[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای گودینی

کورش رحمانی، آیت رحمانی، حسن رحمانی، امیرحسین محوی، مسعود یوسفی ، کاظم گودینی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: غلظت فلوئور در آب آشامیدنی در مقادیر کمتر از استاندارد باعث بروز پوسیدگی دندان و در مقادیر بالاتر از حد استاندارد باعث فلوئوروزیس استخوانی و دندانی می شود. در این تحقیق ارتباط بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۷ منطقه از شهرستان نورآباد ممسنی بررسی شده است. مواد و روش‌ها: میزان فلوراید آب آشامیدنی توسط روش SPADNS اندازگیری شد. تعداد ۳۳۴۹ کودک در چهار محدوده سنی ۶، ۹، ۱۰ و ۱۲ سال مورد آزمایش قرار گرفتند و هم چنین هر ۲۸ دندان کودکان مورد معاینه قرار گرفت. آب مصرفی این شهرستان از آب‌ های زیرزمینی تامین می‌شود. جمعیت مورد آزمایش از نظر شرایط زندگی(اجتماعی-اقتصادی) و نژادی دارای وضعیت مشابهی بودند. یافته‌های پژوهش: میزان فلوراید آب آشامیدنی در این ۷ منطقه از رنج ۵۳/۰ تا ۱/۰ میلی‌گرم بر لیتر متغیر بود. میزان پوسیدگی دندان دائمی(Dt) از محدوده ۱۳/۰ تا ۳۴/۰ و میزان پوسیدگی دندان شیری(dt) از رنج ۵/۰ تا ۹/۳ متغیر بودند. با وجود این که میزان فلوراید آب از حد استاندارد پایین‌تر بود، میزان پوسیدگی دندان هم از حد استاندارد ایران پایین‌تر است. با انجام آنالیز رگرسیون خطی مشخص شد که بین غلظت فلوراید آب آشامیدنی و میزان پوسیدگی دندان ارتباط خطی مستقیم بسیار ضعیفی وجود داشت. بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می دهد که در غلظت های پایین فلوراید آب آشامیدنی(۱۰-۵۳ میلی گرم بر لیتر) در پیش گیری از پوسیدگی دندان تاثیر قابل ملاحظه ای ندارد.
کاظم گودینی، کورش سایه میری، گوهر علی یان، صغری علوی، روح اله رستمی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: امروزه استفاده از آب های بطری شده به دلیل اطمینان عمومی به کیفیت آن‌ ها، امکان حمل و نقل آسان و در دسترس بودن، در اکثر اماکن و مراکز خرید با قیمت مناسب مقبولیت بیشتری یافته است .هدف مطالعه حاضر بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده موجود در سطح شهر ایلام بود. مواد و روش‌ها: پژوهش یک مطالعه‌ی توصیفی-مقطعی می‌باشد که در مراحل انجام آن ابتدا برچسب‌ آب های بسته بندی شده موجود در شهر ایلام شناسایی شده و سپس نمونه‌ گیری به صورت تصادفی از سطح شهر انجام گرفت. بدین ترتیب که از ۶ مارک موجود، از هر مارک، هفت نمونه با تاریخ تولید متفاوت خریداری، سپس پارامترهای مورد نظر شامل کل‌کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، نیتریت، نیترات، سختی، pH، EC و TDS در این نمونه ‌ها بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده‌ ها با استفاده نرم افزار SPSS، آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه صورت گرفت. یافته‌های پژوهش: همه نمونه ‌های مورد بررسی از نظر آلودگی میکروبی صفر بوده و هم چنین دیگر پارامترها نظیر pH، EC، سختی کل، نیتریت و نیترات در حد مجاز قرار داشتند. بحث و نتیجه گیری: مطابق نتایج استخراج شده کیفیت آب نمونه ‌های اندازه‌ گیری‌ شده از نظر استانداردهای آب شرب، قابل قبول می‌باشد.
زهرا نوری مطلق، رضا درویشی، قدرت اله شمس خرم ابادی، حاتم گودینی، مریم فروغی ،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( فروردین ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: رنگ های سنتتیک در صنایع متعدد نظیر تولید مواد آرایشی و بهداشتی، چرم، غذایی، دباغی، پلاستیک، کاغذ و صنایع نساجی استفاده می شوند. متیلن بلو یک رنگ شیمیایی آروماتیک پر کاربرد و مهم در صنایع نساجی است که به دلیل آروماتیک بودن، اغلب سمی، سرطان زا، جهش زا و مقاوم به تجزیه بیولوژیکی است. در این مطالعه کارایی سیستم UV/ZnO با تثبیت نانوذرات بر روی شیشه به عنوان یکی از فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته(AOP) برای متیلن بلو مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: این پژوهش در مقیاس آزمایشگاهی و به طور ناپیوسته راهبری گردید. نانوذرات به روش حرارتی روی صفحات شیشه ای تثبیت شدند. با استفاده از طیف پراکنش اشعه X(XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM) مشخـــصات فیــزیکی نانوذرات تعــیین شــدند، هم چنین اسپکتروفتومتر نور مرئی-ماوراء بنفش جهت تعیین میزان رنگ بری مورد استفاده قرار گرفت و تأثیر عوامل موثر در راندمان فرآیند رنگ بری از جمله اثر نور UV، غلظت رنگزا، pH و شدت های مختلف لامپ مطالعه شد. یافته های پژوهش: بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش که عامل تابش فرابنفش در غیاب کاتالیست اکسید روی، قادر به حذف رنگ متیلن بلو نمی باشد، زیرا به تنهایی نمی تواند عامل اصلی تجزیه کننده رنگ(رادیکال هیدروکسیل) را به اندازه کافی تولید نماید. نتایج، مناسبترین رنگ بری را در pH برابر ۷ و شدت تابش ۳۹۵۰ میکرووات بر سانتی متر مربع در طی زمان ۱۲۰ دقیقه نشان داد. محلول های رنگزا با غلظت اولیه کمتر مقادیر رنگ بری بیشتری را نشان داد. بحث و نتیجه گیری: در این فرآیند، رنگ بری رنگزای متیلن بلو می‌تواند با استفاده از نانوذرات اکسید روی تثبیت شده در حضور پرتو UV-C انجام گیرد. در این روش به دلیل تثبیت کردن کاتالیست، نیاز به بازیافت و جداسازی نانوذرات نمی باشد. بنا بر این با بهینه سازی عوامل مــوثر، می تــوان فرآیند رنگ بری متیلن بلو را در مقیاس های بزرگ تر انجام داد.
