[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۴ نتیجه برای کشاورز

ذبیح اله قارلی پور، نسترن کشاورز محمدی ، اسماعیل سلطانی ، حمیدرضا گیلاسی، اصغر اشرفی حافظ ، مرتضی منصوریان ،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( مرداد ماه ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: مداخلات اجتماع محور برای افزایش تعمیم پـــذیری فواید برنامه هــای بهداشتی، تامین اطلاعات برای سیاستگذاران و بهبود سلامت با شیوه ای مقرون به صرفه است و از کارآزمایی های بالینی فرد محور مناسب تر است. رویکردهای اجتماع محور در پیشگیری از آسیب ها در سطح وسیعی پذیرفته شده است، اما هنوز شواهد قوی اندکی از اثربخشی برنامه هایی با اهداف چندگانه در زمینه اجتماع وجود دارد. بنا بر این این مطالعه با هدف مروری بر مداخلات اجتماع محور پیشگیری از آسیب های ناشی از وسایل نقلیه انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع مروری بود که با استفاده از کلید واژه های مــداخلات اجتماع محور، آسیب، رفتار ایمــنی ترافیکی، کمــربند ایمنی در پایــگــاه های اطــلاعاتی Sciencedirect، Pubmed، Ovid، Oxfordjournals، EBSCO و The Cochrane Database of Systematic Reviews مورد جستجو قرار گرفت. در مجموع ۲۸ مقاله مرتبط با موضوع مداخلات اجتماع محور در خصوص آسیب مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت نتایج این مقالات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش: بیشتر مطالعات از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار غیر تصادفی(۵۷/۷۸ درصد) و عمدتاً مربوط به کشور آمریکا بود.(۴۳/۴۶ درصد) نوع مداخلات، بیشتر به روش تلفیقی بود.(۷۱/۶۰ درصد) در پژوهش های مورد بررسی ۷۲/۳۵ درصد استفاده از کلاه ایمنی، ۲۸/۱۴ درصد میزان آسیب های غیر عمدی، ۷۲/۱۰ درصد رفتارهای پرخطر رانندگی، ۱۴/۷ درصد استفاده از صندلی کودک، ۷۲/۱۰ درصد استفاده از کمربند ایمنی و ۴۲/۲۱ درصد رفتارهای ایمنی ترافیکی را به عنوان پیامد مورد بررسی قرار داده بودند. بحث و نتیجه گیری: به طور کلی تلفیقی از چند روش یا استراتژی برای مداخلات اجتماع محور در خصوص پیشگیری از آسیب های ناشی از رانندگی موثر بوده است. پیشنهاد می گردد در جهت پیشگیری از خطرات و آسیب های مربوط به وسایل نقلیه از روش های تلفیقی یا چند گانه استفاده شود.
غزل کشاورز، محمدجعفر رضایی، بهرام نیکحو، فردین فتحی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: فیبروز ریوی یک بیماری پیشرونده و مزمن است که میانگین بقای ۳-۵ سال بعد از تشخیص بیماری را دارد. این بیماری می‌تواند به‌عنوان نتیجه‌ی عدم تعادل بین پروسه نرمال سنتز و تجزیه اجزای ماتریکس خارج سلولی در نظر گرفته شود. ماتریکس متالوپروتئیناز‌ها(MMPS) به‌ویژه ۲ MMP-، یک عضو از خانواده‌ آنزیمهای پروتئولیتیک هستند که ماتریکس خارج سلولی (ECM) و غشای پایه را تجزیه کرده و نقش مهمی در ایجاد فیبروز ریه دارند. در این تحقیق، بیان پروتئین MMP-۲ در فیبروز ریوی القا شده بوسیله‌ی بلئومایسین در موش آزمایشگاهی به صورت کیفی و کمی بررسی شد. روش‌ها: در این مطالعه تجربی، ۱۶ موش با نژاد C۵۷BL/۶ به دو گروه تقسیم‌بندی شدند: موش‌ها در گروه اول(آزمایش) سولفات بلئومایسین و در گروه دوم(کنترل) کربوکسی‌متیل‌سلولزCMC) ) رابه روش داخل‌صفاقی دریافت کردند. درپایان دوره آزمایش موش‌ها کشته شده و نمونه‌های بدست‌آمده از ریه دو گروه، جهت مطالعات هیستولوژیکی و ایمونوهیستوشیمیایی آماده شدند. سپس تغییرات هیستولوژیکی بافت ریه و بیان پروتئین MMP-۲آن‌ها بررسی شد و نتایج با استفاده از آزمون آماری Student t-test تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: مطالعات هیستولوژیکی در گروه آزمایش پاسخ التهابی، رسوب کلاژن و افزایش بافت‌ همبند دیواره‌ی آلوئول‌های ریوی را نسبت به گروه کنترل نشان داد. مطالعات ایمونوهیستوشیمیایی نشان داد که تعداد سلول‌های بیان‌کننده پروتئین MMP-۲در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری یافت(۰۰۱/۰ .(P< بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد سلول‌های بیان‌کننده پروتئین MMP-۲در فیبروز ریوی القا شده به وسیله‌ی بلئومایسین افزایش می‌یابد.
