[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای صادقی دمنه

افشین مقدسی، غلامعلی قاسمی، ابراهیم صادقی دمنه، مسعود اعتمادی فر،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: بسیاری از افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با اختلال در تعادل و راه رفتن مواجه هستند که می ­تواند شرکت در فعالیت ­های روزمره را برای آن ها با مشکل مواجه کند. مطالعات اخیر در حیطه توانبخشی، بر تمرینات تعلیقی عملکردی با استفاده از مقاومت وزن بدن در مقابل نیروی جاذبه به کمک ابزارها و تجهیزات ناپایدار، که به فعالیت ­های روزمره افراد شباهت دارند، تاکید دارند. بنا بر این هدف از این مطالعه تعیین تاثیر تمرینات تعلیقی TRX بر تعادل عملکردی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
مواد و روش ­ها: تعداد ۳۴ نفر از زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن ام. اس اصفهان در دامنه سنی ۵۰-۲۰ سال و با نمره مقیاس وضعیت ناتوانی گسترش یافته(EDSS) ۴-۱، به صورت هدفمند انتخاب و به صورت غیر تصادفی به دو گروه کنترل(۱۵ نفر) و تجربی(۱۹ نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل ۸ حرکت TRX با چهار سطح سختی از ساده تا مشکل بود که برای مدت ۸ هفته، هر هفته ۳ جلسه و هر جلسه حدود ۳۰ دقیقه اجرا شد. تعادل عملکردی از طریق آزمون ­های زمان­ برخاستن و رفتن، ۱۰ متر راه رفتن، دسترسی عملکردی به جلو و پهلو اندازه­ گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ­ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس صورت گرفت. سطح معنی ­داری، در سطح اطمینان ۹۵ درصد پذیرفته شد(P<۰,۰۵).  
یافته ­های پژوهش: نتایج نشان داد که بهبود معناداری در تعادل عملکردی گروه تجربی نسبت به گروه کنترل در آزمون ­های زمان­ برخاستن و رفتن(P=۰,۰۰۱)، ۱۰ متر راه رفتن(P=۰,۰۰۱) و دسترسی عملکردی جانبی به سمت چپ و راست(P=۰,۰۱۳) در پس آزمون مشاهده شد. اما در آزمون دسترسی عملکردی به جلو تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد(P=۰,۰۵۳).
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می ­توان گفت که پروتکل تمرینات تعلیقی TRX تعادل عملکردی، سرعت راه رفتن و تعادل در حین راه رفتن را در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بهبود می ­بخشد. بنا بر این انجام این تمرینات را به عنوان یک مداخله تمرینی عملکردی در جهت بهبود تعادل عملکردی و راه رفتن به افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس توصیه می ­کنیم.
 
 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.28 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700