طوری که میانگین نمره رعایت اجرای طرح درس در دو دانشگاه علوم پزشکی و شیراز به ترتیب ۳۳ و ۳۴ از ۶۰ بود. استفاده از وسایل کمک آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی نسبت به دانشگاه شیراز بیشتر بود. استفاده اساتید از منابع جدید علمی در دانشگاه علوم پزشکی خوب و در دانشگاه شیراز در حد متوسط بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد.(P<۰.۰۵) در مطالعه حاضر ایجاد انگیزه در دانشجویان برای مطالعه و پژوهش در حد پایین، ولی موارد دیگر در حد خوب ارزیابی گردید. بحث و نتیجه گیری: شناسایی عوامل مؤثر بر یادگیری دانشجویان به منظور رفع مشکلات و نارسایی های سیستم آموزشی بسیار مهم است. در این مطالعه مشاهده گردید میزان آگاهی دانشجویان از طرح درس در سطح متوسطی می باشد و در دانشگاه های شیراز و علوم پزشکی شیراز از وسایل کمک آموزشی در حد پایینی استفاده می شود. استفاده بیشتر از وسایل کمک آموزشی و استفاده از منابع جدید علمی از مزیت های اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به دانشگاه شیراز می باشد. برای کاهش نقاط ضعف در هر دو دانشگاه می توان با برگزاری گارگاه های آموزشی برای اساتید قدم های مؤثری برداشت تا دانشجو کمتر مصرف کننده علم باشد و قدری نیز در تولید علم تلاش کند تا شاهد پیشرفت روزافزون دانشجو و دانشگاه در زمینه های علمی و پژوهشی باشیم.
معصومه علیدوستی ، محمد رئیسی، الهه توسلی ، معصومه ایمانزاد، فاطمه اشرفی حافظ ، علی خورشیدی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: مرکز ثقل و هسته هر نظام آموزشی، دانشجویان آن هستند و دانشجویان جهت پژوهش که اصلی ترین نیروی محرکه جامعه در مسیر ترقی و توسعه است نیاز به کامپیوتر و اینترنت دارند لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان رضایتمندی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از مراکز کامپیوتر دانشگاه انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود که در آن ۲۷۵ دانشجو از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود که پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ ۸۸/۰ به دست آمد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS vol,۱۶ تجزیه و تحلیل شد و میزان P<۰.۰۵ معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش: افراد مورد پژوهش ۱۲۱ نفر(۴۴ درصد) دانشجوی دختر و ۱۵۴ نفر(۵۶ درصد) پسر بودند میانگین سن در دختران ۴۷/۲±۶۴/۲۱ و در پسران ۳۳/۲±۸۱/۲۱ بود. میانگین نمره رضایتمندی از مرکز کامپیوتر دانشکده پزشکی ۴۳/۲۲±۴۰/۴۸، مرکز کامپیوتر معاونت پژوهشی ۵۷/۱۹±۹۲/۴۹ و میانگین نمره رضایتمندی از مراکز کامپیوتر خوابگاه ها ۲۵/۲۳±۹۰/۲۸بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که میزان رضایت دانشجویان از مراکز کامپیوتر خوابگاهی نسبت به سایر مراکز در حد پایین تری می باشد لذا از آن جا که دانشجویان پس از پایان کلاس درس بیشترین وقت خود را در خوابگاه می گذرانند برطرف کردن نقایص در این مراکز سبب جلوگیری از اتلاف وقت دانشجو به دلیل مراجعه به سایر مراکز کامپیوتری می شود.
