[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71263679
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای رستگار

سید محمد حسین نوری موگهی، مریم خانه زاد، طیبه رستگار،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه: مقدمه: نیتریک اکساید به عنوان یک پیامبر داخل سلولی و بین سلولی در بسیاری از فرآیندهای بیولوژیک بدن از جمله عملکرد صحیح کلیه نقش مهمی را بر عهده دارد. لذا مطالعه حاضر جهت بررسی اثر مهاری L-NAMEبر وزن و ساخنار بافتی کلیه موش صحرایی باردار انجام گرفته است. مواد و روش‎ها: ۲۴ سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن متوسط۲۵۰-۲۰۰ گرم و سن متوسط ۸ هفته، پس از جفت‎گیری و مشاهده پلاک واژینال که به عنوان روز صفر حاملگی در نظر گرفته می‎شود به ۳ گروه ۸ تایی تقسیم شدند. به غیر از گروه کنترل، بقیه گروه‎ها به ترتیب ml/kg/ip۱ نرمال سالین، mg/kg/ip۱ مـــاده L-NAME، در روزهای سوم، چهارم و پنجم حاملگی دریافت کردند. در روز هیجدهم بارداری، موش‎ها با اتر بیهوش و پس از خروج کلیه‎ها به روش لاپاراتومی توسط محلول کلروفرم کشته شدند. پس از اندازه‎گیری وزن،کلیه‎ها در فرمالین ۱۰ درصد فیکس شد. سپس پاساژ بافتی و رنگ‎آمیزی با روش هماتوکسیلین- ائوزین (E&H)، انجام و تغییرات بافتی با میکروسکوپ نوری الیمپوس مدل Cx۳۱ ساخت ژاپن مورد بررسی قرارگرفت. . برای آنالیز آماری از نرم افزار SPSS ۱۶ و آزمونOne way ANOVA استفاده شد. . یافته‎های پژوهش:در بررسی مقایسه‌ای با آزمون ANOVA علی‎رغم افزایش وزن کلیه‎ها در گروه L-NAME، اختلاف آماری معنی‎داری (P<۰/۰۱) بین گروه‎ها وجود نداشت. در تصاویر مربوط به گروه L-NAME. به هم خوردگی نظم در قشر و گلومرول‎های کلیوی، ارتشاح لنفوسیتیک و احتقان عروق خونی) Congestion( دیده شد. بحث و نتیجه‎گیری: مطالعه حاضر نشان می‎دهد که تجویز L-NAME در دوره‌ی بارداری ممکن است از طریق کاهش سطح NO باعث تخریب ساختار بافتی کلیه شود.