دلارام امینی، فاطمه کشاورزی، آزاد فتاحی راد،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ضمیمه شهریور ماه ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از عوامل بیماری زای مهم در عفونت های بیمارستانی و خارج بیمارستانی می باشد. افزایش مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس به دارو های آنتی بیوتیک یکی از تمرکزهای بزرگ سلامتی است، و به این ترتیب مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلو کوکوس اورئوس بسیار مهم است و نقش عمده ای در جلوگیری از ایجاد استرین های مقاوم دارد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی ۱۵۰ سویه ی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی مختلف با روش DAD و PCR بررسی شد و آنالیز آماری داده ها با نرم افزار SPSS و EXCEL انجام گرفت. یافته های پژوهش: در روش DAD (۱۵۰/۱۱۶) ۳۳/۷۷% از سویه های استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به متی سیلین مقاوم بودند و مقاومت نسبت به اگزاسیلین (۱۵۰/۷۱) ۳۳/۴۷% بود. نتایج PCR نشان داد که پرایمر MR۳,۴ برای تشخیص ژن mecA در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین کارآمدتر از پرایمر MR۱.۲ بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه راهنمای برای پزشکان برای سوق دهی به یک درمان هر چه مناسبتر عفونت های استافیلو کوکوس اورئوس در ایران و بنابر این جلوگیری از بحران بیشتر مقاومت آنتی بیوتیکی در میان استافیلوکوک است. به علاوه این نتابج نشان دهنده لزوم تحقبقات بیشتر با نمونه های از مکان های بیشتر را جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی می باشد.
مجید رادپور ، پرویز اشتری، آزاد فتاحی راد، بهروز علیرضا پور ، فاطمه کشاورزی،
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: نانوذرات سیلیکات به دلیل زیست سازگاری، سهولت تهیه و اصلاح سطح اهمیت زیادی در حوزه پزشکی و درمان دارند. با استفاده از پوشش‌ های سطحی مختلف نانوذرات می ‌توان خواص زیست-پزشکی مطلوب و پایداری را برای این ذرات ایجاد کرد. بنا بر این، هدف این تحقیق ارزیابی ورود این نانوذرات در شرایط لوله آزمایش و موجود زنده است.
مواد و روش ها: در این تحقیق، هنگام سنتز نانوذرات مغناطیسی سیلیکات، رادیو داروی ید-۱۳۱ که با استفاده از نقره بر روی مگنتیت(Fe۳O۴) تثبیت شده بود به عنوان هسته نانوذرات مورد استفاده قرار گرفت و در نانوذرات سیلیکات تثبیت شد سپس ورود این نانوذرات در رده سلولی MCF-۷ سرطان پستان و موش بررسی شد. این عمل با استفاده از روش سل-ژل و در میکرو‌امولسیون معکوس با واکنشگر تترااتوکسی سیلان(TEOS) به عنوان مونومر، کوپلیمر ۳-آمینوپروپیل تری اتوکسی سیلان(APTS) به عنوان عامل کنترل گروه های عاملی و پتانسیل زتا نانوذرات انجام شد.
یافته های پژوهش: نتایج TEM(Transmission Electron Microscope) نشان داد که سایز متوسط نانوذرات تولید شده ۴۰ نانومتر است و نزدیک به ۸۰ درصد ید-۱۳۱ اولیه در نانو ذرات محبوس شده است. هم چنین پایداری نانوذرات در محلول حامل بیشتر از ۹۹ درصد می ‌باشد. به علاوه، ۲ تا ۴ ساعت پس از آغاز سنجش ورود نانوذرات به درون سلول به بالاترین میزان خود یعنی ۵۳ تا ۵۴ درصد می رسد.
بحث و نتیجه گیری: نانوذرات سیلیکای مغناطیس تهیه شده در این تحقیق قادرند به طور هم زمان در تشخیص و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند.
لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی، مرتضی رضایی صوفی، همت الله بسطامی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه:فرسودگی شغلی حالتی از خستگی جسمی، هیجانی و ذهنی است که به دلیل فشار مداوم و مکرر هیجانی ناشی از برخورد فشرده و دراز مدت با مراجعان به وجود می آید. فرسودگی شغلی بر اثر استرس شدید، مداوم و کنترل شده و زمانی که تقاضای محیط شغلی بیش از توانایی های شخصی فرد برای سازگاری یا موفقیت باشد به وجود می آید. هدف این مقاله در بررسی اثربخشی فرسودگی شغلی در ابعاد خستگی عاطفی، عملکرد شخصی، مسخ شخصیت و درگیری شغلی، از آموزش مولفه‌های سخت‌رویی می باشد. ﺳﺨﺖروﻳﻲ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﺳﺎزه ﺷﺨﺼﻴﺘﻲ ﭼﻨﺪ ﻣﺠﻬﻮﻟﻲ از ﺳﻪ ﻣوﻟﻔﻪ ﻛﻨﺘﺮل، ﺗﻌﻬﺪ و ﭼﺎﻟﺶ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﺪه اﺳﺖ ﺑﻪ اﻋﺘﻘﺎد ﻛﻮﺑﺎﺳﺎ و ﻫﻤﻜﺎران اﻓﺮاد ﺳﺨتر ﻓﻌﺎل و ﻫﺪﻓﻤﻨﺪﻧﺪ و روﻳﻜﺮد آن ها ﺑﻪزﻧﺪﮔﻲ ﺑﺎ ﻋﻼﻗﻪ و ﻫﻴﺠﺎن اﺳﺖ. هدف پژوهش حاضر، اثربخشی آموزش مولفه های سخت رویی بر فرسودگی شغلی است.
مواد و رو ش ها: این مطالعه، از نوع نیمه تجربی است. جمعیت موردنظر تمام کارکنان کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران می باشند که در سال ۹۳-۱۳۹۲ مشغول به کار بودند و تعداد آنها ۱۱۷ نفر بود. روش نمونه گیری در این مطالعه تصادفی ساده و شامل ۲۵ نفر (شامل ۱۵ مرد و ۱۰ زن ) بود. در راستای هدف این پژوهش از پرسشنامه سخت رویی کوباسا، فرسودگی شغلی مسلش استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۸و با روش T وابسته و تحلیل کواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافته های پژوهش:تحلیل آزمون T در سطح ۰۵/۰ نشان داد که میانگین فرسودگی شغلی عوامل چهارگانه خستگی عاطفی، عملکرد شخصی، مسخ شخصیت، درگیری شغلی قبل و بعد از آموزش مولفه‌ های سخت‌رویی تغییر پیدا کرده است. همچنین تحلیل کواریانس داده ها نشان داد که با توجه به میانگین مولفه های فرسودگی شغلی در آزمون نهایی با فاصله اطمینان ۹۹ درصد می توان گفت که آموزش سخت‌رویی بر فرسودگی شغلی کارکنان موثر است.
بحث و نتیجه گیری: نتایج، اهمیت نقش آموزش سخت رویی بر کاهش استرس و فرسودگی شغلی در محیط کار را نشان می‌دهند.

