[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71313685
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای آسیب تروماتیک مغزی

الهام شفیعی، اسماعیل فخاریان، عبدالله امیدی، حسین اکبری، علی دلپیشه،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آسیب مغزی شدید می تواند افراد را مستعد ابتلاء به اختلال روانی نماید. اما در مورد آسیب تروماتیک مغزی خفیف هنوز جای بحث و بررسی وجود دارد. اهداف این پژوهش پیش بینی عوامل خطرزای اختلال روانی پس از وقوع آسیب مغزی تروماتیک خفیف می باشد.

مواد و روش ها: این مطالعه کوهورت آینده نگر،  بر روی ۷۲ بیمار مبتلا به MTBI و ۷۲ نفر فرد سالم انجام شد. پس از گذشت ۶ ماه پیگیری، افراد جهت ارزیابی آزمون حافظه و دادن پاسخ به دو پرسش نامه شامل پرسش نامه سلامت روان BSI و DERS به مرکز تحقیقات ترما واقع در دانشگاه علوم پزشکی کاشان مراجعه نمودند. ریسک اختلال روانی بر حسب متغیرهای دموگرافیک محاسبه و ارزش اخباری هر یک ارائه شد.

یافته­ های پژوهش: نتایج مدل رگرسیون لجستیک نشان داد که آسیب تروماتیک مغزی خفیف، شانس ابتلاء به اختلال روانی ۶ ماه پس از تروما را ۱۱ برابر افزایش می ­دهد(OR=۱۱,۲). پس از آسیب دیدگی، سطح تحصیلات(OR=۴,۲۸۷)، وضعیت اقتصادی(OR=۲,۴۹۷)، سن(OR=۱,۰۷)، شانس ابتلاء به اختلال روانی را افزایش می ­دهند.

بحث و نتیجه گیری: وقوع اختلال روانی پس از TBI پیوند تنگاتنگی با عوامل دموگرافیک(سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی) و عوامل روان شناختی دارد. بر پایه­ اطلاعات حاصل از این مطالعه می­ توان مداخلات آموزشی، روان پزشکی و روانی را به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و مدیریت بهتر نشانگان اختلالات روانی در این بیماران طراحی و اولویت بخشی نمود.


الهام شفیعی، اسماعیل فخاریان، عبدالله امیدی، آرش نادمی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: متداول ‌ترین علل آسیب­ های تروماتیک مغزی تصادفات وسیله نقلیه از جمله موتورسیکلت محسوب شده که منجر به ناتوانی‌ های طولانی ‌مدت می‌ شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر آسیب ترومای مغزی خفیف بر روی عملکرد حافظه و هوش در موتورسیکلت ‌سواران دچار آسیب تروماتیک مغزی خفیف انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه کوهورت آینده‌ نگر، عملکرد هوش و حافظه ۸۷ موتورسوار دچار آسیب مغزی ترومای خفیف در ابتدای مطالعه() و (IQ۰) و شش ماه بعد از تروما() و (IQ۶) با استفاده از آزمون هوش و حافظه وکسلر، محاسبه و با ۸۷ نفر از افراد بهنجار مقایسه گردید. داده ­های به‌ دست ‌آمده با روش‌ های آماری آنالیزکوواریانس، آزمون t مستقل و کای اسکوئر مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­های پژوهش: میانگین نمره­ مقیاس حافظه وکسلر در موتورسواران مبتلا به آسیب تروماتیک مغزی خفیف در ابتدای مطالعه مشابه افراد عادی بود، اما این نمره شش ماه بعد از تروما، به ‌طور ناچیزی در بیماران تروماتیک مغزی پایین ‌تر از افراد عادی بود. هم چنین نتایج آزمون هوش وکسلر نشان داد که بین عملکرد هوش بیماران تروماتیک مغزی و افراد عادی تنها شش ماه بعد از تروما، تفاوت معنی ‌داری وجود دارد(P۰,۰۵).
بحث و نتیجه‌ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که بیماران تروماتیک مغزی خفیف در حافظه و مفهوم­ سازی به ‌طور ناچیزی ضعیف تر از افراد عادی عمل می­ کنند. هم چنین، از نظر عملکرد هوش تفاوت معنی‌ داری مشاهده شد. توان ‌بخشی شناختی یکی از ضروریات مداخلات درمان‌ های روان ‌شناختی در بیماران تروماتیک مغزی است.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701