راضیه میرزائیان، اسکندر فتحی اذر، محمود مباشری، مینا شیروانی، منصوره قدوسی، معصومه شوهانی ،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: عدم مراقبت از خود به عنوان عامل خطرساز ولی قابل اصلاح بعضی از مشکلات سلامتی هم چون بیماری ‌های عروق کرونر، سرطان ‌ها، چاقی و پوکی استخوان به یک موضوع کلیدی در بهداشت عمومی تبدیل شده است. تحقیقات نشان داده‌ اند که سطوح خودمراقبتی در فاصله نوجوانی تا بزرگسالی به شدت افت پیدا می‌کند. پس توجه به آن در جوانان اهمیت ویژه‌ای دارد. از آن جایی که دانشجویان دانشگاه ‌ها بخش عمده ‌ای از جمعیت جوان جامعه هستند، پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه وضعیت خودمراقبتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه تبریز انجام شده است. مواد و روش ها: مطالعه حاضر توصیفی از نوع مقایسه ‌ای بوده که بر روی ۳۸۴ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و ۳۸۴ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز انجام گردید. اطلاعات مربوط به خصوصیات دموگرافیک و متغیرهای خودمراقبتی با استفاده از پرسش نامه جمع ‌آوری و داده ‌ها با استفاده از آزمون ‌های تی مستقل و آنووای دو طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ های پژوهش: یافته‌ ها نشان داد که بیشترین درصد واحدهای مورد پژوهش در هر دو دانشگاه از سطح«متوسط» خود مراقبتی و کمترین درصد آن ها از سطح خودمراقبتی«خوب» برخوردارند. بر اساس آزمون تی مستقل بین دانشجویان دو دانشگاه در زمینه خودمراقبتی اختلاف معنی ‌دار آماری وجود داشت(P<۰,۰۱) که نشان دهنده تأثیر نوع دانشگاه بر خودمراقبتی دانشجویان بود. هم چنین نتایج نشان داد برخی خصوصیات فردی اجتماعی دانشجویان بر خودمراقبتی آن ها تأثیر معنی ‌دار دارد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به این که اکثریت دانشجویان از نظر خودمراقبتی در سطح متوسط به پایین هستند لازم است مسئولین دانشگاه ‌ها جهت ایجاد انگیزه در آن ها و اختصاص دادن امکاناتی جهت افزایش سطح خودمراقبتی دانشجویان، این قشر جوان و آینده ‌ساز کشور، برنامه ریزی نمایند.
محمد مشکی، حسین زارع،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده مقدمه: بسیاری از مطالعات در حوزه حافظه به بررسی حافظه سرگذشتی و عوامل موثر بر آن می پردازد. با توجه به نقش ویژگی های خلقی افراد بر بازیابی خاطرات آنان، پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر عوامل شخصیتی بر میزان بازیابی حافظه سرگذشتی انجام شده است. مواد و روش ها: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه مورد بررسی کل دانشجویان دانشگاه پیام نور استان خراسان جنوبی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۱۴۶ نفر از آنان در مراکز فردوس، بیرجند و قاین مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پژوهش پرسشنامه برآورد حافظه سرگذشتی (SAM) جهت تعیین نمره حافظه سرگذشتی و فرم کوتاه پرسشنامه ارزیابی پنج عامل شخصیت ((NEOFF-I جهت تعیین نمره آزمودنی ها در عوامل پنجگانه شخصیتی بود. داده ها پس از جمع آوری در نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ ثبت و جهت تحلیل از آزمون‌های رگرسیون و تحلیل واریانس استفاده شد. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد تمامی عوامل شخصیتی پیش بینی کننده های نمره حافظه سرگذشتی می باشند(۰۱/۰< p) و عوامل روان نژندگرایی، برون گرایی و با وجدان بودن، بیشترین میزان واریانس متغیر ملاک را تبیین می کنند. علاوه بر این تاثیر عوامل جنسیت و رشته تحصیلی دانشجویان بر حافظه سرگذشتی نیز بررسی شد که نتایج حاکی از عدم تاثیرگذاری این دو عامل بر حافظه سرگذشتی در جامعه مورد بررسی بود. بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت ویژگی های شخصیتی افراد می تواند بر بازیابی خاطرات سرگذشتی آنان تاثیر گذار باشد و تفاوت های تحصیلی و همچنین تفاوت های جنسیتی افراد نمی توانند برای یادآوری خاطرات سرگذشتی عواملی تعیین کننده‌ای باشند.
