[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71443690
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای اپیدمیولوژیک

ازاده ابراهیم زاده، فرح مادرشاهیان، غلامرضا شریف زاده، اناهیتا کمال زاده،
دوره ۲۲، شماره ۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: هپاتیت B یکی از شایع ترین علل بیماری های مزمن کبدی در تمام دنیاست به طوری که در حال حاضر دو میلیارد نفر مبتلا و ۳۵۰ میلیون نفر دچار عفونت مزمن با ویروس هپاتیت B هستند. با توجه به فاکتورهای متعدد در ابتلاء به عفونت هپاتیت B و هم چنین عوامل مؤثر بر پیشرفت بیماری، هدف از این مطالعه بررسی فاکتورهای اپیدمیولوژیک مرتبط با نتایج درمان در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن B در بیرجند می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی پرونده ۳۰۱ بیمار مبتلا به هپاتیت مزمن B مراجعه کننده به کلینیک عفونی بیمارستان ولی عصر(عج) شهر بیرجند طی سال های۱۳۹۰-۱۳۷۵ بررسی شد. در پرونده تمام بیماران اطلاعات دموگرافیک، روش انتقال بیماری، عوامل خطر و چگونگی اطلاع از بیماری ثبت شده بود. آزمایشات آسپارتات آمینو ترنسفراز(AST)، آلانین آمینو ترنسفراز(ALT)، آنتی ژن پوشش هپاتیت B (HBeAg)، آنتی ژن سطحی هیپاتیت B (HBsAg) و سونوگرافی سریال در پرونده آن ها ثبت شد. بیماران با سن بیشتر از ۱۳ سال که اطلاعات کافی و کامل در پرونده داشتند وارد مطالعه شدند. با توجه به چک لیست موجود، داده ها جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی در سطح P<۰,۰۵ آنالیز گردید. یافته های پژوهش: کل بیماران ۳۰۱ نفر با میانگین سنی ۵/۱۰±۹/۳۲ بودند. بین نتایج درمان با جنس، میانگین AST، PT، α-Fetopr، شغل و عوامل خطر ارتباط معنادار وجود نداشت. بین نتایج درمان با سن، میانگینALT، HBeAb، HBeAg، HBV DNA نوع درمان و سونوگرافی ارتباط معناداری وجود داشت. بیشترین اثر درمانی با اینترفرون ۶/۲۸ درصد بود که در پیگیری ۵ ساله به ۵۰ درصد رسید(P<۰.۰۱). درمان ترکیبی لامیوودین و اینترفرون ابتدا ۵/۱۲ درصد با بهبودی کامل همراه بود که نهایتاً به ۳/۱۴ درصد رسید(P=۰.۰۰۱). بحث و نتیجه گیری: پیشرفت بیماری با موارد سن بیشتر از ۵۰ سال، HBeAbمنفی، HBeAgمثبت، ALTبالا، HBV DNA مثبت و سونوگرافی غیر نرمال همراه بود. درمان با اینترفرون در بیماران موفق تر از سایر داروهای آنتی ویرال بود، ولی به دلیل عود بیماری در پیگیری ۵ ساله درمان ترکیبی موثرتر از منوتراپی بود.
ناصر جان محمدی، َآرام تیرگر، عاتکه بابازاده، فاطمه سروی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: هر چند امروزه توسعه صنعتی و گسترش تکنولوژی زمینه‌ ساز رفاه و آسایش انسان گشته است، اما از پیامدهای ناگوار آن حوادث شغلی می ‌باشد که تهدیدی جدی برای سلامت به شمار می ‌آید. ‌این مطالعه به منظور بررسی همه‌ گیر شناختی جراحات استخوان و بافت نرم در ‌بیماران بستری بیمارستان شهید ‌بهشتی بابل انجام گردید.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی تمام بیمارانی که به علت جراحات استخوان و بافت نرم اندام‌ ها ناشی از حوادث شغلی در بخش ارتوپدی بیمارستان شهید ‌بهشتی شهرستان بابل از ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ بستری شدند، وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات شامل شاخص ‌های دموگرافیک، شغل، سابقه کار، سطح سواد، ساعت و ماه وقوع حادثه، علت بروز حادثه، اندام مبتلا، ناحیه‌ آسیب ‌دیده و نوع آسیب از پرونده بیماران استخراج و سپس داده ها تجزیه و تحلیل شدند.
 یافته‌ های پژوهش: از ۲۲۷ مصدوم، ۱/۱۸ درصد در سال ۱۳۸۹، ۶/۳۵ درصد در سال ۱۳۹۰ و ۳/۴۶ درصد در سال ۱۳۹۱ پذیرش شدند. ۲/۹۸ درصد آنان مرد و بیشترین سهم مصدومین(۲/۶۵ درصد) در دامنه سنی ۳۶-۱۷سال قرار داشتند. بالاترین نسبت حوادث در گروه کارگران ساختمانی(۱/۴۷ درصد) رخ داده است. اندام فوقانی بیشترین صدمه(۶۹ درصد) را داشت و بیشترین نوع صدمه آسیب استخوانی(۶/۳۲ درصد) بود و بین نوع شغل، علت حادثه و اندام مصدوم رابطه معنی‌ داری وجود داشت(به ترتیب P<۰,۰۰۰۱ و P=۰.۰۱) ولی بین نوع شغل و آسیب رابطه معنی ‌دار نبود(P=۰.۸).
بحث و نتیجه‌ گیری: روند فزاینده بروز حوادث شغلی، شیوع بالای آن در مشاغل ساختمانی و رونق ساخت و ساز در خطه ساحلی کشور، ضرورت اتخاذ اقدامات جدی و پیشگیرانه جهت کاهش میزان بروز این گونه حوادث و پیامد‌های ناگوار آن را گوشزد می‌ نماید.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701