علیرضا رحمانی، فاطمه برجسته عسکری، قربان عسگری، محمدتقی صمدی، کاظم گودینی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ضمیمه تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده مقدمه : حذف رنگ ها از پساب صنایع یکی از مسائل اساسی زیست محیطی می باشد. اخیرا، از روش های جدیدی مانند ازن زنی کاتالیستی به منظور افزایش راندمان حذف رنگ استفاده می شود. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد ازن زنی کاتالیستی با استفاده از زئولیت کلینوپتیلولایت اصلاح شده با مس در حذف رنگ راکتیو رد ۱۹۸ از محلول های آبی انجام شده است. مواد و روش ها: ابتدا زئولیت با سولفات مس اصلاح گردید. سپس پارامترهای pH، غلظت اولیه رنگ، دوز کاتالیزور، زمان تماس و دوز رباینده رادیکال در فرایند ازن زنی کاتالیزوری حذف رنگ مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات ازن زنی کاتالیزوری در راکتور نیمه منقطع انجام گرفت. مشخصات ساختاری ، ترکیب شیمیایی، سطح ویژه زئولیت و همچنین خصوصیات ظاهری زئولیت با استفاده از تکنیک های XRF، BET,XRDو SEM تعیین شد. از آنالیز COD برای بررسی میزان تجزیه پذیری رنگ استفاده شد. یافته ها : نتایج حاصل از بررسی pH ،دوز کاتالیزور، زمان تماس نشان داد کارایی حذف رنگ افزایش می یابد و با افزایش غلظت اولیه رنگ از ۱۰۰ به ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر کارایی حذف از ۹۲% به ۶۸% کاهش می یابد. تجزیه پذیری رنگ در فرایند ازن زنی ساده ۲۰% و ازن زنی کاتالیزوری ۴۵% افزایش یافته است. نتیجه گیری نهایی : با توجه به هزینه کم، تهیه آسان و در دسترس بودن زئولیت و از طرفی با توجه به عملکرد زئولیت اصلاح شده به عنوان کاتالیزور، استفاده از آن برای حذف آلاینده های مختلف از محیط توصیه می شود. کلمات کلیدی : ازن زنی کاتالیزوری، زئولیت، رباینده رادیکال، مس
مصطفی گودینی، مریم چلبی حاج کریم، آتنا محمدی،
دوره ۳۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

                                                                                                                                             
مقدمه: امروزه به‌کارگیری لیزر در حذف میکروارگانیسم‌‌های کانال ریشه که از عوامل اصلی شکست درمان هستند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه بررسی اثر لیزر دیود با طول‌موج‌های ۹۸۰/۸۱۰ نانومتر بر کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس در کانال ریشه بود.
مواد و روش­ها: در این پژوهش که از نوع مطالعۀ آزمایشگاهی است، ۲۵ دندان تک‌ریشۀ سالم انسانی مطالعه شد که به سه گروه، ۲۰ دندان به‌عنوان گروه‌‌های آزمایش (دو گروه ۱۰ تایی) و ۵ دندان هم به‌عنوان گروه کنترل منفی تقسیم‌‌ گردیدند. در گروه‌‌ اول از روش پاک‌سازی روتاری و در گروه دوم از روش روتاری لیزر دیود با طول‌موج‌های ۹۸۰/۸۱۰ نانومتر برای بررسی کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس استفاده شد. به هر دندان دو میکرولیتر سوسپانسیون میکروبی اضافه گردید و یک هفته در °C۳۷ و شرایط هوازی انکوبه شدند. از دندان‌‌ها پیش و پس از پاک‌سازی نمونه‌‌برداری گردید و نمونه‌‌ها کشت شدند. نتایج با آزمون‌‌های Paired t-Test و t-Test تجزیه‌وتحلیل گردیدند.
یافته ­های پژوهش: نتایج نشان داد، تعداد مخمرها پس از پاک‌سازی با دستگاه‌های روتاری و روتاری لیزر دیود، در مقایسه با پیش از آن، به‌ترتیب ۲/۹۲ درصد (P<۰,۰۰۱) و ۵/۹۴ درصد (P<۰,۰۰۱) کاهش نشان دادند. از سویی، میان روش روتاری و روتاری لیزر پس از پاک‌سازی اختلاف معنی‌‌داری (P<۰,۰۱) وجود داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: هر دو روش پاک‌سازی در کاهش تعداد کاندیدا آلبیکنس از کانال‌‌های ریشه دندان مؤثر بودند که روش پاک‌سازی روتاری لیزر نسبت به روش روتاری، کاهش معنی‌‌داری در تعداد مخمرها را نشان داد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.27 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700