[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68513487
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای دلفانی

زهره دلفانی، فرشته شهیدی،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

 مقدمه: امروزه به ‌دلیل شیوع چاقی، اضافه‌وزن و مدرنیزه ‌شدن زندگی استفاده از نوارگردان به‌جای پیاده‌روی مورد استقبال قرارگرفته است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه تاثیرات پیاده‌روی و راه ‌رفتن ‌روی نوار گردان بر چاقی‌مرکزی و ضربان‌قلب استراحت زنان غیرفعال دارای اضافه‌وزن شهرستان بروجرداجرا گردیده است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه‌تجربی است که در سال۱۳۹۳ انجام شد. ۳۰ زن سالم غیرفعال دارای اضافه ‌وزن و چاقی ‌مرکزی به ‌صورت داوطلبانه شرکت کردند. افراد به ‌‌صورت تصادفی و پس از انجام یک پیش‌آزمون به سه‌ گروه۱۰ نفره (پیاده‌روی، راه رفتن روی ‌نوار گردان و کنترل) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به‌ مدت هشت ‌هفته، با سه‌ جلسه در هفته و شدت۶۰تا۸۵  درصد ضربان‌‌قلب ذخیره برگزار شد.برای مقایسه تاثیر برنامه تمرینی قبل و پس از ۸‌ هفته ضربان‌قلب در زمان استراحت با استفاده ازدستگاه پولار و چاقی‌مرکزی بر اساس تقسیم‌‌بندی سازمان جهانی بهداشت تعیین گردید. از آزمون تحلیل‌واریانس و کواریانس در اندازه‌های تکراری و نرم‌افزارSPSS۱۹جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته‌های پژوهش: یافته‌ها نشان‌دهنده کاهش معنی دار ضربان‌قلب استراحت در گروه پیاده‌روی و راه‌رفتن‌روی نوارگردان به‌ترتیب(۹۰/۲±۳/۷۲،۹۴/۱±۳/۷۵) پس از اجرای برنامه تمرینی بود(۰۵/۰P). اماچاقی‌مرکزی تنها درگروه پیاده‌روی کاهش معنی ‌داری نشان‌داد (۰۵/۰P). هم چنین، تفاوت معنی ‌داری در ضربان‌قلب استراحت(۳۷/۳±۴۶/۷۵) بین سه گروه پس از اجرای برنامه تمرینی مشاهده شد(۰۵/۰P). امادر چاقی ‌مرکزی هیچ‌گونه تفاوت معنی ‌داری پس از اجرای برنامه تمرینی بین سه‌گروه وجود نداشت(۰۵/۰P).
بحث و نتیجهگیری: این نتایج نشان‌داد،پیاده‌روی و نوارگردان می‌توانند تاثیر مثبتی روی چاقی‌مرکزی و ضربان‌قلب استراحت داشته‌باشند. هم چنین از بین دو روش استفاده شده، تنها پیاده‌روی تاثیرقابل توچهی بر کاهش چاقی‌مرکزی داشت بنابراین توصیه می‌شود برای کاهش مشکلات ناشی از چاقی و اضافه‌وزن بر روی پیاده‌روی تاکید بیشتری گردد.



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.27 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700