سیده فاطمه موسوی، علی رمضانی، پرویز اشتری، فاطمه کشاورزی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: مهار‌کننده‌ های انتخابی آنزیم سیکلو‌اکسیژناز دو، نظیر سلوکو‌کسیب، روفوکوکسیب و والدوکسیب اخیراً به عنوان کاهنده‌ های پاسخ‌ های التهابی به کار می ‌روند، با وجود این هنوز به مطالعات و تحقیقات بیشتری در زمینه مهار‌کننده‌ های انتخابی Cox۲ نیاز است. این مطالعه در راستای معرفی ساختار‌های جدید با میل تر‌کیبی بیشتر به آنزیم Cox۲ می ‌‌‌باشد.
مواد و روش ها: سا‌ختار‌های شیمیا‌یی با ۸۰ درصد شباهت به سلو‌کو‌کسیب، از Pubchem در پایگاه اطلاعا‌تی NCBI استخراج و جمع ‌‌آوری شد. فایل PDB آنزیم Cox۲ (۶COX) را د‌ر حا‌لت پیوند با لیگا‌ند SC-۵۵۸ به عنوان لیگاند مرجع، از سایت RCSB PDB به دست آمد. د‌اکینگ لیگا‌ند‌ها به جایگاه اتصال SC-۵۵۸ را با استفاد‌ه از نرم افزار FlexX, Lead IT اجرا شد و انرژی میان کنش‌ های بین ترکیبات مختلف به دست آمد. مقدار IC۵۰ ترکیبات مورد نظر با استفاده از روش غربالگری آزمایشگاهی، بر علیه آنزیم Cox۲ تعیین شد. سرانجام با استفاده از روش سنجش MTT‌، میزان سمیت سلولی ترکیبات مورد نظر تعیین شد.
یافته های پژوهش: نتیجه غربالگری در پایگاه داده Pubchem، ۵۰۰۰ مولکول مشابه سلوکوکسیب بود. ۲۴ تا از ترکیبات امتیاز‌های انرژی بهتری نسبت به ۶COX باند شده با SC-۵۵۸ داشتند. لیگاند‌ها به پاکت پیو‌ند‌ی داک شد‌‌ند که با سرین ۳۵۳، آلانین ۵۲۷، وا‌لین ۵۲۳، متیونین ۵۲۲، فنیل آلانین ۵۱۸ و لوسین ۳۵۲ میان کنش نشان د‌اد‌ند. با بررسی چشمی، ترکیبات جهتگیری و حالت پیوندی مشابه با SC-۵۵۸ نشان داد‌‌ند.
 بحث و نتیجه گیری: یافته ‌های ما، رویه محاسباتی کشف ترکیبات جدید ضدالتهابی با فعالیت بیشتر و سمیت کمتر نسبت به مهارکننده‌ های عمومی Cox۲ را قوت بخشید.

