[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71943720
h-index2919
i10-index20779
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای تهران

ندا منصوری، ایرج پاکزاد، بهمن تبرایی، اعظم حدادی،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه : سیپروفلوکساسین از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف می باشد که در درمان بسیاری از عفونت ها استفاده می شود. مقاومت به آنتی بیوتیک ها یکی از چالش های مهم کنترل عفونت ها در دنیای امروز می باشد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی مقاومت به سیپروفلوکساسین در باکتری E.coli وتعیین فراوانی ژن های q‏nr می باشد. مواد وروش ها : ۱۵۰ نمونه بالینی ای کلای از بیمارستان امام خمینی ایلام و میلاد تهران جمع آوری شد. حساسیت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، افلوکساسین، نالدیکسیک اسید وکلرامفنیکل به روش دیسک دیفیوژن انجام شد.سپس از نمونه های مقاوم ژنوم استخراج گردید وبا استفاده از پرایمر اختصاصی حضور ژن های qnrA، qnrB و qnrS به روش PCR بررسی قرارگرفت. همچنین بصورت فنوتیپی وجود آنزیم‌های ESBL بررسی شد برای شناسایی فنوتیپی ESBL ها از دیسک سفوتاکسیم و سفتازیدیم استفاده شد و برای تایید ESBL ها از روش دیسک ترکیبی سفوتاکسیم /کلاولانیک اسید وسفتازیدیم/کلاولانیک اسید استفاده شد. یافته های پژوهش: از ۱۵۰ نمونه ی مورد بررسی ۶۹ نمونه (۴۶ درصد) به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. ۱۰۶ نمونه (۶/۷۰%) اشرشیا‌ کلای حداقل به یکی از کینولون ها مقاومت نشان دادند. فراوانی مربوط به ژن های qnrA، qnrB و qnrS به ترتیب ۲۲ (۸/۳۱%)، ۳۹(۵/۵۶%)، ۲۰ (۹/۲۸%) می باشند. بیشترین فراوانی مربوط به ژن ، qnrB ،۳۹(۵/۵۶%)، می باشد,۷(۱/۱۰%) نمونه هر سه ژن qnrA، qnrB و qnrS را داشتند.۲۰(۹/۲۸%) نمونه دارای دو ژن qnrAو qnrB و ۱۱(۹/۱۵%) نمونه دارای دو ژن qnrB و qnrS و ۸(۵/۱۱%) نمونه دارای دو ژن qnrA و qnrS بودند. . از ۱۴۴ نمونه اشرشیاکلای ۷۳ نمونه (۷/۵۰%)ESBL مثبت بودند و ۷۱ نمونه (۳/۴۹%) ESBL منفی بود از ۷۳ نمونه اکلای ESBL مثبت،۵۰ نمونه (۷/۳۴%) از بیمارستان امام خمینی ایلام و ۲۳ نمونه (۱۶%) از بیمارستان میلاد تهران بودند و از ۷۱ نمونه ESBL منفی ۱۲نمونه (۳/۸%) از بیمارستان امام خمینی ایلام و ۵۹ نمونه (۴۱%) از بیمارستان میلاد تهران بودند. بحث ونتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه ژن های qnrA، qnrB و qnrS در مقاومت به سیپروفلوکساسین در ایزوله های اکلای جدا شده از ایلام وتهران بیشترین نقش را دارا می باشند. و همچنین بین شیوع این ژن ‌های مقاومت به سیپروفلوکساسین و شیوع فنوتیپی ESBL رابطه معنی‌داری وجود دارد.
بیژن بینا، کامیار یغماییان، مریم مصرقانی،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آلودگی ناشی از شیرابه یکی از اصلی ترین مشکلات مراکز دفن مواد زائد شهری است. استفاده مستقیم روش های بیولوژیکی به دلیل غلظت بالای COD و وجود ترکیبات سمی بسیار دشوار است لذا هدف از این تحقیق تعیین پارامترهای بهینه فرآیند الکتروفنتون در کاهش بار آلی شیرابه مرکز دفن مواد زائد شهری شهر تهران است .

