[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای کیانی فیض آبادی

قاسم کیانی فیض آبادی، امیر حسین محوی، محمدهادی دهقانی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ضمیمه شهریور ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: مهم ترین نگرانی در کارخانه کمپوست ‌سازی، تولید شیرابه می ‌باشد که به عنوان فاضلاب بسیار آلوده شناخته شده است. دفع شیرابه های تصفیه نشده، منبع بالقوه آلاینده های خطرناک برای خاک، آب ‌های زیرزمینی و سطحی می ‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی کارایی حذف فلزات سنگین شیرابه حاصل از کارخانه کمپوست اصفهان با استفاده از منعقدکننده های سولفات آهن، کلرور آهن، پلی‌ فریک سولفات، آلوم و پلی ‌آلومینیوم کلراید می باشد.
مواد و روش ‌ها: این مطالعه از نوع تجربی-آزمایشگاهی‌ می ‌باشد. نمونه شیرابه از حوضچه جمع ‌آوری شیرابه کارخانه کمپوست اصفهان برداشت شد. ابتدا خصوصیات شیرابه شامل COD، BOD، TSS ، pHو فلزات سنگین شامل Zn،Cu ، Ni، Cr و Cdبر اساس روش ‌های استاندارد اندازه‌ گیری گردید. سپس با روش آزمایش جار اثر تغییرات دوز منعقدکننده ‌ها(g/l ۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲، ۵/۲ و ۳) و pH (۱۲-۴) در حذف فلزات بررسی و دوز و pH بهینه اندازه‌ گیری گردیدند و بهترین منعقدکننده تعیین گردید.
یافته‌ های پژوهش: در بررسی میانگین غلظت فلزات، فلز روی بیشترین غلظت( mg/l۲/۶) را در شیرابه داشت. pH بهینه برای ته‌ نشینی شیمیایی فلزات سنگین توسط آلوم، پلی‌ آلومینیوم کلراید، کلرورفریک، سولفات فرو و پلی ‌فریک سولفات به ترتیب برابر ۵/۶، ۷، ۱۰، ۱۰ و ۱۱ به دست آمد. غلظت بهینه هر یک از منعقدکننده‌ ها به ترتیب ۲، ۵/۱، ۵/۱، ۲، و ۲ گرم در لیتر محاسبه شد. پلی ‌فریک سولفات با حذف۷۰ تا ۸۷ درصد فلزات سنگین و حذف ۵۰ درصد COD شیرابه بیشترین راندمان را داشت. پس از آن به ترتیب پلی آلومینیوم کلراید با ۶۵ تا ۸۵ درصد، کلرور فریک ۷۵ تا۸۰ درصد، سولفات فرو با ۷۰ تا ۸۰ درصد و در نهایت آلوم با ۷۰ تا ۷۵ درصد حذف فلزات سنگین در اولویت بعدی قرار دارند.
بحث و نتیجه ‌گیری: پلی‌فریک‌ سولفات موثرترین ماده منعقد‌کننده جهت کاهش فلزات سنگین شیرابه می باشد و مقایسه نتایج با رهنمود تخلیه پساب ایران نشان می ‌دهد که غلظت فلزات سنگین شیرابه فراتر از میزان حداکثر مجاز نمی باشد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4714