لیدا توکلی، فاطمه کشاورزی،
دوره ۲۳، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس به واسطه کلونیزاسیون مناسب در انسان، آلوده کننده محیط های بیمارستانی است. این باکتری دارای تنوع ژنتیکی جهت به دست آوردن مقاومت به عوامل ضد میکروبی متعدد می باشد. مطالعه حاضر به منظور  تعیین میزان شیوع و اساس ژنتیکی مقاومت به اریترومایسین و کلیندامایسین در استافیلوکوکوس های جدا شده از بیمارانی در شهر سنندج  انجام شده است

مواد و روش ها: صد و پنجاه سویه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از آزمایشگاه های پاتولوژی شهر سنندج جمع آوری شد. حساسیت به آنتی بیوتیک های اریترومایسین و کلیندامایسین به روش دیسک آگار دیفیوژن با استفاده از محیط کشت مولر هینتون آگار انجام گردید و نتایج مطابق با استانداردهای آزمایشگاه بالینی(CLSI) تعیین گردید. به دنبال آن واکنش زنجیره ای پلیمراز در گونه های استافیلوکوک اورئوس برای بررسی حضور پنج ژن شاخص مشترک مقاومت به اریترومایسین و کلیندامایسین یعنی ژن های ermA،ermB ، ermC، mphC، msrA انجام شد.

یافته های پژوهش: با استفاده از روش (Disk Agar Diffusion)DAD ۴/۵۶ درصد از نمونه ها به اریترومایسین  و ۸/۵۶ درصد به کلیندامایسین مقاوم بودند، به علاوه با استفاده از تکنیک  PCRبه ترتیب ژن ermA در ۷۹ نمونه، ژن ermB در ۳۶ نمونه، ژن ermC در ۶۲ نمونه، ژن mphC در ۱۶ نمونه و ژن msrA در ۲۹ نمونه تشخیص و جداسازی گردید.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که  مقاومت به اریترومایسین در استافیلوکوک اورئوس ها در شهر سنندج عمدتاً به واسطه ژن های ermA و ermC می باشد.