اردشیر شیری، کبری کاظمی،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: از آن جا که پرستاران بزرگ ترین گروه کارکنان ارائه دهنده خدمات سلامت را تشکیل می دهند توجه به نقش خودباوری در افزایش روحیه مسئولیت پذیری در آنان بسیار حائز اهمیت است. هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین خودباوری با مسئولیت‌پذیری پرستاران در بیمارستان ‌های دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام است.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر مطالعه ­ای توصیفی-همبستگی می ‌باشد که جامعه آماری آن کلیه پرستاران بیمارستان‌ های دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام در سال ۱۳۹۳ می ‌باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۱۵۱ نفر به عنوان نمونه به روش نمونه‌ گیری تصادفی انتخاب شد. برای گردآوری داده ‌ها از ابزار پرسش نامه استاندارد خودباوری فرزیان پور و همکاران(۱۳۹۱) و سنجش مسئولیت ‌پذیری جرمی گلیبرث(۲۰۱۰) که روایی آن توسط متخصصان تایید و پایایی آن از روش آلفای کرونباخ(۸۲/۰) به تایید رسیده است استفاده شد. داده ‌ها با استفاده از روش ‌های آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار spsswin۱۶ تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ های پژوهش: یافته ‌های پژوهش نشان می ­دهد که خودباوری و ابعاد آن(مهم بودن، شایستگی، قدرت و فضیلت) با مسئولیت پذیری پرستاران بیمارستان ‌های شهر ایلام رابطه معناداری دارد. در بین ابعاد خودباوری، مهم بودن کمترین ارتباط را با مسئولیت ‌پذیری دارد در  حالی که شایستگی و قدرت ارتباط نسبتاً خوبی را با مسئولیت‌پذیری دارند و در نهایت فضیلت بیشترین ارتباط را با مسئولیت پذیری دارد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق با پژوهش‌ های قبلی همسو می‌ باشد. لذا به مدیران پرســتاری پیشــنهاد می‌ گردد که برای افزایش مسئولیت پذیری پرستاران؛ به شکل گیری خودباوری کمک و بستر اخلاق حرفه ‌ای در محیط کاری را به گونه ایی آماده کنند که احساس ارزشمندی و موثر و مفید بودن را در پرستاران ایجاد نموده و در نهایت زمینه ارتقای مسئولیت پذیری آن ها فراهم نمایند.


رحمت اله محمدی پور، شاهرخ فولادوند، فرشاد سبزعلی، سمیره قلعه دره،
دوره ۲۵، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: تأمین بهداشت و درمان یکی از نیاز های اساسی هر جامعه است که بخش عمده ای از منابع مالی دولت را به خود اختصاص می‌ دهد. عدم کفایت منابع اختصاص ‌یافته به بخش درمان، شکاف چشم گیری بین رشد منابع قابل ‌دسترس و منابع مورد نیاز وجود دارد. این مسئله ایجاد منابع از طریق استفاده از درآمد های اختصاصی را ضرورت ساخته است. در این راستا، پژوهش حاضر به دنبال شناسایی عوامل مؤثر بر جذب درآمد های اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام می ‌باشد.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی بوده و از نظر روش انجام تحقیق در زمره تحقیقات توصیفی و تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش کلیه بیمارستان‌ های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بعلاوه ستاد دانشگاه علوم پزشکی در سال ۱۳۹۳ است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی، برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسش نامه محقق ساخته که برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ (۹۳/۰) استفاده شده است. داده ‌های این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون ‌های کلموگروف اسمیرنوف k-s و T استیودنت تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ‌های پژوهش: نتایج تحقیق حاکی از آن است که استفاده از نرم‌ افزار پیشرفته HIS، عامل نیروی انسانی متخصص و ثبت دقیق و صحیح اقدامات درمانی انجام‌ شده در صورت حساب ‌های بیمارستان در وصول درآمد های اختصاصی تأثیر معنا داری دارد و اصلاح و بهبود فرآیند ها و اقدامات جدی برای وصول مطالبات و حذف سیستم ‌های دستی وصول درآمد (صندوق) در وصول درآمد های اختصاصی تأثیر معنا داری ندارد.
بحث و نتیجه گیری: طبق یافته ‌های این پژوهش، علوم پزشکی استان ایلام در صورت استفاده از نرم ‌افزار پیشرفته HIS و وجود عامل نیروی انسانی متخصص می‌تواند با ثبت دقیق و صحیح اقدامات درمانی انجام‌ شده در صورت حساب‌ های بیمارستان میزان وصولی درآمد های اختصاصی خود را افزایش دهد.


