[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69623578
h-index2919
i10-index20179
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای فرهادی

روح اله مقصودی مقدم، رزیتا فرهادی، فرهاد فراستی، علی محمد عباسی،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( آذر ماه ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: آسیب های اسکلتی-عضلانی مرتبط با کار در اثر تخریب تجمعی بافت، تاندون و مفاصل رخ می دهد. پیشگیری از آن مستلزم ارزیابی و اصلاح وضعیتهای کاری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از کار به روش QEC در سال ۱۳۹۰ انجام گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد ۱۲ پست کاری و در مجموع ۱۶۲ کارگر انتخاب شدند. به منظور ارزیابی خطر ابتلاء به اختلالات اسکلتی- عضلانی از روش QEC و داده ها با نرم افزار SPSS-۱۷ و آزمونهای T-test, ANOVA وX۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش: میانگین سن، سابقه کار و BMIافراد مورد مطالعه بترتیب۲۲/۷ ± ۰۳/۳۷ سال و ۵۳/۶ ± ۱۴/۱۲سال و ۸۸/۳ ±۲۲/۲۶ می باشد. بیشترین درصد و امتیاز سطح مواجهه به ترتیب برای اندامهای کمر (۳/۳۳% و بسیار بالا(۵۶-۴۱))، مچ دست/دست(۷/۳۲% و بالا(۴۰-۳۱))، شانه/بازو(۷/۳۲% و بسیار بالا (۵۶-۴۱))، گردن (۷/۴۰% و امتیاز متوسط (۱۰-۸)) و کل بدن(۵/۳۹% و در سطح ریسک ۴ بیش از ۷۰%) که بایستی اقدامات اصلاحی بی درنگ انجام گیرد. نتایج آزمون کای دو نشان داد که بین امتیاز سطح ریسک کل QEC با امتیاز سطح مواجهه در نواحی چهارگانه بدن( گردن، کمر، شانه/بازو و مچ دست/دست) در جامعه مورد پژوهش ارتباط معنی داری وجود دارد (۰۵/۰> P). بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه، پوسچر نامناسب بدن، اعمال نیرو، حرکات تکراری، ارتعاش، استرس باعث بالا رفتن خطر ایجاد اختلالات اسکلتی- عضلانی در صنعت مورد مطالعه بالا می باشد. بنابراین انجام مطالعات بیشتر و همچنین انجام مداخلات ارگونومیکی به منظور کاهش سطح ریسک در واحدهای با ریسک بالا، ضروری می باشد
لطیفه پورراکبر، فروغ یوسف زایی، خلیل فرهادی،
دوره ۲۶، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: علاقه در استفاده از روش ­های دوستدار محیط زیست در سنتز نانوذرات بدون استفاده از مواد خطرناک برای محیط زیست و سلامت انسان رو به رشد بوده است. هدف از این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره از صمغ درختان مختلف و بررسی سمیت نانوذرات و نمک ­های آن ها در برابر دو باکتری اشریشیا­کلی و استافیلوکوکوس ­اورئوس بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه نانوذرات نقره(SNPs) از عصاره مان بلوط و صمغ گیلاس و زرآلود سنتز شد و فعالیت ضد­باکتریایی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات نقره از احیاء نیترات ­نقره تهیه شد. نانوذرات مس توسط احیاء کلرید­ مس با L-آسکوربیک ­اسید تشکیل گــــردید. مشخصه­ های نانوذرات تهیه شده با استفاده از روش اولترا­اسپکتروفتومتر و میکروسکوپ الکترونی گذاره تعیین گردید. فعالیت ضد­باکتری نانوذرات در برابر استافیلوکوکوس ­اورئوس و اشریشیاکلی مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته ­های پژوهش: در مطالعه حاضر بیوسنتز و مشخصه­ های نانو SNPs با استفاده از صمغ گیلاس و زردآلو برای اولین بار گزارش گردید. طیف مخلوط واکنش نشان داد که ماکزیمم جذبی در طول موج ۴۲۰ نانومتر بود. تصویر میکروسکوپ الکترونی گذاره نشان داد که نانوذرات تشکیل شده کروی شکل با اندازه ۱۰ تا ۳۰ نانومتر بود. باکتری­ های اشریشیا­کلی و استافیلوکوکوس ­اورئوس حساسیت واضحی را نسبت به نانوذرات نقره و مس نشان دادند که اثر نانوذرات نقره نسبت به مس مشهودتر بود. آنالیز داده­ ها نشان داد که کلرید ­مس و نیترات ­نقره اثر بازدارندگی کمتری نسبت به نانوذرات داشتند.
 بحث و نتیجه­ گیری: نتایج ما نشان داد که میکروارگانیسم­ ها در برابر نانوذرات مورد آزمایش حساس بودند. به هر حال باکتری اشریشیا­کلی از حساسیت بیشتری نسبت به  استافیلوکوکوس­اورئوس به هر دو نانوذره نشان داد.
 



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4701