محمد حسنوند، فاطمه کشاورزی، پرویز اشتری، بهروز علیرضاپور،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: نانوذرات مغناطیسی به عنوان گروهی از مواد نانو مقیاس، انقلاب عظیمی را در روش ­های تشخیص و درمان در دانش پزشکی ایجاد کرده ­اند. نیمه عمر مناسب رادیوایزوتوپ ایندیم-۱۱۱ باعث شده تا این رادیوایزوتوپ برای مطالعات داخل بدن، مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش، در ابتدا تهیه کمپلکس رادیو­ داروی ایندیم-۱۱۱ با نانوذرات مغناطیسی سیلیکات(Fe۳O۴@SiO۲)، جهت به دست آوردن شرایط بهینه جذب و پایداری، مورد بررسی قرار می گیرد. سپس نفوذپذیری این رادیودارو در رده سلولی SKBR۳ سرطان پستان، به منظور استفاده در تشخیص سایر بیماری ها آزمایش گردید.

مواد و روش ها: هسته مگنتیک با روش رسوب ­دهی تهیه شد. سپس به عنوان هسته ای برای سنتز نانوذرات سیلیکات مورد استفاده قرار گرفت. نانوذرات بر اساس روش سل- ژل در میکروامولسیون وارونه و با استفاده از TEOS و APTS به عنوان مونومرها و پیش سازها سنتز شد. سپس رادیو ایزوتوپ ایندیم-۱۱۱ بر سطح نانو پارتیکل های سیلیکات مگنتیت چذب شد و ذرات رادیو کونژوگه شکل گرفت. سرانجام ورود این ذرات رادیو کونژوگه در رده سلولی SKBR۳ سرطان پستان از طریق کشت سلول مورد بررسی قرار گرفت.

یافته های پژوهش: نتایج حاصل از میکروسکپ الکترونی عبوری نشان داد که سایز متوسط نانوذرات تولید شده ۴۰ نانومتر است. این سایز برای کاربردهای بیولوژیک مناسب است. بررسی رادیو آنالیز آشکار کرد که بیش از ۹۲ درصد ایندیم-۱۱۱ اولیه بر روی نانوذره تثبیت می­ شود. در بررسی ورود رادیو نانوکنژوگه ۱۱۱In- MSN به درون سلول ‌های SKBR۳، مشخص شد فعالیت ایندیم رادیواکتیو وارد شده در سلول ‌های SKBR۳ برای رادیونانو کنژوگه­ های ۱۱۱In- MSN پس از یک ساعت از آغاز مطالعه به بالاترین کارایی یعنی ۲۶ درصد تا ۲۷ درصد رسید. نتایج تست های پایداری آشکار کرد رادیو کونژوگه های پایدار شده در طی شست و شو و پراکندگی محکم هستند و بنا بر این به عنوان یک کانژوگیشن محکم در نطر گرفته می شود.

بحث و نتیجه‌ گیری: نظر به ویژگی های منحصر به فرد ایندیم-۱۱۱ نانوذرات ذکر شده که با استفاده از روش های بیوتکنولوژی آماده شده اند می ­توان برای اهداف تشخیص استفاده شوند.


سائده خادم پر، فاطمه کشاورزی، قاسم سلگی،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دیابت نوع ۲ شایع ترین نوع دیابت بوده و ۹۰ درصد موارد این بیماری را به خود اختصاص داده است.CTLA-۴  در میان کنش های عرضه آنتی ژن بهTcell  ها یک مولکول تنظیمی است. از آن جا که این مولکول مکانیزم های آپوپتوزیس آنتی زن خاص و پیشرفت نقص Bcell ها را که از ویژگی های دیابت تیپ ۲ است واسطه گری می کند لذا  ممکن است CTLA-۴ کاندید مناسبی برای استعداد به دیابت تیپ ۲ باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم های ژن CTLA-۴ در بیماران دیابتی تیپ ۲ و مقایسه آن با افراد سالم است.

مواد و روش‌ ها: در این مطالعه موردی-شاهدی نمونه های خون از ۱۰۰ فرد سالم و ۱۱۰ بیمار مبتلا از شهرهای سنندج، همدان و کرمانشاه جمع آوری گردید. بعد از استخراج DNA پلی مورفیسم های ژن CTLA-۴ با استفاده از روش ARMS-PCR  بررسی شد. سپس آنالیز آماری نتایج با استفاده از آزمون کای-دو صورت گرفت.

