[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای منتی

وحید احمدی، اکرم زارع کار، فرنگیس دمهری، حمیرا سلیمان نژاد، والیه منتی، شاهرخ رستم نیا، علی اصغر رسولی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع بالای صفات طیف اوتیسم در افراد دارای افسردگی و همچنین تشخیص اختلالات خلقی در افراد با صفات طیف اوتیسم بالا، هدف از این پژوهش بررسی رابطه صفات طیف اوتیسم (مهارت اجتماعی، تغییر توجه، ارتباط، توجه به جزئیات و خیال پردازی) و افسردگی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام بود. مواد و روش ها:جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهر ایلام می‌باشد که در این پژوهش ۲۵۰ شرکت کننده به روش نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه های مورد استفاده شامل پرسشنامه ۵۰ سوالی ضریب طیف اوتیسم و مقیاس افسردگی SCL-۹۰ می باشد. داده‌های حاصل از پرسشنامه با استفاده از رگرسیون چند متغیری به روش ورود و گام به گام مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که به طور کلی صفات طیف اوتیسم می تواند ۷ درصد واریانس افسردگی در دانشجویان را پیش بینی کند. در بهترین حالت از بین صفات طیف اوتیسم، نقص در ارتباط و مهارت اجتماعی بهترین پیش بین برای واریانس افسردگی در گروه نمونه می باشد.


رستم منتی، محسن نیازی، والیه منتی، یونس عزتی ،
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: بر اساس مطالعات گوناگون خلاقیت و مولفه های آن از جمله عوامل مهم در سلامت روانی افراد می باشند، بر این اساس هدف از این پژوهش بررسی رابطه خلاقیت و مولفه های آن با سلامت روان در دانش آموزان دبیرستان های استان ایلام بود.
 مواد و روش ها: جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دبیرستان های استان ایلام در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ بوده است که تعداد ۳۴۸ دانش آموز(۱۸۷ پسر و ۱۶۱ دختر) به شیوه نمونه‌ گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند و پرسش نامه‌ های استاندارد خلاقیت و سلامت روانی(GHQ-۲۸) را تکمیل نمودند. داده‌ های حاصل از پرسش نامه با استفاده از نرم افزار SPSS vol,۱۶ و آزمون های آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری به روش ورود و گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نشان داد که به طور کلی خلاقیت و مولفه های آن می‌ توانند ۳۵ درصد واریانس سلامت روانی در دانش آموزان را پیش ‌بینی کنند. به علاوه انعطاف پذیری و سیالی به ترتیب بهترین پیش بین برای واریانس سلامت روانی در دانش آموزان دبیرستانی می باشد.
 بحث و نتیجه گیری: با توجه به نقش خلاقیت و مولفه های آن بر سلامت روانی در دانش آموزان استفاده از یک مجموعه برنامه آموزشی توسط متخصصان مجرب در پیشگیری از مسائل روان شناختی توصیه می شود.

محسن شاطریان، رستم منتی، عزیز کسانی، والیه منتی،
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: اعتیاد یک بیماری روانی اجتماعی است که باعث وابستگی روانی و فیزیولوژیک فرد مبتلا به این مواد می‌ شود و در عملکرد جسمی، روانی و اجتماعی تأثیرات نامطلوب بر جای می‌ گذارد. از ابعاد مهم این مسئله بازگشت به مواد بعد از ترک است. هدف این مطالعه شناسایی برخی عوامل مؤثر بر برگشت افراد معتاد به سمت مصرف دوباره مواد مخدر در مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد شهر ایلام می باشد.
 مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مورد شاهدی است. مطالعه بر روی افراد معتاد ساکن شهر ایلام در سال۱۳۹۱ انجام شده است. نمونه مورد مطالعه شامل: ۹۳ نفر گروه مورد(افراد معتادی که کمتر از ۶ ماه از ترک اعتیاد، بازگشت مجدد داشتند) و ۹۳ نفر گروه شاهد(افراد معتادی که در مدت زمان ۶ ماه از شروع ترک، بازگشت مجدد نداشتند) بودند که از ۴ مرکز ترک اعتیاد وارد مطالعه شدند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون آمون تی تست و کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
 یافته های پژوهش: در آنالیز تک متغیره داده ها این مطالعه متغیرهای سابقه ترک اعتیاد، معاشرت با دوستان معتاد، تحصیلات، سابقه اعتیاد در خانواده، وضعیت اشتغال، مصرف سیگار، نوع ماده مخدر، سن و تعداد افراد خانوار ارتباط معنی دار نشان داد و در آنالیز چند متغیره رگرسیون لجستیک متغیرهای سن، سابقه ترک اعتیاد، معاشرت با دوستان معتاد، سابقه اعتیاد در خانواده، وضعیت اشتغال، تحصیلات، مصرف سیگار، تعداد افراد خانوار، وضعیت تاهل، نوع ماده مخدر ارتباط معنی دار نشان داد.(P<۰,۰۵)
بحث و نتیجه گیری: به طور کلی پیشگیری از عوامل خطر عود مواد مخدر یک برنامه چند بعدی است که با اجرای آن می توان از عود اعتیاد در معتادان تحت درمان جلوگیری کرد.

محسن نیازی، والیه منتی، رستم منتی، مریم قاسمی پور، عزیز کسانی،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بیماری های مزمنی هم چون بیماری های قلبی از بیماری های غیر قابل درمانی است که می­توان آن را کنترل کرد، اما بیمار همواره در معرض عوامل تنش­ زای جسمی، روانی و اجتماعی قرار دارد، لذا هدف مطالعه این است ضمن تعیین کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد رابطه­ آن ها با یکدیگر سنجیده شود.

