[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71313685
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای صادقی سامانی

حسین سازگار، احسان بلالی، فاطمه صادقی سامانی،
دوره ۲۶، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: امروزه یکی از مشکلات جوامع بشری بیماری های کبدی و استفاده از داروهای شیمیایی با عوارض جانبی می ­باشد که باعث تغییر رویکرد محققین به سمت منابع داروی گیاهی جدید شده است. کلوس دارای خواص دارویی از جمله خاصیت آنتی ­اکسیدانی می ­باشد. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی بخش­ های هوایی(برگ و ساقه) این گیاه بر آسیب­ های کبدی ناشی از تتراکلریدکربن در موش سوری بررسی شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه از ۳۶ سر موش سوری نر استفاده شد. یک گروه به عنوان کنترل و دو گروه به عنوان شاهد مثبت(آب مقطر، روغن زیتون و تتراکلرید کربن) و شاهد منفی(آب مقطر و روغن زیتون) و ۳ گروه به عنوان گروه ­های آزمایشی دریافت­ کننده عصاره(غلظت­ های ۲۰۰، ۴۰۰، ۸۰۰ میلی ­گرم بر کیلوگرم) در نظر گرفته شدند. عصاره کلوس به مدت ۳ روز گاواژ و از روز ۳ به بعد به مدت ۵ روز به همــراه گاواژ،  مقدار ۱ میلی ­گرم  بر کیلوگرم روغن زیتون و تتراکلریدکربن به نسبت مساوی تزریق داخل صفاقی گردید.
یافته های پژوهش: یافته­ های پاتولوژیک در بافت کبد نشان داد، این بافت در تمام گروه ­ها به جزء گروه­ های کنترل و شاهد منفی، دارای درجات مختلفی از نکروز کبدی در اطراف ورید مرکزی و به طور شدید در گروه شاهد مثبت است. بررسی فاکتورهای خونی نشان دهنده کاهـــش معنی ­دار این فاکتورها در گروه­ های تجربی نسبت به گروه شاهد مثبت می ­باشد. هم چنین مشخص شد با افزایش مقدار دوز مصرفی عصاره، از میزان آنزیم های کبدی ALP،AST ، ALT، بیلی روبین تام و مستقیم و آسیب های پاتولوژیکی کبد کاسته شده است.
بحث و نتیجه گیری: با بررسی نتایج چنین به نظر می­ رسد وجود ترکیبات فلاونوئیدی و فنلی در گیاه کلوس می ­تواند منجر به کاهش اثرات سمی القاء شده توسط  تتراکلریدکربن در بافت کبد موش شود.
 
 



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.29 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4701