۳ نتیجه برای عالی
آذر رفیعی، کبری دوستی فر، الهه توسلی، فاطمه عالی پور، حمیده حسینی، طاهره دارابی، اصغر اشرفی حافظ، نسرین سهام خدم، سحر حسینی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: با توجه به اهمیت عوامل مرتبط با سبک زندگی سالم از قبیل تغذیه، فعالیت بدنی، سیگار، خواب، اوقات فراغت، بهداشت فردی و رفتار باروری پژوهش حاضر با هدف تعیین سبک زندگی زنان همسردار ۴۹-۱۵ سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی غرب شهر اهواز انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی، جامعه آماری شامل ۳۸۴ زن همسردار ۴۹-۱۵ ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی-درمانی غرب شهر اهواز است. نمونه گیری به صورت طبقه ای انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته چندقسمتی بود که به صورت توأم با مصاحبه توسط پرسشگران آموزش دیده تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS vol,۱۶ و آزمون کای اسکوئر در سطح معنی داری ۰.۰۵>P تجزیه و تحلیل شدند.
یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش ۷±۶/۳۰ سال بود. بین سبک زندگی با قومیت(P=۰.۰۰۱)، وضعیت تأهل(P=۰.۰۰۴)، شغل(P=۰.۰۰۲) و درآمد(P=۰.۰۰۱) ارتباط معناداری وجود داشت. در زمینه کیفیت خواب(۹/۲۹ درصد)، گذراندن اوقات فراغت(۷/۴۹ درصد)، وضعیت تغذیه(۷/۵۴ درصد) و وضعیت بهداشت فردی(۲/۴۸ درصد) دارای سبک زندگی متوسطی بودند. در کل ۳/۵۰ درصد از زنان دارای سبک زندگی متوسطی بودند. رایج ترین روش پیشگیری از بارداری(۸/۳۴ درصد) که زنان استفاده می کردند، کاندوم بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که سبک زندگی اکثر زنان شرکت کننده در مطالعه حاضر متوسط بود، این امر لزوم توجه و تأکید بر نقش آموزش بهداشت را با هدف آشنایی بیشتر زنان با سبک زندگی مناسب و عادت های رفتاری صحیح نشان می دهد، تا به عنوان یک فاکتور پیشگیری کننده عمل کند.
زهرا کریم پور عالی آباد، شاپور حسن زاده، مزدک رازی،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: اســترهای فتالات که پرکاربردترین آن ها دی اتیل هگزیل فتالات(DEHP) می باشد و در ساخت ادوات پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند، آلوده کننده های خطرساز محیط زیست می باشند و بر دستگاه های بدن از جمله دستگاه تولید مثل اثرات سمی دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات بومادران(Achillea millefolium) بر اسپرم موش های صحرایی تحت تاثیر قرار گرفته با DEHP بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه، ۴۵ سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به ۹ گروه تقسیم شدند. ۱-کنترل، ۲-شم با دریافت روزانه روغن ذرت، ۳-دریافتmg/kg/day ۷۵ عصاره هیدروالکلی گل بومادران، ۴-دوز پایین فتالات(DEHP۱)، ۵-دوز پایین فتالات+بومادران(DEHP۱+A)، ۶-دوز متوسط فتالات(DEHP۲)، ۷-دوز متوسط فتالات+بومادران(DEHP۲+A)، ۸-دوز بالا(DEHP۳) فتـــــالات، ۹-دوز بـــالای فتالات+بومادران(DEHP۳+A). همه گروه ها به جز کنترل به صورت گاواژ به مدت ۴۰ روز مداوم تیمار شدند. پس از آسان کشی، اسپرم جهت بررسی پارامترهای اسپرمی از دم اپیدیدیم استحصال گردید. داده های با استفاده از آزمون آماری آنوا و تست تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته های پژوهش: دی اتیل هگزیل فتالات باعث کاهش معنی دار(P<۰,۰۵) در تعداد، زنده مانی، تحرک و بلوغ هسته اسپــرم و افزایش معنی دار شکست DNA هسته اسپرم در مقایسه با گروه کنترل شده است. بومادران اثر مثبتی بر این پارامترها داشته است.
بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد بومادران با داشتن اثرات آنتی اکسیدانی می تواند باعث کاهش اثرات نامطوب ناشی از دی اتیل هگزیل فتالات بر پارامترهای اسپرم می گردد.
هانیه همتیان، علی شریف زاده، فرانک عالی،
دوره ۳۲، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: سرطان یکی از مهمترین علل مرگومیر در سرتاسر جهان شناخته میشود. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با روشهای گوناگون، نقش مهمی در حفاظت از میزبان در موارد مختلف ایفا میکنند. هدف از این مطالعه بررسی آثار سمیت سلولی عصاره و سوپرناتانت باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر روی ردۀ سلول سرطانی معده و تجزیهوتجلیل بیان ژنهای آپوپتوزی P۵۳، Bcl۲ و Fas بود.
مواد و روشها: در این مطالعۀ تجربی، ابتدا عصارۀ سلولی کشتهشده با حرارت و سوپرناتانت باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم تهیه شد. در ادامه، آثار سمیت سلولی عصارۀ سلول باکتری و سوپرناتانت آن روی ردۀ سلول سرطانی معده در مدتزمانهای ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت بررسی گردید. میزان بیان ژنهای آپوپتوزی P۵۳، Bcl۲ و Fasدر ردۀ سلولهای سرطانی معده نیز با استفاده از روش مولکولی بررسی شد. درنهایت، با استفاده از نرمافزار Graphpad Prism vol,۸ و آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه، دادهها تجزیهوتحلیل گردیدند (۰,۰۵>P).
یافته های پژوهش: نتایج آزمون سمیت سلولی نشان داد که سوپرناتانت با pH=۶، سپس سوپرناتانت با pH=۴ و سپس عصاره باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در زمانهای ۴۸ و ۷۲ ساعت، باعث کاهش بقای ردۀ سلولی سرطان معده شد. نتایج میزان بیان ژن به روش مولکولی نیز حاکی از افزایش میزان بیان ژنهای Fas و P۵۳ (۰,۰۵>P) و کاهش بیان ژن Bcl۲ (۰,۰۵>P) در مقایسه با بیان ژن مرجع GAPDH طی ۷۲ ساعت بود.
بحث و نتیجهگیری: سوپرناتانتهای باکتری پروبیوتیک بیفید و باکتریوم بیفیدوم بهترتیب با pH=۶ و pH=۴ میتوانند سبب القای آپوپتوز در ردۀ سلولهای سرطانی معده شوند و بنابراین، میتوان با انجام مطالعات بیشتر از این باکتری بهعنوان یک محصول پروبیوتیک ضدسرطان در پیشگیری از سرطان معده استفاده کرد.