[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69553573
h-index2919
i10-index20179
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای خدمات حوزۀ سلامت

ایرج خدادادی، رویا شاکری، اردشیر شیری،
دوره ۳۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: شفافیت به مجموعه‌ای از شیوه‌های سازمانی گفته می‌شود که حاکمیت خوب و فرایندهای دموکراتیک را در سازمان ارتقا می‌دهد و چنانچه در سازمان عملیاتی گردد، فرایند تصمیم‌گیری را بهبود می‌بخشد و روند تصمیمات سازمانی را سازنده و مؤثر می‌سازد؛ بنابراین، این پژوهش با هدف تبیین عوامل مؤثر شفافیت سازمانی در تصمیم‌گیری راهبردی مدیران شاغل در نظام سلامت انجام‌شده است.
مواد و روش ها: این تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت داده‌ها جزو پژوهش‌های ترکیبی (کیفی-کمی) اکتشافی به‌شمار می‌رود. در بخش کیفی، جامعۀ آماری شامل مدیران و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام است. برای نمونه‌گیری در بخش کیفی، از روش گلوله برفی استفاده گردید. برای جمع‌آوری اطلاعات در این بخش، روش مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته به‌کار گرفته ‌شد که بر اساس قاعدۀ اشباع نظری، تعداد ۱۷ مصاحبه انجام گردید؛ همچنین برای تحلیل داده‌ها در بخش کیفی از روش کیفی داده‌بنیاد استفاده شد و در بخش کمی، هدف آزمون الگوی طراحی‌شده در بخش کیفی بود که برای جمع‌آوری اطلاعات این بخش از پرسش‌نامۀ محقق‌ساختۀ مبتنی بر الگوی کیفی استفاده گردید. جامعۀ آماری بخش کمی تحقیق شامل ۲۵۰ نفر از مدیران و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بودند. برای بررسی روابط و تأثیرات مؤلفه‌ها در الگو، از معادلات ساختاری و نرم‌افزار PLS۲ استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های بخش کیفی که شامل ۲۷ مفهوم و ۴ مؤلفه یا شاخص نهایی (شامل مســئولیت‌پذیری مدیران، مشارکت کارکنان، ارزش‌های اخلاقی، مدیریت اطلاعات و ارتباطات) طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی شناسایی گردیدند. یافته‌های بخش کمی نیز نشان داد، بعد مسئولیت‌پذیری مدیران با ضریب ۵۴۶/۰ و مقدار t=۳,۰۵۸، بعد مشارکت کارکنان با ضریب ۵۴۸/۰ و مقدار t=۳,۷۸۹، بعد ارزش‌های اخلاقی با ضریب ۶۱۸/۰ و مقدار t=۳,۰۱۹ و بعد مدیریت اطلاعات و ارتباطات با ضریب ۷۶۴/۰ و مقدار t=۳,۷۶، با شفافیت سازمانی رابطۀ مثبت و معناداری دارند.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهشی می‌توان بیان کرد که مهم‌ترین عوامل مؤثر افزایش شفافیت سازمانی در تصمیم‌گیری راهبردی مدیران نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی، توجه به مدیریت اطلاعات و ارتباطات، نهادینه‌سازی ارزش‌های اخلاقی، مشارکت کارکنان و مسئولیت‌پذیری مدیران است.

 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4701