مهدی فرزادکیا، حسینعلی اصغرنیا، ایوب رستگار، حمید غلامی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: پسماند بیمارستانی دارای عوامل میکروبی بیماری زا و ترکیبات شیمیایی سمی و خطرناک می باشد که سلامت بیماران، کارکنان و سایر مراجعه کنندگان به بیمارستان را در معرض خطر قرار می دهد .وجود مواد زائد خطرناک و عفونی در پسماندهای بیمارستانی مستلزم توجه ویژه به مدیریت اصولی آنها است. هدف از این تحقیق، مقایسه سیستم مدیریت پسماند در بیمارستان‌های بزرگ و کوچک شهر تهران در سال ۱۳۹۰ می‌باشد. مواد و روش ها : در این مطالعه توصیفی- مقطعی مدیریت پسماند در ۲ بیمارستان بزرگ و ۳ بیمارستان کوچک شهرتهران در سال ۱۳۹۰ مورد مقایسه قرار گرفت. پسماندهای بیمارستانی ابتدا تفکیک و توزین شدند سپس درصد زائدات عفونی و غیر عفونی آنها تعیین گردید. وضعیت مدیریت پسماندهای بیمارستانی براساس پرسشنامه‌های سازمان بهداشت جهانی بررسی شد. یافته های پژوهش : میانگین پسماند‌های تولیدی در بیمارستان‌های بزرگ ۵/۴ و در بیمارستان‌های کوچک ۸۷/۴ کیلوگرم به‌ازای هر تخت فعال در شبانه روز بود. سطح بهداشتی سیستم‌های ذخیره‌سازی و جمع‌آوری پسماندها به ترتیب در بیمارستان‌های بزرگ، ۵/۹۱% و ۱۰۰% و در بیمارستان‌های کوچک، ۷۳% و ۷۳% تعیین گردید. شاخص های بیولوژیکی عدم بی خطر سازی پسماندهای عفونی را در بیمارستان بزرگ ۱ و بیمارستان کوچک ۴ تایید نمود. بحث و نتیجه گیری: با وجود اینکه اختلاف معنی‌داری بین میزان پسماندهای تولیدی در بیمارستان‌های بزرگ و کوچک وجود نداشت، میزان پسماندهای عفونی در بیمارستان‌های کوچک ۷۵/۱ برابر بیشتر بود. سطح بهداشتی سیستم ذخیره سازی و جمع‌آوری پسماند در بیمارستان‌های بزرگ به مراتب بالاتر بود. نحوه مدیریت پسماند در بیمارستان‌های بزرگ به مراتب مناسب تر از بیمارستان های کوچک ارزیابی گردید.
طیبه رستگار، سودابه هوشیاری منش، حسین سالاری،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: افزایش مشارکت دانشجویان در امر یادگیری، به طور قابل ملاحظه­ ای در روش ­های نوین آموزشی مورد توجه است. یادگیری مبتنی بر تیم، نوعی یادگیری مشارکتی با ساختار مشخص است که هدف آن افزایش شناخت با به‌ کارگیری دانش فردی دانشجویان در قالب یک تیم است. در مطالعه حاضر، آموزش و یادگیری دانشجویان مقطع کارشناسی فیزیوتراپی و کار درمانی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تدریس آناتومی دست با روش یادگیری مبتنی بر تیم انجام گردید.

مواد و روش ‌‌ها: این مطالعه روی ۳۶ دانشجوی کارشناسی فیزیوتراپی به شیوه­ تدریس سخنرانی  و ۲۱ دانشجوی کارشناسی کار درمانی به روش یادگیری مبتنی بر تیم در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ صورت گرفت. ارزیابی دانشجویان با دو شیوه در دو گروه تدریس با روش سخنرانی و یادگیری مبتنی بر تیم(Team Based Learning) ، با استفاده از امتحان چهار گزینه ‌ای انجام و میانگین نمرات آزمون ‌ها در دو شیوه تدریس، با آزمون‌ های‌ آماری تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه مقایسه گردید.

یافته های پژوهش: پس از انجام ارزشیابی، نمرات دانشجویان طی تدریس TBL در هر دو ارزیابی فردی و گروهی، ۸۶/۱۰ درصد رشد را نشان داد. بین میانگین نمره دانشجویان در گروه سخنرانی و میانگین ارزیابی گروهی TBL، تفاوت معناداری وجود داشت(P&le;۰,۰۵). اختلاف معناداری در علاقه دانشجویان به هر یک از دو روش مشاهده نشد.

بحث و نتیجه‌گیری: یافته ‌های ما نشان داد که TBL یک روش موثر یادگیری در امر آموزش، نسبت به روش سخنرانی است. یافته‌ های این بررسی می ‌تواند به تغییر دیدگاه دانشجویان، مدرسین و مسئولان آموزشی نسبت به انتخاب مناسب روش آموزشی و تاثیر آن در انتقال دانش و دستیابی به اهداف آموزشی تعیین شده، کمک کند.


