[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای رامندی

مرضیه رامندی، حسین شاره، اسماعیل سلطانی، فرهاد خرمائی، امین میرزایی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( مرداد ماه ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی مشکلات روانی و راهبردهای مقابله‌ای و بررسی نقش راهبردهای مقابله‌ ای در میزان بروز مشکلات روانی در بین بیماران دیابتی بود. مواد و روش ها: ۵۰ بیمار دیابتی(۱۸ نفر نوع ۱ یا وابسته به انسولین و ۳۲ نفر نوع ۲ یا غیر وابسته به انسولین) از مرکز بیماران دیابتی مرکز بهداشت شهرستان فیروزآباد به شیوه‌ در دسترس انتخاب و با تکمیل چک لیست راهبردهای مقابله ‌ای و پرسش ‌نامه‌ تجدید نظر شده فهرست علائم ۹۰ سوالی(SCL-۹۰-R) در این پژوهـــش شرکت کردند. از روش ‌های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه‌ گام به گام برای بررسی و تبیین ارتباط بین مشکلات روان شناختی و راهبردهای مقابله ‌ای و تحلیل واریانس چند متغیره برای مقایسه‌ دو گروه بیماران دیابتی از نظر مشکلات روان شناختی و راهبردهای مقابله ‌ای استفاده شد. یافته های پژوهش: تجزیه و تحلیل داده‌ ها نشان داد که ابتلا به اختلالات روانی در بیماران دیابتی بالا است و بیماران دیابت نوع ۱ نسبت به بیماران دیابت نوع ۲ مشکلات روان شناختی بیشتری را تجربه می‌ کنند. بین راهبردهای مقابله ‌ای بیماران دیابت نوع ۱ و ۲ با یکدیگر تفاوت معناداری وجود نداشت. بین راهبردهای مقابله‌ ای هـــیان ‌مدار و کم ‌اثر با مشکلات روان شناختی ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت(P<۰,۰۵) و راهبردهای مقابله ‌ای ناکارآمد به ویژه راهبردهای هیجان ‌مدار و کم ‌اثر توانستند احتمال ابتلا به اختلالات روانی را پیش ‌بینی نمایند.(P<۰.۰۵) بحث و نتیجه گیری: راهبردهای مقابله ای نقش موثری در تببین مشکلات روانی بیماران دیابت دارند.
روح اله دهقانی ، سید مهدی تخت فیروزه، مجتبی یگانه ، مهدی مقدادی، سید غلام عباس موسوی، علی حاجی باقری، حمیدرضا گیلاسی ، ذبیح اله قارلی پور ، مرضیه رامندی ، نسرین غیاثی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ضمیمه تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: کشیدن سیگار یکی از رفتارهای غیر بهداشتی است که نه فقط سلامت فرد و جامعه را به خطر می اندازد بلکه مهم ترین علت مرگ و میر است. این در حالی است که امروزه این رفتار پر خطر در میان افراد جامعه رو به افزایش است. این مطالعه وضعیت مصرف سیگار را در شهرستان اردستان مورد بررسی قرار داده است. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، برای گروه مورد مطالعه ۱۲۰ نفر مرد سیگاری ۱۸ تا ۶۸ ساله شهرستان اردستان انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه ایی شامل دو قسمت، قسمت اول پرسش نامه شامل ۸ سوال که مربوط به عادات استعمال سیگار و قسمت دوم شامل اطلاعات جمعیتی با ۹ سوال بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزارSPSS استفاده شد. یافته های پژوهش: نتایج بررسی نشان داد که از نظر سن افراد ۷۵ نفر(۵/۶۲ درصد) زیر ۴۰ سال و ۴۵ نفر(۵/۳۷ درصد) بالای ۴۰ سال سن داشتند. سن شروع مصرف سیگار در این افراد به زیر ۲۰ سال که ۹۳ نفر(۵/۷۷ درصد) و بالای ۲۰ سال ۲۷ نفر(۵/۲۲ درصد) بودند. افراد بر اساس تعداد نخ مصرفی سیگار در روز، در گروه خفیف ۱۵ نفر(۵/۱۲ درصد)، گروه مصرف کننده متوسط ۳۵ نفر(۲/۲۹ درصد) و گروه مصرف کننده سنگین ۷۰ نفر(۳/۵۸ درصد) قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله رابطه معناداری بین محل زندگی، مساحت خانه و تعداد نخ روزانه با استعمال سیگار تا ۳۰ دقیقه بعد از بیدار شدن وجود دارد. هم چنین بین متغیرهای درآمد ماهیانه و تعداد نخ مصرفی سیگار روزانه ارتباط معناداری دیده شد. بحث و نتیجه گیری: رفتارهای بهداشتی اکتسابی هستند، لذا با بالابردن آگاهی و نگرش افراد در مورد مضرات سیگار می توان رفتارها و باورهای غلط را در آن اصلاح و به سمت انجام دادن رفتارها و عملکردهای بهداشتی درست سوق داد.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4700