[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68613494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای ریاضی

محمد رضا سلطانی صدرآبادی، بهمن وحیدی، روزبه ریاضی،
دوره ۲۷، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: تحلیل جریان خون در شریان ­های مغزی از موضوعات دارای کاربردهای بالینی پر اهمیت است. بررسی سوابق تحقیقاتی نشان می ‌دهد که تاکنون در خصوص بررسی جریان خون در رگ ‌های حلقه­ ویلیس با بررسی تنش برشی روی دیواره و هم چنین با در نظر گرفتن اثرات هایپرالاستیک بودن دیواره­ رگ و برهم ­کنش سیال و سازه(Fluid-Structure Interaction) در شرایط مختلف گرانش، ارائه نشده است. این مطالعه در حوزه طب هوا-فضا دارای کاربرد می باشد.
مواد و روش‌ ها: برای بررسی جریان خون در شریان ­های مغزی و هم چنین تنش روی دیواره آن­ ها در شرایط مختلف گرانش از روش ­های دینامیک سیالات محاسباتی(Computational Fluid Dynamics) استفاده‌ شده است. حلقه­ ویلیس به ‌عنوان مجاری انعطاف­ پذیر معرفی و رفتار دیواره­ رگ ‌هایپرالاستیک فرض ‌شد. حل جریان به­ روش برهم­ کنش سیال و سازه در دو شتاب گرانشی صفر و ۸/۹ متر بر مجذور ثانیه مورد بررسی قرار گرفت. برای طراحی هندسه، تعداد ۲۴۸ تصویر سی­ تی آنژیوگرافی استفاده شده است. شرایط مرزی با احتساب چندشاخگی و خودتنظیمی، در ورودی و خروجی شریان­ ها اعمال شد.
یافته ‌های پژوهش: در حالت گرانش ۸/۹ متر بر مجذور ثانیه، مقدار حداکثر تنش برشی روی دیواره برابر ۹/۳ پاسکال و در حالتی که از گرانش صرف ‌نظر شد، مقـــدار آن بــرابر با ۵/۶ پاسکال به ­دست آمد. با بررسی نتایج جریان خون در گرانش ۸/۹ متر بر مجذور ثانیه، فشارخون در رگ‌ های بالایی حلقه ویلیس نسبت به فشارخون خروجی از قلب، کاهش چشم ‌گیری داشته است.
بحث و نتیجه‌ گیری: با توجه به این که نرخ تولید مواد بیوشیمیایی در پاسخ به محرک مکانیکی رابطه مستقیـــمی با تنش برشـــی دارد، پیش ­بینی می­ شود که در رگ­ های ارتباطی خلفی و قدامی(Anterior and posterior communication arteries) آن نوع واکنش ­های بیوشیمیایی بیشتر از دیگر رگ ­های مورد بررسی رخ دهد. از نتایج به ‌دست ‌آمده از این پژوهش می ­توان در آزمایش ‌های فیزیولوژی فضانوردان و مطالعات مکانوبیولوژیکی عروق مغزی در شرایط پاتولوژیکی و نیز در مطالعات رشد و ترمیم در پزشکی بازساختی استفاده نمود.
 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700