[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71293682
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای خلیلی

محمد منشوری ، محمد حسن ممیزی، محمد حسن خلیلی، غلامحسین جوشنی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف:ارتقاء سطح سلامت و بهداشت جامعه بدون دستیابی به آب آشامیدنی میسر نیست.آب مصرفی برای شرب باید علاوه بر کیفیت شیمیایی،باید از لحاظ میکروبیولوژی هم مطلوب باشد.آزمایش کیفی آب معمولاً براساس شناسایی کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی انجام می گیرد.در صورت انتقال آب از یک مخزن به مخزن دیگر به دلیل وجود شرایط نامناسب، احتمال آلودگی ثانویه وجود دارد،که یکی از این موارد استفاده ازآب برای شرب در وسایل حمل و نقل عمومی است. در صورت آلوده بودن آب، خطر جدی در اشاعه بیماری های منتقله توسط آب وجود دارد. با این هدف این تحقیق در مورد کیفیت آب شرب اتوبوس های پایانه یزد صورت گرفت. روش بررسی :این پژوهش یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی است. نمونه ها بصورت تصادفی منظم از اتوبوس های ترمینال شهر یزد گرفته شد. تعداد کل اتوبوس ها ۱۱۷ دستگاه بود که ۲۰ درصد آن بعنوان نمونه (۲۴ نمونه به صورت تصادفی منظم) انتخاب گردید. کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی (E.Coli) ، باکتری های هتروترف (HPC) کلر باقیمانده، pH ، کدورت، هدایت الکتریکی(EC) ، دما مورد اندازه گیری قرار گرفت. اندازه گیری کلر، pH ، دما، کدورت و EC در محل نمونه گیری انجام گرفت. داده های بدست آمده در محیط Excel و SPSS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج :نتایج نشان داد که در ۷۸/۳۴ % از کل نمونه ها مرحله احتمالی مثبت، ۰۴/۱۳% موارد کل کلیفرمها مثبت شده و ۳۴/۴% هم کلیفرم مدفوعی مثبت شده است. همین طور در مورد باکتریهای پلیت هتروتروفیک ۱۷/۵۲% بیشتر از ۳۰۰ ، ۷۸/۳۴% کمتر از ۳۰۰ و ۶۹/۸% بصورت SPR یا لایه گستره شونده بین آگار و کف پلیت بدست آمد. کدورت ۷/۲۱% نمونه ها بین NTU ۱-۵ و ۲/۷۸% نمونه ها دارای کدورت کمتر از ۱NTU می باشد. در تمام نمونه ها کدورت کمتر از حد استاندارد مصوب ایران و رهنمودهای جهانی بهداشت بوده است. ۱۰۰% موارد کلر باقیمانده صفر بود که قابل قبول نیست.pH و دما به ترتیب در گستره ای از ۵/۷ تا۵/۸ و ۱۳ تا ۱۸ درجه سانتی گراد قرار داشت. pH طبق رهنمودهای جهانی بهداشت در محدوده مناسب برای آشامیدن قرار دارد که۸۷/۶۰% در گستره بالای ۸ و ۱۳/۳۹% کمتر از ۸ قرار دارند.
محمدرضا ذوالفقاری، محدثه خلیلیان،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: غلظت های بالای سلنیوم محلول، سلنیت و سلنات برای ارگانیسم های زنده سمی می باشند. تجمع سلنیوم در محیط های معین سبب بیماری های پوست، ریزش مو، دفرمه شدن ناخن ها، پوسیدگی دندان ها، اختلالات روانی، نکروز کبد و کلیه و مرگ سلول در انسان می گردد. بنابراین، پالایش زیستی به عنوان یک روش موثر پاکسازی مکان های آلوده به سلنیوم مورد مطالعه قرار گرفته است.

مواد وروش ها: در این مطالعه، ۲۶۳ سویه ی باکتری از نمونه های پساب جمع آوری شده از مکان های آلوده به سلنیوم در استان قم با استفاده از روش غنی سازی و نیز کشت مستقیم در محیط جامد جداسازی گردید. MIC با استفاده از روش رقت در آگار در سویه های مقاوم سنجیده شد و روش دیسک دیفیوژن جهت تعیین مقاومت یا حساسیت این باکتری ها انجام گرفت.

یافته های پژوهش: سویه های باکتریایی QW۹۰ و QW۲۴۳ به ترتیب رنج بالایی از MIC ۵۵۰ و۵۰۰ میلی مولاری را نسبت به اکسی آنیون سمی سلنیت نشان دادند. براساس تست های متداول بیوشیمیایی و مطالعات۱۶S rRNA به ترتیب سویه ی QW۹۰ و QW۲۴۳ به عنوان Bacillus sp. AB۳۱۵f (FRB۲۱۱۲۵) و Pseudomonas marincola (AF۳۲۶۳۸۲) شناسایی گردیدند. هم چنین، این دو سویه نسبت به برخی از آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان دادند.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از روش غنی سازی در مقایسه با روش کشت مستقیم، موجب جداسازی بهتر باکتری های مقاوم به سلنیت می گردد. هم چنین، QW۹۰ Bacillus sp. strain می تواند کاندیدی برای پالایش زیستی مکان های آلوده باشد.