یافته ‌های پژوهش: بر اساس نتایج ژنوتیپ GG در موقعیت ۴۹+(OR=۱,۹۲, P=۰.۰۲) و (CT, TT) در موقعیت ۳۱۸-(OR=۹,۰۸, P=۰.۰۲) یک ریسک فاکتور برای دیابت نوع دو می باشد. این در حالی است که جایگاه ژنی۱۷۲۲-  با ژنوتیپ T/C (OR=۱,۸۵, P=۰.۵۰) ارتباط معنی داری با دیابت نوع دو نداشت.

بحث و نتیجه گیری: این نتایج پیشنهاد می کند که پلی مورفیسم های(۳۱۸-),C/T(+۴۹)A/G ژن CTLA-۴ ارتباط معنی داری با دیابت نوع دو دارند در حالی که در پلی مورفیسم(۱۷۲۲+)T/C این ارتباط مشاهده نمی شود.


مهران رحیملو، هدی احمدنیا، آزیتا حکمت دوست، سیدموید علویان، سیدعلی کشاورز،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: کبد چرب غیرالکلی یکی از بیماری های مزمن شایع می باشد که به دلیل عواملی مانند چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع دو و دیسلیپیدمیا ایجاد می شود. در مطالعات پیشین اثرات سودمند زنجبیل بر روی شاخص های مرتبط با سندروم متابولیک نشان داده شده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر مکمل زنجبیل بر شاخص های مرتبط با بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بود. 

مواد و روش ها : در این مطالعه که به شکل کارازمائی بالینی دو سوکور انجام شد، ۵۰ بیمار مبتلا به کبد چرب غیرالکلی در دو گروه مداخله و شاهد برای مدت ۱۲ هفته روزانه ۲ گرم مکمل زنجبیل یا دارونما دریافت کردند. هر دو گروه توصیه به تعدیل رژیم غذایی و انجام فعالیت فیزیکی شدند. سطوح شاخص های التهابی، پروفایل لیپیدی، قند خون ناشتا و انسولین در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد.

یافته های پژوهش: مکمل یاری با زنجبیل سبب کاهش معنی داری در سطوح شاخص های التهابی، قند خون ناشتا، مقاومت به انسولین و تری گلیسرید شد، با این وجود سطوح توتال کلسترول، HDL کلسترول و LDL کلسترول بین دو گروه تفاوت معنی داری نکرد.

بحث و نتیجه گیری: مکمل یاری زنجبیل در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی سبب بهبود برخی ریسک فاکتور های مرتبط با بیماری های قلبی عروقی شد.


هدی طاوس نژاد، غلام بساطی، فاطمه کشاورزی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: بر اساس مطالعات تغییر در محتوای ذرات LDL بر روی شارژ سطحی و خصوصیات ساختمانی آن‌ها (مثل قطر آن ‌ها) تاثیر داشته و این تغییر موجب تغییر شکل و تغییر در متابولیسم آن ‌ها می‌گردد. در این تحقیق ارتباط بین اندازه ذرات LDL با پتانسیل زتای آن‌ ها در بیماران شریان کرونری در مقایسه با گروه کنترل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت مورد- شاهدی انجام شده است. ۳۰ فرد بیمار و ۳۰ فرد سالم بر اساس معیار‌های بالینی و پارامتر‌های آنژیوگرافی انتخاب شدند. میانگین  قطر و پتانسیل زتای سطح ذرات  LDL با کمک دستگاه زتا سایزر اندازه گیری شد.

یافته‌های پژوهش: بر اساس نتایج حاصل، میانگین قطر ذرات LDL در افراد بیمار( nm ۰۶/۱ ± ۱۸/۲۴،۰۰۰۱/۰p=)  به طور معنی داری کمتر از میانگین قطر ذرات LDL در افراد سالم ( nm۶۳/۰±۲۶/۲۵،۰۰۰۱/۰p= ) است. در این مطالعه  میزان پتانسیل زتا در افراد بیمار(mv۷۷/۰±۰۸/۲۵-) به طورمعنی داری کمتر از افراد کنترل ( mv۵۶/۱ ± ۶۵/۲۳- ) است و این بدان معنا می ‌باشد که شارژ منفی در سطح ذرات LDL در میان بیماران بیشتر از گروه کنترل بوده است. از طرفی نیز یک ارتباط معنی ‌دار بین  میانگین قطر ذرات  LDL و پتانسیل زتای سطح آن ‌ها در بیماران شریان کرونری مشاهده گردید،  هرچند این ارتباط در افراد سالم معنی ‌داری نبود.