رستگار حسینی، فرشته نجفی،
دوره ۲۷، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: شناخت سطح فعالیت بدنی و الگوهای غذایی مختلف در کاهش بروز پرفشاری خون می ­تواند نقش مهمی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سطح فعالیت بدنی و الگوهای غذایی با پرفشاری خون زنان سالمند مبتلا به سندرم متابولیک طراحی گردید.
مواد و روش ­ها: در این مطـــالعه توصیفی، ۳۵۰ زن سالمند(سن ۰۸/۱±۴۱/۶۳ سال؛ وزن بدن ۴۷/۳±۳۳/۸۵ کیلوگرم؛ قد ۳۸/۳±۰۸/۱۵۷ سانتی ­متر؛ شاخص توده بدن ۶۱/۱±۶۱/۳۴ کیلوگرم بر مجذور قد) به طور داوطلبانه شرکت کردند. سندرم متابولیک طبق تعریف فدراسیون بین‌ المللی دیابت(IDF) در نظر گرفته شد. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه، آزمایش خون و اندازه ‌گیری ‌های آنتروپومتریکی و فشارخون جمع ‌آوری شد. تمام متغیرهای آنتروپومتریکی و خونی پس از اندازه‌ گیری با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و پانل درمانی بزرگسالان ۳ تطبیق داده شد. برای آنالیز داده ­ها از آزمون تحلیل واریانس یک­ طرفه و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.
یافته ­های پژوهش: نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین سطح فعالیت بدنی بالا و الگوی غذایی سالم با بالا رفتن فشارخون سیستولی و دیاستولی ارتباط معکوس و معنی ­داری مشاهده شد(P<۰,۰۵). هم چنین نتایج نشان داد بین الگوهای غذایی سالم با سطح فعالیت بدنی متوسط(P<۰,۰۱۵) و بالا(P<۰,۰۰۹) ارتباط مثبت و معنی­ داری وجود دارد؛ بین الگوهای غذایی غربی با سطح فعالیت بدنی پایین(P<۰,۰۱۳) ارتــباط معــــکوس و معنی داری وجود دارد.
بحث و نتیجه ­گیری: براساس نتایج مطالعه افزایش سطوح فعالیت بدنی و رعایت الگوی غذایی سالم در کاهش بیماری ­پرفشاری خون موثر است.
 
 


فاطمه جوانی جونی، جابر ظفری، الهه شمس، پرویز عبدالمالکی، علی اصغر رستگاری،
دوره ۲۹، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سرطان عامل اصلی مرگ در بیشتر کشورها است. از روش‌های متعددی برای درمان سرطان استفاده می‌شود. دوکسوروبیسین از مهم‌ترین داروهای شیمی‌درمانی به‌شمار می‌رود که آثار جانبی متعددی مانند ناباروری، هایپراوریسمی، نوروپاتی، کاردیومیوپاتی و... به همراه دارد. هدف از مطالعۀ حاضر، بررسی آثار ضدسرطانی سم مار ناجا ناجا اکسیانا (Naja naja oxiana) در مقایسه با داروی دوکسوروبیسین در ردۀ سلولی سرطان Hela (Human cervical cancer) و HFF(Human foreskin fibroblast) است.
مواد و روش ها: رده‌های سلولی سرطان Hela و طبیعی فیبروبلاست در معرض غلظت‌های مختلف (۱، ۱۰، ۵۰، ۱۰۰، ۵۰۰ میکروگرم بر میلی‌لیتر) سم مار و داروی دوکسوروبیسین قرار گرفتند. به‌منظور بررسی مقدار IC۵۰ (Inhibitory Concentration) برای سم و دارو، از روش MTT استفاده شد. درنهایت، با استفاده از نرم‌افزار SPSS vol,۱۹ نتایج تحلیل گردیدند.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که با افزایش غلظت و زمان تیمار با سم مار و دوکسوروبیسین، درصد سلول‌های زندۀ Hela و فیبروبلاست کاهش می‌یابد. بیشترین کاهش درصد سلول‌های زنده در ردۀ سلولی سرطان Hela تیمارشده با غلظت ۵۰۰ میکروگرم بر میلی‌لیتر سم مار برای مدت‌زمان ۴۸ ساعت مشاهده شد.
بحث و نتیجه‌گیری: سم مار در مقایسه با دوکسوروبیسین می‌تواند اثر مهارکنندۀ چشمگیری بر درصد سلول‌های زندۀ سرطانی Hela داشته باشد.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.26 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4701