مواد و روش ها: جامعه آماری در این پژوهش، کلیه بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد می‌ باشند که جهت پیگیری درمان بیماری خود به یکی از بیمارستان های شهر ایلام مراجعه نموده اند. حجم نمونه ۱۵۲ بیمار انتخاب شد که به صورت تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. داده­ ها با پرسش نامه مشتمل بر سه بخش مشخصات جمعیت شناختی و کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی، جمع آوری گردید. داده های این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS vol,۱۹ و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های همبستگی پیرسون، تی تست و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.

یافته های پژوهش: کیفیت زندگی در ۳۳/۵۷ درصد آزمودنی­ها و کارکردهای حمایت اجتماعی در ۵۸ درصد آزمودنی ­ها نامطلوب بود و بین این دو متغیر رابطه مستقیم و معنی­ دار آماری وجود داشت(P=۰,۰۱). در زیر شاخه­ های کیفیت زندگی بعد جسمی در ۳۳/۴۵ درصد و بعد روانی در ۶۷/۶۰ درصد بیماران نامطلوب بود در حالی که ۳۳/۴۳ درصد در بعد اجتماعی از کیفیت زندگی مطلوب برخوردار بودند، در بین ابعاد حمایت اجتماعی بیشترین حمایت مطلوب مربوط به بعد منابع ساختاری حمایت اجتماعی (۳۳/۴۷ درصد) بود، و در بین منابع ساختاری حمایت اجتماعی، عضویت گروهی(P=۰,۰۰۱, B=۰.۲۵) و شبکه اجتماعی(P=۰,۰۰۱, B=۰.۲۷) با کیفیت زندگی رابطه­ مستقیم و معنی دار مشاهده گردید.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد ابعاد جسمی و روانی کیفیت زندگی با  حمایت اجتماعی رابطه مستقیمی داشتند توصیه می ­شود مسئولین و خانواده بیماران توجه لازم را در افزایش سرمایه و حمایت های اجتماعی در بیماران داشته باشند که به دنبال آن کیفیت زندگی آنان نیز افزایش پیدا کند.


رستم منتی، محسن نیازی، محمد علی توسنگ، عزیز کسانی،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: خودکشی به عنوان یک مشکل مهم بهداشتی و جزئی از مسائل اجتماعی و به‌ عنوان مشکل عمده جهانی محسوب می ‌شود. نقش عوامل اجتماعی در بروز خودکشی و رفتارهای مرتبط با آن از اهمیت زیادی برخوردار می ‌باشد. در جوامعی که ارزش ‌ها، هنجارها و قوانین اجتماعی پایین باشد معمولاً بروز رفتارهای مرتبط با خودکشی و اقدام به خودکشی نیز بیشتر است. مطالعه حاضر با هدف بررسی برخی عوامل اجتماعی همانند آنومی اجتماعی، حمایت اجتماعی، مشارکت اجتماعی و اعتماد اجتماعی با رفتار خودکشی در استان ایلام در سال ۱۳۹۷ انجام شده است.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی(مقطعی) می ‌باشد که جمعیت مورد بررسی کلیه ساکنان بالای ۱۵ سال شهرستان های استان ایلام در سال ۱۳۹۷بوده است. حجم نمونه در مطالعه حاضر ۵۱۵ نفر می باشد که نمونه‌ ها بر اساس روش نمونه‌ گیری تصادفی چندمرحله ‌ای وارد مطالعه شدند. ابزار اندازه گیری رفتار خودکشی پرسش نامه استاندارد رفتار خودکشی SBQ-R می ‌باشد. در تجـــزیه تحلــــیل داده‌ ها از آزمون ‌های T-test، تحلیل واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی خطی چندمتغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شده است.
یافته های پژوهش: میانگین سنی افراد وارد شده به مطالعه ۲۶/۳±۱۷/۳۴ سال بودند که ۲۷۱ مرد(۹/۵۲ درصد) و ۲۴۱ زن(۱/۴۷ درصد) بودند. بر طبق نتایج، ۲/۱۶ درصد افراد ریسک رفتار خودکشی را داشتند(۸۲ نفر). هم چنین میانگین نمره رفتار خودکشی ۰۱/۳±۴۱/۵ به دست آمد. بر اساس نتایج مدل رگرسیون متغیرهای سن(P=۰,۰۳)، جنس(P=۰,۰۲)، وضعیت تاهل(P=۰,۰۲)، وضعیت اشتغال(P=۰,۰۱)، محل سکونت(P=۰,۰۲)، آنومی اجتماعی(P=۰,۰۴)، انسجام اجتماعی(P=۰,۰۳)، حمایت اجتماعی(P=۰,۰۲)، مشارکت اجتماعی(P=۰,۰۱)، اعتماد اجتماعی بین فردی(P=۰,۰۲) و امنیت اقتصادی(P=۰,۰۱) تبیین کننده رفتار خودکشی بودند.
بحث و نتیجه گیری: مطابق نتایج پژوهش، وضعیت فاکتورهای اجتماعی-اقتصادی در نمونه ‌های مورد بررسی در مطالعه منجر به کاهش سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی شده است که این امر باعث افزایش رفتارهای خودکشی شده است. بنا بر این هر گونه برنامه ریزی و حرکتی در جهت کاهش شکاف ‌های اقتصادی-اجتماعی و هم چنین تامین امنیت اقتصادی در جامعه مورد بررسی می ‌تواند باعث بهبود سایر تعیین کننده ‌های مرتبط با رفتار خودکشی شود.
 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4690