حوریه خلیلی، فهیمه باغبانی آرانی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه : امروزه، علی ­رغم کاربرد های بسیار گسترده نانو مواد، اطلاعات محدودی در رابطه با اثرات آن ها بر سلامت بشر در دسترس می باشد. هدف از انجام این تحقیق، سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاهی و ارزیابی سمیت آن بر روی رده های سلولی سرطان کولون HT۲۹ و نرمال HEK۲۹۳ می باشد.

مواد و روش ها:  سنتز نانو ذرات نقره از روش رسوب گذاری با احیای یون های نقره توسط عصاره گیاهی درمنه انجام گرفت. نانو ذرات نقره با استفاده ازآنالیز طیف سنجی مرئی فرا بنفش، میکروسکوپ الکترونی گذاره و روبشی تایید شدند. اثرات سمیت سلولی نانو ذرات بر روی سلول ها با روش رنگ سنجی MTT طی ۲۴ ساعت مورد ارزیابی قرار گرفت. 

یافته ­های پژوهش: وجود پیک در طول موج ۴۳۰ نانومتر برای نانو ذرات نقره سنتز شده با آنالیز طیف سنجی مرئی فرا بنفش تایید شد. مطالعه ریخت  شناسی روی اندازه و شکل نانو ذرات نقره نشان داد که نانو ذرات شکل کروی داشته و اندازه ای بین ۱۰ تا ۳۰ نانومتر قطر دارند. نتایج MTT نشان داد که اثر ضد تکثیری نانو ذرات بستگی به غلظت نانو ذره نقره سنتز شده دارد. تیمار رده سلولی سرطانی HT۲۹ و نرمال HEK۲۹۳ با نانو ذرات سنتز شده در غلظت ۱۰۰ میکرو گرم در میلی لیتر در مدت ۲۴ ساعت به ترتیب سبب کاهش بقای سلول ها به میزان ۰۲/۱ ± ۵۵/۱۸  (۰۰۱/۰P<) و ۸۱/۰ ± ۴/۴۴ (۰۱/۰P<) درصد شد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که نانو ذرات سنتز شده به روش سبز اثرات مهاری بیشتری برروی سلول های سرطانی کولون نسبت به سلول های نرمال از خود نشان می دهند.


کرم خلیلی، حامد قاسم پور،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

 مقدمه: از آن جا که واحد های ‌بهداشتی و ‌درمانی در مقایسه با سایر سازمان‌‌ های اداری و خدماتی، با مقوله ی مسئولیت اجتماعی سازمانی، در معنای عامیانه ی کار اخلاقی و بشر دوستانه بیشتر سر و کار دارند، تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان تأثیر مسئولیت اجتماعی سازمانی بر نگرش شغلی کارکنان مراکز بهداشت و درمان شهرستان ایلام انجام شده است. 
مواد و روش‌ ها: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه ی انجام، توصیفی همبستگی می ‌باشد. جامعه ی آماری آن نیز کلیه ی کارکنان مراکز مذکور به تعداد ۳۵۰ نفر است که ۱۸۵ نفر از این تعداد، با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه‌ گیری تصادفی، به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ‌ها نیز از پرسشنامه ی استاندارد مسئولیت اجتماعی کارول (۱۹۹۱) و برای سنجش نگرش شغلی، از پرسشنامه ی محقق‌ ساخته ی ۳۰ گویه ‌ای استفاده شده است. روایی پرسشنامه‌ ها، توسط خبرگان دانشگاهی و پایایی آن ها با بهره ‌گیری از ضریب آلفای کرونباخ (۹۱/.) به تأیید رسیده است؛ همچنین، داده‌ها از طریق نرم‌افزار آماری SPSS به روش‌ های توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی، مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفته ‌اند.
یافته‌های پژوهش: نتایج پژوهش با توجه به ابعاد مسئولیت اجتماعی (بشر دوستانه، اخلاقی، قانونی و اقتصادی)، نشان می ‌دهد که میان مسئولیت بشر دوستانه و مسئولیت قانونی و نگرش شغلی کارکنان مراکز بهداشت شهرستان ایلام، با سطح معنا داری ۰۰۰/۰ ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد؛ در صورتی که بین دو بُعد مسئولیت اخلاقی و مسئولیت اقتصادی و نگرش شغلی کارکنان این مراکز، به ترتیب با سطح معنا داری ۱۶۱/۰ و ۱۹۲/۰ ارتباط معنا داری وجود نداشت. هم چنین، نتایج تحلیل رگرسیون به شیوه ی خطی نیز نشان داد که مسئولیت بشر دوستانه / داوطلبانه بیش ترین اثر را بر نگرش شغلی کارکنان دارد. به گونه ‌ای که با افزایش یک واحد انحراف استاندارد در متغیر داوطلبانه، میزان نگرش شغلی به مقدار ۶۰۹/۰ انحراف استاندارد با کنترل تأثیر دیگر متغیر های مستقل وارد شده در معادله، افزایش می‌یابد.
بحث و نتیجه‌ گیری: با توجه به ارتباط معنا‌دار بین دو بُعد مسئولیت داوطلبانه (خدمت‌رسانی و همکاری صرف‌نظر از پول و زمان) و مسئولیت قانونی (پیروی از قانون و پاس داشت مقررات) بر نگرش شغلی کارکنان مرکز بهداشت و درمان شهرستان ایلام؛ انتظار می ‌رود تا مدیران ارشد ضمن حفظ و تقویت نگرش مثبت کارکنان به این دو بُعد مسئولیت اجتماعی؛ به مسئولیت اخلاقی (انتظارت جامعه از سازمان) توجه ویژه ‌ای مبذول نمایند. هم چنین، وجود نداشتن ارتباط معنا دار میان مسئولیت اقتصادی (فعالیت‌ ها و اقدامات اقتصادی برای کسب سود) بر نگرش شغلی کارکنان با توجه به مأموریت سازمانی، دور از ذهن محققین نبود.
 


