۵ نتیجه برای محمودیان
احد خلیل نژاد، الهام محمودیان، اصغر خلیل نژاد، رسول روغنیان، احمد اعتدالی ، رضا وفایی، مرتضی حسین زاده ،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( آذر ماه ۱۳۹۲ )
چکیده
نشانگان هایپر IgM وابسته به Xنوعی نقص ایمنی مادرزادی می باشد که افراد مبتلا، به غیر از IgM توانایی تولید سایر کلاس های ایمونوگلوبولینی را ندارند. بنا بر این، به انواعی از نارسایی ها، عفونت ها و بدخیمی ها دچار می شوند. امروزه، پیوند سلول های خونساز(HCT) یا پیوند مغز استخوان(BMT) و استفاده از سلول های بنیادی خون بند ناف به عنوان راهکارهای درمانی مؤثر مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این، برای کنترل این نشانگان، کاهش و جلوگیری از عوارض آن از روش های مختلفی از قبیل آنتی بادیدرمانی، آنتی بیوتیک ها و ... استفاده می شود که همه آن ها در نوشتار حاضر مرور شده است.
احد خلیل نژاد، حمید زاهد نسب ، هادی خدابنده لو ، الهام محمودیان، طاهره آذار آبدار، محمود بالود ، رضا وفایی، مرتضی حسین زاده،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
هم زمان با گسترش گزینه های درمانی برای بیماری مالتیپل اسکلروزیس، نیاز روز افزونی برای یافتن بیومارکرهایی وجود دارد که از حساسیت بالاتری برخوردار بوده و می توانند میزان فعالیت و سیر بیماری را مشخص کنند. امروزه، بیومارکرهای مختلفی با دقت و قدرت انتخابی بالا در کمک به درمان اولیه، بررسی پاسخ به درمان های دارویی، تشخیص زودهنگام و نیز شناسایی مقاطع مختلف این بیماری به کار می رود. برای مثال، وجود باندهای الیگوکلونالدر مایع مغزی-نخاعی افراد مشکوک به مالتیپل اسکلروزیس در تشخیص زود هنگام بیماری، وجود آنتی بادی های ضد آکوپورین ۴ در افتراق بیماری نورومایلیت اُپتیکا از مالتیپل اسکلروزیس و نیز حضور آنتی بادی های خنثی کننده اینترفرون های بتای تزریقی به بیماران در شناسایی عدم پاسخ کافی به درمان، همگی نمونه هایی از فواید بیومارکرهایی است که تاکنون برای بیماری مالتیپل اسکلروزیس مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال، هنوز بیومارکری کشف نشده که به وسیله آن تشخیص قطعی بیماری و روند پیشرفت آن داده شود. امید است که تکنیک های مولکولی بتوانند بیومارکرهایی با دقت و حساسیت بالاتری پیدا کرده و پزشکان را در تشخیص و درمان به موقع بیماری یاری نمایند
سراج الدین محمودیانی گیلان،
دوره ۲۲، شماره ۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: باروری در مطالعات جمعیتشناختی یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر رشد جمعیت در هر جامعه ای است. هدف از تحقیق حاضر بررسی عوامل مؤثر بر باروری ایدهآل زنان در شرف ازدواج شهر کرمانشاه است. مواد و روشها: جمعآوری دادهها از طریق پرسشنامه محقق ساخته و در فروردین ماه ۱۳۹۲فراهم شد.جامعه آماری زنانی را شامل میشود که در سن ازدواج بودند. نمونه آماری شامل ۲۰۰ نفر از زنان مراجعهکننده به مراکز بهداشتی منتخب شهر کرمانشاه است. یافتههای پژوهش: یافته ها نشان داد فاصله بین موالید و پایگاه خانوادگی اثر معناداری بر باروری ایده آل دارد. یافته ها هم چنین نشان داد که ۴ درصد واریانس باروری ایدهآل می تواند توسط متغیرهای مستقل تبیین گردد. بحث و نتیجهگیری: در جامعه مطالعه شده، نگرش زنان به رفتار باروری تقریباً یکسان می باشد. بدین معنا که زنان با ویژگی های اجتماعی اقتصادی مختلف قصد دارند رفتار باروری مشابه ای را از خود بروز دهند. بنا بر این نتیجه گرفته می شود که خواستن فرزند کم در اثر اشاعه به یک الگوی غالب تبدیل شده است.