مواد و روش ها: پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته انجام گرفته است. تصفیه شیرابه با کمک فرآیند الکتروفنتون در یک راکتور الکترولیت ناپیوسته انجام گرفت. تاثیر پارامترهای طراحی چون زمان ماند(۴۰ ، ۳۰ ، ۲۰ ، ۱۰ دقیقه)، pH اولیه(۳ ؛ ۵؛ ۸)، غلظت اولیه H۲O۲(g/L ۲ – ۵/۱ – ۱)، دانسیته جریان الکتریکی(mA/cm۲۹/۴ – ۹/۳ – ۹/۲ ) و غلضت  بار آلی شیرابه(mg/L ۱۴۹۰۰±۳۷۱۵۰ :COD) در کارایی فرآیند الکتروفنتون مورد بررسی قرار گرفت.

یافته های پژوهش: بر طبق نتایج به دست آمده روش الکتروفنتون با حفظ شرایط بهینه واکنش می تواند به طور موثر در تصفیه شیرابه موثر باشد. شرایط بهینه فرآیند در زمان تماس ۲۰ دقیقه، دانسیته جریان الکتریکی:  mA /cm۲۹/۴، غلظت H۲O۲ برابر با g/L ۵/۱و در pH اولیه برابر با ۳ به دست آمد. طبق شرایط فوق راندمان کاهش COD در شیرابه میزان ۲/۸۷ درصد به دست آمد.

بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده تکنولوژی الکتروفنتون به طور موثری با تولید عامل اکسیداسیون پیشرفته در محل، غلظت های بالای بار آلی شیرابه را کاهش می دهد و برای تجزیه فاضلاب حاوی COD بالا می تواند به عنوان پیش تصفیه به کار رود و باعث بهبود قابلیت تصفیه پذیری زیستی شیرابه نیز می گردد.


مهدی رعدابادی، مهدی جعفری، جمیل صادقی فر، فاطمه پورشرعیاتی، امین ،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: چالش های نظام های ارائه خدمت، نیاز به کارکنانی که با انگیزه بیشتر بتوانند عملکرد بهتر و اثر بخش تری داشته باشند را ضروری ساخته است، لذا توجه همه جانبه به رضایت شغلی این کارکنان جهت ارتقای بهره وری سازمانی امری مسلم تلقی می شود. مطالعه حاضر با هدف اولویت بندی عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس فرآیند تحلیل سلسله مراتبی به انجام رسید.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی حاضر در سال ۱۳۹۴ بر روی کارکنان ۵ بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ‌ای شامل دو بخش سوالات دموگرافیک و ۹ مولفه تاثیرگذار بر رضایت شغلی بود که از نظر روایی و پایایی مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده روش تحلیل سلسله مراتبی و نرم افزار Expert Choice نسخه ۱۱ صورت پذیرفت.
یافته های پژوهش: بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی و مقایسات زوجی در عوامل مورد بررسی، بالاترین وزن یا اولویت مربوط به پاداش و حقوق و مزایا با وزن ۲۶۲/۰ و پایین ترین وزن یا اولویت مربوط به نظارت و سرپرستی با وزن ۰۳۰/۰ بود. مولفه های امنیت شغلی (۱۸۲/۰)، ارتقای شغلی(۱۷۷/۰)، موقعیت شغلی(۰۹۱/۰)، شرایط محیط کار(۰۷۵/۰)، ارتباط با همکاران(۰۶۳/۰)، ارتباط با زندگی شخصی(۰۶۰/۰) و سیاست گذاری مدیریت(۰۳۵/۰) نیز اولویت های بعدی را کسب نمودند. هم چنین رتبه مولفه ها در کارکنان زن و مجرد بیشتر از کارکنان مرد و متاهل بود.
بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد اصلاح مکانیسم های ارائه پاداش در بیمارستان ها و استفاده از اهرم هایی مثل مدیریت بر مبنای عملکرد بتواند موجب ارتقای انگیزه و عملکرد کارکنان گردد. به علاوه تلاش در جهت تقویت روابط اجتماعی میان همکاران نیز به هر چه بیشتر شدن این رضایت به عنوان یکی از مولفه های تاثیرگذار کمک شایانی خواهد کرد.
 



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4714