[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68593494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای معصوم زاده

طاهره گلستانی بخت، انسیه بابایی، زینب معصوم زاده،
دوره ۳۰، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: بدشکلی بدنی و کمال طلبی از دغدغه‌های ذهنی عمدۀ دانش آموزان نوجوان، این آینده سازان کشور، است. هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان اثربخشی درمان شناختی-رفتاری بر کمال طلبی و اختلال بدشکلی بدن دانش آموزان دارای این نگرانی‌ها بود.
مواد و روش ها: طرح پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه گواه بود. از میان ۳۶۰ دانش‌آموز دختر دوم متوسطه از ۴ دبیرستانmouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')">[U۱]  در منطقۀ ۱۴ شهر تهران (۱۳۹۹)، تعداد ۳۴ نفر با نمرات بالای خط برش (نمرۀ ۹۳) در مقیاس اختلال بدشکلی، انتخاب شدند و به‌عنوان نمونۀ پژوهش، به‌طور تصادفی در دو گروه ۱۷ نفری قرار گرفتند. به علت همکاری نکردن و افت آزمودنی‌ها، ۱۱ نفر در گروه آزمایش و ۱۳ نفر در گروه گواه باقی ماندند. هر دو گروه پرسش نامۀ کمال طلبی را پر کردند. درمان شناختی-رفتاری در گروه آزمایشی، طی ۸ جلسه بر اساس راهنمای درمانی رایت و همکاران در فضای مجازی انجام شد؛ اما گروه گواه مداخله‌ای دریافت نکرد. در پایان پس آزمون انجام گردید. ابزار پژوهش مقیاس کمال طلبی و مقیاس اختلال بدشکلی بدنی بود. تحلیل داده‌ها به‌وسیلۀ آنکوا در متن مانکوا و تحلیل کوواریانس چندمتغیره و نرم‌افزار SPSS vol,۲۶ صورت گرفت.
یافته‌ها: اثربخشی درمان شناختی-رفتاری در بدشکلی بدن در سطح P≤۰,۰۱ معنادار و در متغیر کمال طلبی معنادار نبود. درمان شناختی-رفتاری ۹/۳۹ درصد واریانس متغیرهای پیش‌بین را تبیین کرد.
بحث و نتیجه‌گیری: نظر به اثربخشی و کارآمدی درمان شناختی-رفتاری، برای کاهش نگرانی‌های ذهنی دانش آموزان و پیشگیری از اختلالات مرتبط و نیز ارتقای کیفیت زندگی آنان، می‌توان این آموزش‌ها را در برنامۀ درسی گنجاند.

mouseout="msoCommentHide('_com_۱')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_۱','_com_۱')"> [U۱] [U۱]جهت محرمانه ماندن اطلاعات ترجیح دادیم اسم دبیرستانها را ذکر نشود
 


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700