بحث و نتیجه گیری: ذرات لیپوپروتئین  با چگالی کم (LDL)  از لحاظ اندازه، چگالی و ترکیب اجزاء ناهمگون هستند. اعتقاد بر این است که از میان ذراتLDL ذرات کوچک ‌تر و چگال ‌تر LDL آتروژنیک‌تر هستند. مطالعه حاضر نشان داد که ذرات LDL کوچک‌ تر و با شارژ منفی بیشتر با افزایش خطر بیماری‌ های عروق کرونر مرتبط هستند . هم چنین به نظر می‌رسد تغییر در قطر ذرات LDL با تغییر در پتانسیل زتای سطح ذرات ارتباط داشته باشد.


صحرا بهروش، فاطمه کشاورزی، فرشید رئیسی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

 مقدمه: استرپتوکوک گروه B  (GBS)یا آگالاکتیه یکی از مهم ترین علل عفونت میان نوزادان زودرس است. باکتری از طریق مادر به بچه منتقل می شود و منجر به مرگ نوزاد می گردد. دیدگاه مطالعه حاضر تشخیص(GBS) میان نمونه های کلینیکال زنان باردار در استان کرمانشاه به روش Colony PCR و سپس مقایسه روش تشخیصی فنوتیپیک و ژنوتیپیک بود.
مواد و روش ها: صد خانم باردار با سن بارداری ۳۰ تا ۳۸ هفته در طی ۴ ماه از فروردین ۱۳۹۳ از مراکز بیمارستانی استان کرمانشاه انتخاب شدند. نمونه ها از ترشحات واژینال زنان گرفته شد و با محیــط کشت استاندارد(THB) تایــــت هــویت براث و بلادآگار و روش colony PCR برای ژنSCP B  ارزیابی شدند.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد، ارزیابی اگر به روش فنوتیپیک باشد، تنها ۵ درصد نمونه ها ناقل استرپتوکوک گروه B بود ولی وقتی کلیه نمونه ها با روش colony PCR ارزیابی شد، درصد ناقل نمونه ها به ۷ درصد افزایش یافت. هم چنین نتایج تست آنتی بیوگرام نشان داد، بیشترین مقاومت مربوط به اریترومایسین بود و آنتی بیوتیک مناسب جهت درمان ابتدا پنی سیلین و سپس ونکومایسین ارزیابی شد.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج، شدت انتشار GBS در زنان باردار کرمانشاهی بالا است. به علاوه، روش Colony PCR که در آن عملیات استخراج DNA از کلنی های رشد یافته حذف شده است می تواند یک روش سریع، قابل اعتماد و به صرفه تر برای تشخیص ناقلین باشد.


رسول نصیری کالمرزی، سمیه بداقی، آزاد فتاحی راد، فاطمه کشاورزی،
دوره ۲۷، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز دیابت تیپ ۲ دارند. هدف از مطالعه جاری بررسی شیوع پلی مورفیسمCASQ۱(rs۲۲۷۵۷۰۳) در ۱۰۰ بیمار مبتلا به دیابت تیپ ۲ (T۲DM) است.
مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مورد-شاهدی است. نمونه های خون از بیماران بالای ۳۵ سال مبتلا به دیابت تیپ ۲ بعد از اخذ رضایت نامه گرفته شد. ۱۰۰ نمونه خون بیمار همراه با ۱۰۰ نمونه کنترل(با همسان سازی سن و جنس) برای جایگاه CASQ۱(rs۲۲۷۵۷۰۳) به روش tetra-arms PCR ارزیابی شد و نتایج حاصل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته های پژوهش: از صد فرد سالم مورد بررسی شامل ۶۰ مرد و ۴۰ زن، به ترتیب ۳۴ و ۴۷ نفر ژنوتیپ AA، ۴، ۱۳ نفر ژنوتیپ AC و ۰، ۲ نفر ژنوتیپ CC داشتند. هم چنین از صد فرد سالم و صد بیمار دیابتی به ترتیب ۸۱ و ۷۱ نفر ژنوتیپ AA و ۱۷، ۲۵ نفر ژنوتیپ AC داشتند. به علاوه از صد فرد سالم ۲ نفر ژنوتیپ CC و تعداد افراد بیمار با این ژنوتیپ ۴ نفر بود. با توجه به آن چه بیان شد، ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم پلی مورفیسم CASQ۱ rs۲۲۷۵۷۰۳A/C و بیماری دیابت تیپ ۲ در جمعیت مورد بررسی وجود نداشت(P=۰,۲۴۱).
بحث و نتیجه گیری: پلی مورفیسم CASQ۱ rs۲۲۷۵۷۰۳A/C ارتباط معنی داری با دیابت تیپ ۲ در جمعیت مورد مطالعه ندارد.