مرضیه علی پور، سیروس نعیمی، محمد مهدی مغنی باشی، خلیل خاشعی ورنامخواستی، زینب محمودیان،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: تاکنون علت پره اکلامپسی مشخص نشده است به همین دلیل، درصد بالایی از بستری شدن مادران را به خود اختصاص می دهد. ظاهراً پلی مورفیسم های ژن های رمزکننده آنزیم های سیستم آنتی اکسیدانی در پاتوفیزیولوژی این اختلال موثر باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم CAT-۲۶۲C/T ژن رمزکننده آنتی اکسیدان آنزیماتیک کاتالاز با بیماری پره اکلامپسی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطـــالعه مورد-شاهدی که در سال ۱۳۹۶ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون انجام شد، ۱۵۰ زن مبتلا به بیماری پره اکلامپسی به عنـــوان مـــورد و ۱۵۰ زن سالم باردار فاقد هر گونه بیماری به عنوان شاهد انتخاب شدند. پس از نمونه گیری و استخراج DNA، پلی مورفیسم اشاره شده با روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری Chi-square و Yates corrected X ۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از وجود اختلاف معنی دار در فراوانی ژنوتیپ های CC، CT و TT (PCAT=۰,۰۳۲) و فــــراوانی هر دو آلل C و T (PCAT=۰,۰۴۲) در موقعیت پلی مورفیسم CAT-۲۶۲C/T ژن رمزکننده آنزیم کاتالاز بین زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی و زنـــان باردار ســـالم می باشد. به جز پارامتر چند قلویی(PCAT=۰,۰۰۷) در مورد سایر فاکتورهایی دیگر مورد سنجش نظیر شــدت پره اکلامپسی (PCAT=۰,۲۷۲)، میزان دفع پروتئین در ادرار(PCAT=۰,۱۳۰)، ورم بیـــــمار(PCAT=۰,۷۳۹)، سن شروع(PCAT=۰,۴۱۲)، نخست زایی(PCAT=۰,۳۲۲)، چندزایی(PCAT=۰,۰۷۴)، سابقه ابتلا قبلی(PCAT=۰,۶۳۰)، سابقه سقط(PCAT=۰,۲۸۷)، دیابت(PCAT=۰,۷۵) و کم کاری تیروئید(PCAT=۰,۹۴۱) اختلاف معنی داری بین گروه بیمار و کنترل مشاهده نشد.
بحث و نتیـــجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، پلی مورفسیم CAT-۲۶۲C/T را می توان به عنوان فاکتور خطر مستعدکننده افراد به پره اکلامپسی در جنوب ایران در نظر گرفت.
مسعود الماسی، مجید کوششی، حسین محمودیان، فاطمه ترابی،
دوره ۳۰، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: با وجود انجام پژوهش های متعدد در حوزۀ مراقبت خانگی، نقش دختران ازدواجنکرده در مراقبت از والدین و نیز مشکلات ناشی از این مراقبت برای آنان همچنان مغفول مانده و یا در سایۀ مطالعۀ سایر مراقبان نادیده گرفتهشده است. بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف بررسی فشار مراقبتی ناشی از مراقبت از والدین سالمند در میان دختران بازمانده از ازدواج شهر ایلام انجامشده است.
مواد و روش ها: این پژوهش در سال ۱۳۹۸، به شیوۀ توصیفی بر اساس طرح مقطعی انجام شد. جامعۀ آماری همۀ دختران مجرد بالای ۳۰ سال شهر ایلام به تعداد ۵۱۳۴ نفر و حجم نمونه ۳۷۰ نفر است. اطلاعات مدنظر از طریق توزیع پرسشنامۀ ۲۴ گویه ای فشار مراقبتی نواک و گست، به شیوۀ نمونهگیری خوشه ای جمع آوری شد. اطلاعات بهدستآمده در نرمافزار آماری SPSS vol,۲۰ وارد شد و در دو سطح توصیفی (میانه، میانگین، انحراف معیار و توزیع درصد فراوانی) و استنباطی (آزمون تحلیل واریانس) تجزیهوتحلیل گردید.
یافتهها: ارزیابی یافته ها نشاندهندۀ وجود فشار مراقبتی ضعیف (۱۳/۲۱±۹۱/۲۶) در میان پاسخگویان است. در مقایسۀ میان ابعاد فشار مراقبتی، بعد وابسته به زمان (۶۸/۵±۸/۸) نسبت به سایر ابعاد شدت بیشتری داشت؛ همچنین دختران کارمند دولت و دختران با مدارج دانشگاهی، در همۀ ابعاد، فشار مراقبتی پایین تری نسبت به سایر هم گروهی های خود داشتند. آزمون تحلیل واریانس متغیر وابسته برحسب متغیرهای مستقل نشان داد، فشار مراقبتی دختران تفاوت معنیداری در میان متغیرهای سن، وضعیت شغلی، سطح تحصیلات و تعلق ذهنی طبقاتی دارد (۰,۰۰۱>P).
بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج پژوهش استنباط می شود، فشار مراقبتی پایین دختران بررسیشده ناشی از کمفشار بودن امر مراقبت انجامشده به وسیلۀ آنان است.