[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68613494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای ترمیم زخم

اکبر کریمی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: گیاه شنگ با نام علمی(Trogopogon graminifolius) از دیرباز تاکنون در طب سنتی مناطق لرستان وعشایر بختیاری به عنوان یک التیام دهنده زخم جهت درمان جراحات ایجاد شده در دام هایی مثل گوسفند و بز استفاده می شود. با توجه به کاربرد گیاه شنگ توسط عشایر در درمان زخم دام ها و این که ترکیبات گیاهی فاقد عوارض درمان های شیمیایی می باشند در این مطالعه از عصاره گیاه شنگ در ترمیم زخم های ایجاد شده در رت های نژاد لویس استفاده شد. مواد و روش ها: در ۴۵ سر رت نر بالغ با استفاده از پانچ مخصوص، زخم مورد نظر ایجاد شد. سپس به صورت تصادفی در ۵ گروه شامل کنترل، شم(درمان با وازلین) ،exp۱/۸، exp۱/۴ وexp۱/۲ که به ترتیب با mg/kg ۵/۲، mg/kg ۵ و mg/kg ۱۰ از عصاره گیاه شنگ درمان شدند. درصد بهبود زخم، تعداد نوترفیل ها، ماکروفاژها، فیبروبلاست ها و ضخامت اپیدرم در نمونه های بافتی گروه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با روش ANOVA آنالیز شدند ونتایج بر اساس میانگین و انحراف معیار بیان شدند. یافته های پژوهش: درصد بهبود زخم، میانگین ضخامت اپیدرم و تعداد فیبروبلاست ها در گروه های exp۱/۴ و exp۱/۲ در مقایسه با گروه شم افزایش معنی داری پیدا کرده بود.(P<۰,۰۵) بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده موضعی از عصاره گیاه شنگ می تواند تاثیرات التیام دهنده در زخم ایجاد شده در پوست رت داشته باشد.

نعمت الله غیبی، محمد صوفی آبادی، سهیلا اصغری، الهام احمدی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: از دیرباز، از ترکیبات طبیعی برای ترمیم سریع تر زخم ها استفاده شده است. در این مطالعه اثرات موضعی ترکیب بره بوم و صبر زرد بر روی بهبودی زخم باز ایجاد شده در پوست موش سفید صحرایی نر بررسی شد.
مواد و روش ها: ۳۲ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم به طور تصادفی در گروه های کنترل و تجربی قرار گرفتند. بعد از بیهوشی با رعایت شرایط استریل یک زخم مدور با ضخامت کامل و با قطر ۵/۲ سانتی متر در بالای ران حیوانات ایجاد شد. در گروه های تجربی تیمار با ضماد پوستی حاوی حدود یک گرم از بره بوم یا صبر زرد و یا هر دو به صورت دو بار در روز و به مدت ۲۰ روز ادامه یافت و طی این مدت میزان ترمیم در همه گروه ها با اندازه گیری سطح زخم ارزیابی شد. هم چنین در روز آخر تمامی نمونه ها بیهوشی عمیق گرفته و حدود ۱ میلی لیتر ادرار از مثانه آن ها تهیه و هیدروکسی پرولین آن اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ANOVA و دانت صورت گرفت.
یافته های پژوهش: اختلاف معنی داری در درصد بهبودی زخم بین گروه های تجربی و گروه کنترل در روزهای ۲ الی ۹ تیمار وجود نداشت ولی در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ روز اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد(P<۰,۰۵). هم چنین میزان هیدروکسی پرولین در گروه ترکیبی صبر زرد و بره بوم نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش داشت(P<۰.۰۱).
بحث و نتیجه گیری: مصرف موضعی ترکیب صبر زرد با بره بوم روند ترمیم زخم باز پوستی با ضخامت کامل پوست را تسریع می کند و مصرف توام آن ها واجد اثربخشی بیشتری خواهد بود.

ناهید بلبل حقیقی، سحر ملزمی، محسن امینیان،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دیابت یک ناهنجاری متابولیکی است که با هیپرگلیسمی ناشی از نقص در ترشح انسولین و اختلال در عملکرد پانکراس نمایان می شود. با توجه به خواص دارویی عصاره پیه انار، این پژوهش با هدف بررسی اثرات آن بر تغییرات هیستومورفولوژی پوست در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه ۴۸ سر موش  نر نژاد ویستار را  به ۴  گروه(کنترل منفی، کنترل مثبت، تجربی یک، تجربی دو) تقسیم گردیدند. بعد از بیهوش کردن موش ها با کتامین و زایلزین در گروه های مورد آزمایش زخمی به مساحت ۴ سانتی متر مربع در سمت چپ ستون فقرات ایجاد کردیم و گروه های کنترل فاقد هرگونه مرهمی بودند و تجربی یک نیز با پماد اوسرین ترمیم گردید هم چنین گروه تجربی دو روزانه دو بار با پماد پیه انار و اوسرین زماد شدند. روند ترمیم زخم به صورت ماکروسکوپی بررسی شد و بررسی میکروسکوپیک به مقاله دیگری اختصاص داده شد.

 یافته های پژوهش: زخم گروه های دیابتی شده با استرپتوزوسین به دلیل وجود عوامل التهاب زا در دیابت در مقایسه با گروه سالم ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه های تجربی تیمار شده با عصاره پیه انار نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود.

بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که پیه انار  با خاصیت ضد التهابی موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می  شود.



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4700