شهریار مهردادی، فریبا حسنی، فرناز کشاورزی، مهدیه صالحی، مژگان سپاه منصور،
دوره ۲۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: خودکشی درنتیجۀ تعامل عوامل متعدد به‌وجود می‌آید. بااین‌حال، بیشتر خودکشی‌ها قابل‌پیشگیری هستند. اگر اقدام به خودکشی به مرگ منجر نشود، این نگرانی وجود دارد که دوباره این رفتار تکرار گردد؛ اما آموزش مهارت‌های زندگی مبتنی بر یادگیری مشارکتی و عملی در افزایش سلامتی و پیشگیری اولیه از بروز مشکلات و همچنین کمک به نوجوانان برای یادگیری رفتارهای مثبت و حفظ سلامتی روانی خویش بسیار مؤثرند. هدف از مطالعۀ ‌‌حاضر، مقایسۀ اثربخشی آموزش مهارت‌های زندگی بر قدرت ایگو، خلق‌وخو و افکار خودکشی در میان دختران و پسران اقدام‌کننده به خودکشی در استان ایلام است.
مواد و روش ها: روش پژوهش از نوع نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌‌آزمونپس‌‌آزمون با گروه کنترل و پیگیری است و جامعۀ آماری مطالعه شامل همۀ دختران و پسران ۱۸ تا ۲۴ سال استان ایلام به تعداد ۲۱۲ نفر است که برای بار اول در طول ۶ ماه گذشته در سال ۱۳۹۸-۱۳۹۷، اقدام به خودکشی و به مراکز درمانی علوم پزشکی استان ایلام مراجعه کرده‌اند که از این تعداد، بر اساس ملاک‌های ورود، تعداد ۸۰ نفر به‌صورت نمونۀ در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت همتاسازی (بر اساس تحصیلات) در گروه‌‌های آزمایش (۲۰ نفر دختر و ۲۰ نفر پسر) و کنترل (۲۰ نفر دختر و ۲۰ نفر پسر) جایگزین گردیدند. ابزارهای استفاده‌شده شامل مقیاس خلق‌وخو، مقیاس قدرت ایگو و مقیاس افکار خودکشی است. داده‌ها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: در نتایج تحلیل واریانس مشاهده گردید میزان خلق‌وخو، قدرت ایگو و افکار خودکشی در میان دختران و پسران اقدام‌‌‌کننده به خودکشی در استان ایلام، در میان گروه‌های آزمایش، کنترل و پیگیری، پیش و پس از آزمون آموزش مهارت‌های زندگی تفاوت معناداری وجود دارد. به همین ترتیب، تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که آموزش مهارت‌های زندگی در نوع گروه و وضعیت آزمون، بر میزان خلق‌وخو، قدرت ایگو و افکار خودکشی پسران و دختران اقدام‌‌‌کننده به خودکشی در استان ایلام تأثیرگذار بوده است.
بحث و نتیجه‌گیری: از یافته‌های به‌دست‌آمده می‌توان چنین استنباط کرد که آموزش مهارت‌های زندگی بر قدرت ایگو، خلق‌وخو و افکار خودکشی دختران و پسران اقدام‌کننده به خودکشی، هم در مرحلۀ پس‌آزمون و هم در مرحلۀ پیگیری، اثربخش بوده است.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.32 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4700