[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71443690
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای طارق

شجاع الحق طارق،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

چکیده مقدمه: تزریق وریدی بولوس فنتانیل سبب ایجاد سرفه در بیش از بیماران می‌گردد. سرفه گاهی ممکن است حمله‌ای باشد و منجر به هیپوکسی، استفراغ و افزایش فشارهای داخل جمجمه‌ای، داخل چشمی و داخل شکمی گردد. مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی دوسوکور ۳۶۰ بیمار زیر ۶۰ سال را در بر می‌گیرد که در وضعیت ASA نوع I یا II قرار داشته و کاندید جراحی اختیاری بوده‌اند و بصورت تصادفی در سه گروه ۱۲۰ نفری قرار گرفتند. گروه I ، یک دقیقه پس از تزریق نرمال سالین به عنوان دارونما، µg/kg۲ فنتانیل در طی مدت ۳۰ ثانیه تزریق شد. گروه II: فنتانیل در عرض ۵ ثانیه، یک دقیقه پس از تزریق mg/kg ۵/۱ لیدوکائین وریدی تزریق شد و در گروه III تزریق فنتانیل در مدت زمان ۵ ثانیه، یک دقیقه بعد از تزریق نرمال سالین صورت گرفت. میزان بروز و شدت سرفه ثبت و نتاج از طریق آزمون مجذور کای آنالیز و (۰۵/۰P<) معنی‌دار تلقی گردید. یافته‌های پژوهش: میزان بروز سرفه در گروه I ،۵/۲ درصد و در گروه II و III، به ترتیب ۲/۹ و ۵/۲۲ درصد بود. در گروه III، میزان بروز سرفه بصورت بارز بیشتر بود (۰۰۱/۰P<). وقوع سرفه در بیماران زیر ۱۸ سال در هر سه گروه بیش از افراد بالای ۱۸ سال بود (۰۱/۰P<). نتیجه‌گیری نهایی: بروز سرفه پس از تزریق وریدی بولوس فنتانیل به دوز فنتانیل، سرعت تزریق فنتانیل، سن بیمار و تجویز پیش داروی لیدوکائین بستگی دارد. لیدوکائین وریدی و بخصوص تجویز آهسته فنتانیل، بصورت بارز سرفه ناشی از فنتانیل را به حداقل می‌رساند.
نرگس میرانی سرگزی، اکرم حافظی، احمد میرگل، طیبه شمسایی زفرقندی، میلاد خانی، مریم طارق طیب،
دوره ۳۲، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: استرسهای ناشی از آزار سایبری بر دانشجویان یکی از معضلات جامعۀ امروز است. دانشجویان پزشکی عهدهدار سلامت جسمی افراد جامعه در آینده هستند؛ درنتیجه، توجه به سلامت روانی آنان اهمیت بالایی دارد؛ بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر تأثیر آموزش راهبردهای پردازش هیجان‌مدار بر استرس ادراک‌شدۀ دانشجویان پزشکی آزاردیدۀ سایبری بود.
مواد و روش­ها: تحقیق حاضر از نوع نیمهآزمایشی است که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، روی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. تعداد ۳۰ نفر از دانشجویان پزشکی آسیب‌دیدۀ سایبری که استرس ادراک‌شده داشتند، با روش نمونه‌‌گیری هدفمند انتخاب و به‌طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل، تقسیم گردیدند. دستورالعمل جلسات آموزش پردازش هیجان‌مدار طی ۹ جلسه، هر جلسه ۱ ساعت به‌صورت مجازی و همزمان از طریق نرم‌افزار اسکای روم ارائه شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامۀ استرس ادراک‌شدۀ کوهن و همکاران استفاده گردید. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی‌داری ۰۵/۰ استفاده شد.
یافته­ های پژوهش: یافتهها نشان داد که میانگین و انحراف معیار نمرات استرس ادراک‌شدۀ در میان دانشجویان پزشکی آزاردیدۀ سایبری در پسآزمون گروه‌های آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش‌یافته است (P=۰,۰۰۳)؛ همچنین میانگین گروه کنترل در پس‌آزمون کاهش چندانی نداشت، بلکه میانگین پس‌آزمون گروه کنترل (۸۷۵۰/۳۵) دانشجویان علوم پزشکی مشهد نیز افزایش نشان داد. کمترین میانگین متعلق به پس‌آزمون گروه آزمایش (۱۲۵۰/۲۲) است. بر اساس تحلیل کوواریانس انجام‌شده، آموزش راهبردهای پردازش هیجان‌مدار بر استرس ادراک‌شدۀ دانشجویان آزاردیدۀ سایبری علوم پزشکی مشهد تأثیر دارد (P=۰,۰۳۸).
بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که با استفاده از پردازش هیجان‌مدار، استرس ادراک‌شدۀ ناشی از آزار سایبری کاهش یافت؛ بنابراین، یکی از بهترین رویکردها برای درمان استرس ادراک‌شده در آزاردیدگان سایبری است و درنتیجه، آموزش راهبردهای پردازش هیجان‌مدار باعث تغییر در طرح‌واره‌های هیجانی دانشجویان و سازمان‌دهی افکار آنان می­شود.
 


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.27 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701