محمد امین رشیدی، عبدالحسین پورنجف، مقداد کاظمی، ستار کیخاونی،
دوره ۲۶، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سلامتی و عوامل موثر بر آن از جمله مولفه های مهم و تاثیرگذار بر روی رفتار، عملکرد کاری و بهره وری افراد در سازمان های مختلف می باشد. دانشگاه های علوم پزشکی، نقش اساسی و کاربردی را در ارتقای بهداشت و انتقال مفاهیم آن به جامعه و ارائه خدمات بهداشتی-درمانی دارند. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت عمومی و فاکتورهای تاثیرگذار بر آن در میان کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی به صورت نمونه گیری تصادفی بر روی ۱۵۳ نفر از کارکنان شاغل در دو بخش ستاد و پردیس دانشگاه انجام گرفت. جهت جمع آوری داده های سلامت عمومی، از پرسش نامه سلامت عمومی گلدبرگ فرم ۲۸ سوالی آن استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS vol,۱۶ و با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، X۲، همبستگی اسپیرمن و t مستقل تجزیه و تحلیل قرار شدند.
یافته ها ی پژوهش: نتایج مطالعه نشان داد که ۳/۵۰ درصد از جامعه مورد مطالعه، دارای نمره سلامت عمومی کل ۲۲-۰ (گروه سالم) بودند. آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین سلامت عمومی با وضعیت تاهل همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد(P<۰,۰۵, r=۰.۱۶۴) اما در نمره سلامت عمومی و مقیاس های آن در بین کارکنان دو بخش ستاد و پردیس تفاوت معنی داری یافت نشد(P>۰,۰۵). نتایج مطالعه حاکی از نبود رابطه معنادار بین سلامت عمومی و متغیرهای سن، جنس، سابقه کاری، سطح تحصیلات و نوع استخدامی بود(P>۰,۰۵).
 بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه، متغیرهای سابقه کار و نوع استخدامی به عنوان مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر روی کارایی و سلامت عمومی معرفی شدند. هم چنین خرده مقیاس اختلال در کارکرد اجتماعی به عنوان تاثیرگذار ترین خرده مقیاس بر روی سلامت عمومی مشخص شد.


سعید رییسی، مریم دارابی،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: ارزیابی کیفیت صفحات وب از دیدگاه کاربران، نقشی سازنده در طراحی و توسعه آن دارد. این مطالعه باهدف ارزیابی میزان کیفیت وب ‌سایت دانشگاه علوم پزشکی ایلام از دیدگاه کاربران انجام‌ شده است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش توصیفی-تحلیلی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان شاغل این دانشگاه در سال ۱۳۹۳، به تعداد ۱۳۰۰ نفر تشکیل داده‌ اند که در نهایت طبق فرمول کوکران، ۲۹۷ نفر با استفاده از روش نمونه‌ گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه وب کوال بود. تجزیه ‌و تحلیل داده ‌ها نیز با استفاده از نرم ‌افزارSPSS vol,۱۶  و روش‌ های آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی(آزمون t به ‌صورت t تک نمونه) انجام شد.
یافته ‌های پژوهش: بر طبق نتایج این مطالعه به ترتیب میانگین میزان سودمندی، سهولت استفاده، جذابیت و روابط متقابل در وب ‌سایت دانشگاه علوم پزشکی ایلام برابر ۳۵/۳، ۷۹/۳، ۲۶/۳ و ۳۶/۳ بوده که با عدد ۳ که مبنای مقایسه انتخاب‌ شده است، تفاوت معناداری دارد.
بحث و نتیجه‌ گیری: نتایج نشان‌ دهنده وضعیت مطلوب وب ‌سایت دانشگاه علوم پزشکی ایلام در چهار بعد سودمندی، سهولت استفاده، جذابیت و روابط متقابل است؛ اما مدیران وب‌ سایت می‌ توانند تمامی جوانب کیفیت وب‌ سایت دانشگاه، مورد بررسی در این مطالعه را ارتقاء ببخشند.


پروانه رنجبر،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سنجش تولیدات علمی نقش مهمی در برنامه­ریزی برای ارتقای مراکز علمی پژوهشی دارد. در این مطالعه، وضعیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸، از نظر کمی و کیفی در پایگاه استنادی اسکاپوس سنجیده شد.
مواد و روش‌ها: با استفاده از شاخص­های کمی از قبیل شاخص اچ ایندکس (شاخص هیرش) و میزان استناد به مدارک نمایهشده در پایگاه مذکور، مدارک علمی نمایهشدۀ دانشگاه علوم پزشکی ایلام از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ بررسی گردید. منبع گردآوری داده‌ها پایگاه اسکاپوس بود؛ همچنین از مقالات نمایهشده در ISID برای راهنمایی از پژوهش‌های گذشته استفاده شد.
