[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای رستمزاد

سلمان احمدی-اسب چین، آیت الله نصراللهی عمران، آرمان رستمزاد، ناصر جعفری،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده امروزه آلودگی فلزات سنگین به یکی از مهمترین مشکلات محیط زیست تبدیل شده است. فلزات سنگین از مهمترین آلاینده‌های زیست محیطی به شمار می‌روند که برای سلامتی انسان و به ویژه اکوسیستم‌های آبی تهدیدی جدی محسوب می‌شوند. در طی این پژوهش جذب فلز سرب بوسیله ساکارومیسس در دانشکده علوم دانشگاه ایلام در سال ۱۳۹۰ مورد ارزیابی قرار گرفت. مخمر Saccharomyces carlsbergensis PTCC ۵۰۵۱ از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران بصورت لیوفیلیزه تهیه شده ودر محیط YEDPA کشت داده شده و آنگاه جهت تکثیر از مالت اکسترکت براث استفاده شدو اثرات پارامتر های pH ، دما، کینتیک و ایزوترم بر روی میزان جذب فلز سرب توسط SC بررسی شد. نتیجه بررسی نشان داد که، بیشینه میزان جذب در PH=۵، دمای بهینه ۲۵ درجه سانتیگراد بوده است. مطالعات ناپیوسته کینتیکی نشان داد که بیوجذب سرب به سرعت توسط بیومس ساکارومیسس انجام گرفت و عمده حذف در کمتر از ۳۰ دقیقه اول آزمایش صورت گرفت. با استفاده از ` FT-IR، گروه‌های عملی سطحی قارچ مشخص گردید. مقایسه جذب سرب بوسیله ساکارومیسس فعال و غیر فعال نشان داد که بیشترین جذب بوسیله حالت فعال مخمر صورت گرفته است. با بررسی مخمر شاهد و مخمر غیر فعال شده با اتوکلاو،همچنین پیش تیمارشده با سدیم آزید و با ۲و۴ دی نیترو فنل مشخص گردید که، میزان جذب ، به ترتیب ۶۸/۰،۱۲/۰،۴۴/۰ و۴۸/۰ میلی مول بر گرم می باشد.نتایج نشان داد،حتی استفاده از مخمر غیر فعال نیز مناسب برای جذب سرب می باشد. این تحقیق نشان داد، ساکارومیسس مورد مطالعه، جاذب زیستی مناسبی جهت آلاینده سرب از محیط های آلوده می باشد، بعلاوه در مقیاس صنعتی نیازمند مطالعات بیشتری می باشد. کلید واژه‌ها: جذب زیستی، سرب،ساکارومیسس کارلزبرژنزیس،سدیم آزید، دی نیتروفنل
اقدس محسنی ماسوله، آرمان رستمزاد، محمود نارکی، گیتی امتیازی، نورخدا صادقی فرد،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بیماری سنگ کلیه یک مشکل جهانی است و ابتلاء به آن در سال ­های اخیر به ­طور قابل توجهی افزایش یافته است. هیپراگزالاریا یکی از مهم ترین فاکتورهای تشکیل سنگ ­های اگزالات کلسیمی است که توسط سطح بالای اگزالات در ادرار مشخص می ­گردد. حدود ۸۰ درصد سنگ ­های کلیوی اگزالاتی هستند، یکی از راه­ های دفع این ماده از بدن انسان تجزیه توسط میکروارگانیسم ­های دستگاه گوارش، همانند اگزالوباکتر فورمیژنز، لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر می ­باشد. هنوز سویه کارآمدی که دارای همه ویژگی ­های یک پروبیوتیک ایده­ال جهت تجزیه اگزالات در بدن موجود زنده باشد یافت نشده ­است. در این پژوهش برای نخستین بار تاثیر باکتری اگزالوتروف اختصاصی آمونیفیلوس­ اگزالاتیکوس DIM بر کاهش خطر هیپراگزالاریا بررسی شده است.

مواد و روش ها: جهت القای هیپراگزالاریا، اگزالات آمونیوم ۳ درصد به رژیم غذایی رت­ ها افزوده شد. ۱۲ سر رت نر از نژاد ویستار به طور تصادفی انتخاب و به سه گروه مساوی تقسیم شدند. رت­ های گروه شاهد که در طول مدت پژوهش رژیم غذایی معمول دریافت کردند. گروه کنترل منفی که به رژیم غذایی آن ها اگزالات آمونیوم افزوده شد و گروه کنترل مثبت که علاوه بر اگزالات آمونیوم باکتری آمونیفیلوس اگزالاتیکوس  DIMرا به میزان CFU۱۰۹×۲ دریافت کردند. جهت اندازه­ گیری فاکتورهای بیوشیمیایی ادرار در روزهای(۵-، ۰، ۵، ۱۰، ۱۵، و ۲۰) رت ­ها به قفس­ های متابولیک انتقال و نمونه ادراری ۲۴ ساعته آن ها جمع­آوری شد. حجم و اسیدیته ادرار محاسبه و سپس میزان اگزالات ادرار با کیت محاسبه شد. نتایج با آزمون آماری مقایسه چندتایی Post hoc تحلیل شدند.

یافته های پژوهش: آنالیز بیوشیمیایی نمونه ادراری بیانگر کاهش معنی­ دار میزان ترشح اگزالات ادراری در گروه کنترل مثبت در مراحل ۳، ۵ و ۶ نمونه­ گیری بود، هم چنین هیچ نوع علائم بالینی در رت ­های مورد مطالعه مشاهده نشد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت باکتری آمونیفیلوس اگزالاتیکوس DIM در کاهش میزان اگزالات ادراری و کاهش خطر هیپراگزالاریا، این باکتری کاندید خوبی برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم به­ شمار می رود و امید است در صورت مثبت بودن بررسی ­های آسیب­ شناسی، بتوان از این باکتری جهت کاهش خطر ابتلاء به این بیماری در انسان استفاده کرد.



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4690