|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
2 نتیجه برای سهیلی کاشانی
مسعود سهیلی کاشانی، محمود سلامی، مصطفی رضایی طاویرانی، محمدرضا کفاشیان ، دوره 20، شماره 4 - ( 11-1391 )
چکیده
مقدمه: یکی از عوامل دخیل در ایجاد بیماری آلزایمر تجمع پپتیدهای آمیلوئید بتا و تشکیل پلاک های آمیلوئیدی در مغز می باشد. کاهش میزان این پلاک ها سبب بهبود بیماری آلزایمر می شود. عوامل مختلفی از جمله فاگوسیتوز توسط سلول های سیستم ایمنی، آنزیم های پروتئولیتیک و کبد در پاک سازی مغز از پلاک های آمیلوئیدی نقش دارند. در مطالعات قبلی نشان دادیم که عصاره آبی اسطوخدوس سبب بهبود حافظه موش های صحرایی آلزایمری می شود. در این مطالعه به بررسی اثر عصاره اسطوخدوس بر پاک سازی پلاک ها از مغز موش های صحرایی آلزایمری پرداخته شده است.
مواد و روش ها: مدل حیوانی آلزایمر با تزریق پپتید آمیلوئید بتا درون بطن مغز حیوانات ایجاد شد. برای تایید تشکیل پلاک برش های مغزی با استفاده از روش کنگو رد رنگ آمیزی شدند. 20 روز بعد از تزریق آمیلوئید بتا حیوانات دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم عصاره اسطوخدوس را برای مدت 20 روز متوالی به صورت دورن صفاقی دریافت کردند.
یافته های پژوهش: نتایج به دست آمده نشان داد که دوز 50 میلی گرم عصاره اثری روی پلاک ها نداشته است. دوز 100 میلی گرم عصاره تا حدودی سبب از بین رفتن پلاک ها شد. این در حالی است که دوز 200 میلی گرم به طور کاملاً موثری سبب پاک سازی مغز از پلاک های آمیلوئیدی شد.
بحث و نتیجه گیری: چنین استنباط می شود که عصاره به صورت وابسته به دوز سبب از بین رفتن پلاک ها از مغز حیوانات آلزایمری می شود. شناسایی مکانیسم دقیق اثر عصاره نیاز به انجام مطالعات بیشتری دارد.
حکیمه زالی، مسعود سهیلی کاشانی ، رضا وفایی، لیلی رستم نیا، دوره 21، شماره 4 - ( ضمیمه تابستان 1392 )
چکیده
مقدمه: یکی از میان برهای کشف هدف های دارویی بهره گیری از دانش های جدیدی علوم پایه پزشکی نظیر ژنومیکس، پروتئومیکس، متابولومیکس، آمار زیستی و بیوانفورماتیک می باشد که به صورت جامع نگر به مطالعه مباحث بیولوژیک و پزشکی می پردازد. در این مطالعه با کمک دانش پروتئومیکس و استفاده از بیوانفورماتیک و آمار زیستی به شناسایی هدف های پروتئینی دارویی برای درمان آلزایمر پرداخته می شود. پروتئوم هیپوکامپ موش های آلزایمری و سالمی که تحت تاثیر عصاره آبی گیاه اسطخودوس قرار گرفته اند مورد خوشه بندی از نظر میزان بیان قرار می گیرند.
مواد و روش ها: استخراج پروتئین از نمونه مغز موش سالم(C) : استخراج پروتئین از نمونه مغز موش سالم(C) و آلزایمری(A) که عصاره دریافت نکرده اند و سالم(CE) و آلزایمری(AE) که تحت انکوباسیون با عصاره بوده اند صورت گرفت و با استفاده از الکتروفورز دوبعدی جداسازی پروتئین ها انجام شد. سپس ژل ها جهت رویت لکه های پروتئینی به روش نیترات نقره رنگ آمیزی شد. پروتئین های چهار گروه با نرم افزار بیوانفورماتیکی مورد آنالیز بیوانفورماتیکی و آماری قرار گرفت
یافته های پژوهش: آنالیز بیوانفورتیکی و آماری ژل های به دست آمده از تکنیک الکتروفورز دو بعدی نشان داد که 990 نقطه پروتئینی در چهار گروه مشاهده شد مقایسه پروتئوم A و AE، 49 پروتئین در گروه A وجود داشت که در گروه AE بیانی نداشتند در حالی که 26 نقطه در گروه AE وجود دارد که دارای بیان جدید هستند و ناشی از اثر عصاره است. مقایسه پروتئوم دو گروه C و CE نشان داد که حضور عصاره باعث بیان 80 پروتئین جدید و خاموشی 104 پروتئین شده است
بحث و نتیجه گیری: بعد از حذف پروتئین های مشترک بین دو گروهی که تحت تاثیر عصاره بودند پروتئین هایی که در واقع نقش کاندید دارویی برای درمان آلزایمر هستند مشخص شد. تغییرات در سطح ملکولی با آنالیزهای آماری چند متغیره ای نظیر کلاسترینگ یا آنالیز همبستگی و آنالیز مولفه اصلی به خوبی آشکار گردید و گروه های پروتئینی که دارای تغییر بیان بودند در 3 خوشه اصلی معرفی گردید. در نهایت می توان نتیجه گرفت که عصاره اسطوخودوس باعث تغییر بیان معنی داری در سطح پروتئوم می شود و احتمالا فرایند های بیولوژیک ویژه ای را در هیپوکامپ موش صحرایی فعال می نماید که در همراهی با تقویت یادگیری و حافظه در موش سالم و آلزایمری می گردد.
|
|
|
|
|
|