یافته‌های پژوهش: در طول دورۀ مطالعه، تعداد ۱۳۲۸ مقاله به ثبت رسیده است. بیشترین تولیدات مربوط به سال ۲۰۱۸ با تعداد ۲۳۷ مدرک (۱۷ درصد) و کمترین تولیدات مربوط به سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۱ (۱۱/۰ درصد) و شاخص هیرش در مدت یادشده ۳۴ بوده است. تولیدات علمی به ترتیب مربوط به حوزه‌های «پزشکی»، «بیوشیمی، ژنتیک و بیولوژی» و «فارماکولوژی» بود؛ همچنین حوزۀ پزشکی با ۷۶ درصد، بیشترین ­استنادات را به خود اختصاص داده است. بالاترین سطح مشارکت در داخل کشور با دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی و در خارج از کشور با مراکز علمی مالزی و انگلیس بود؛ همچنین ۸۸ درصد تولیدات این دانشگاه از نوع مقالۀ اصیل است.
بحث و نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که روند تولیدات علمی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام روبهرشد است؛ همچنین نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه نشان داد از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸­، با توجه به افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی، میزان تولیدات علمی به‌طور قابل‌توجهی نسبت به سال‌های پیشین، رشد بالا و چشمگیری داشته است.
مهدی شعبانی، سعید صفاریان همدانی، رضا یوسفی سعیدآبادی،
دوره ۳۰، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: سیاست‌گذاری یکی از مباحث اصلی و بنیادین در حوزۀ مدیریت نهادها و سازمان‌ها به‌شمار می‌آید که توجه به فرایند و مؤلفه‌های آن امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطۀ سیاست‌گذاری و استقلال دانشگاهی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقۀ سه است.
مواد و روش ها: پژوهش کاربردی حاضر با رویکرد تلفیقی (کیفی و کمی) در سال ۱۴۰۰ در استان ایلام انجام شد. جامعۀ آماری در بخش کیفی، اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقۀ سه و به‌منظور طرح پرسش‌نامۀ سیاست‌گذاری بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع، تعداد ۱۵ نفر انتخاب شد و در بخش کمی که به بررسی رابطۀ متغیرها بر اساس دیدگاه مشارکت‌کنندگان اختصاص داشت، بر اساس فرمول کوکران، ۳۲۰ نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای از میان مدیران و معاونان واحدها، دانشکده‌ها، مدیران گروه‌ها و اساتید هیئت ‌علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقۀ سه آمایش آموزش عالی بخش سلامت کشور به‌عنوان نمونۀ آماری انتخاب گردیدند. در بخش کیفی پرسش‌نامه از طریق روش دلفی و در دو دور، نظرات خبرگان از طریق مصاحبه‌های نیمه ساختاریافتۀ ۷۰ دقیقه‌ای و بررسی مضامین و مطالعۀ مبانی نظری طراحی و نهایی شد. برای جمع‌آوری داده‌ها در بخش کمی، از پرسش‌نامۀ محقق ساختۀ سیاست‌گذاری و استقلال دانشگاهی استفاده گردید. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌‌ها از آزمون‌‌ تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری در قالب نرم‌افزارهای SPSS و PLS استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در میان ابعاد مختلف سیاست‌گذاری، بعد «ساختار دانشگاه» با مقدار R۲=۰,۹۲۷ بیشترین تأثیر را داشت. در میان مؤلفه‌های استقلال دانشگاه نیز، مؤلفۀ استقلال رهبری با مقدار R۲=۰,۹۴۲ و ضریب مسیر ۹۷۱/۰ بیشترین تأثیر را نشان داد.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس ضرایب مسیر، بار عاملی ۶۴۴/۰ میان دو متغیر سیاست‌گذاری و استقلال دانشگاه برقرار شد که بالاتر از حد متوسط و در حد قوی بود و ازآنجا که آمارۀ تی آن برابر ۲۴۷/۱۶ خارج از بازه (۵۸/۲ و ۵۸/۲-) قرار دارد؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که رابطۀ سیاست‌گذاری بر استقلال دانشگاهی در دانشگاه‌های پزشکی کلان منطقۀ سه مثبت و معنی‌دار بود.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4701