فاطمه رودباری، زینب خلیلی، مجتبی محسنی،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: سرطان پستان یکی از مهم ترین سرطان های کشنده زنان می باشد. تغییرات در ژن های BRCA۱ ، BRCA۲ ، CDH۱ ، STK۱۱ و TP۵۳ خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. علاوه بر تغییرات ژنتیکی، فاکتورهای محیطی نیز ممکن است در ابتلای فرد به این سرطان تاثیر بگذارد. سرب یکی از خطرناک ترین مواد شیمیایی در هوا و محصولاتی چون لوازم آرایشی است. از این رو در این پژوهش به بررسی تغییرات ژنی BRCA۱ در ۹ رت دریافت کننده دوز های متفاوت سرب موجود در رژ لب و مقایسه آن با گروه کنترل پرداخته شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد-شاهدی، ۱۲ رت ماده نژاد ویستار با میانگین وزنی ۲۵۰ گرم به صورت تصادفی به ۴ گروه: کنترل(۱)، دریافت کننده دوز پایین(۲)، متوسط(۳) و بالای(۴) سرب موجود در رژلب(بر اساس اندازه گیری های سازمان غذا و داروی آمریکا) تقـــسیم شـــدند. گروه های ۲، ۳ و ۴ سرب استات را برای مدت ۲ ماه به صورت آب خوراکی دریافت نمودند. بعد از این مدت، DNA از نمونه های خونی استخراج گردید و سپس ژن BRCA۱ به وسیله PCR تکثیر گشت. به منظور بررسی تغییرات ژنومی، همه محصولات PCR، توالی یابی شدند.
یافته های پژوهش: نتایج توالی یابی نشان داد که هیچ تغییر نوکلئوتیدی در ژن BRCA۱ گروه های مورد و کنترل رخ نداده است.
بحث و نتیجه گیری: هیچ یک از دوزهای سرب موجود در رژ لب سبب تغییراتی در ژن BRCA۱ نمی گردد. ممکن است در مناطق دیگری از این ژن، تغییراتی رخ داده باشد که در این پژوهش مورد بررسی ما قرار نگرفته است. هم چنین این امکان وجود دارد که همین مقادیر از سرب در طولانی مدت بتواند سبب بروز تغییراتی در توالی ژن مذکور گردد.
فاطمه مرشدی، کرم خلیلی، حامد قاسم پور،
دوره ۲۷، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: درک پرستاران از مســــئولیت­ اجتــــماعی خود بیمارستان را در مقابل تحولات پویای محیطی مصون می ‌دارد. زیرا بخشی از این مسئولیت ‌پذیری ناشی از پاسخگویی به موقع به مسائل محیط است و از آن تحت عنوان چابکی سازمانی یاد می ‌شود. در صورت چابک نبودن سازمان، مسائلی به وجود می ‌آید که در حوزه رفتار سازمانی، تحت عنوان فرسودگی شغلی یاد می ‌شوند. پادزهر مبارزه با فرسودگی شغلی، ایجاد اشتیاق شغلی در میان کارکنان است که آنان را به فعالیت‌ برای دستیـــــابی به اهداف سازمانی سوق می ‌دهد. از این ‌رو، هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین مسئولیت پذیری اجتماعی و چابکی سازمانی با نقش تعدیلگر اشتیاق شغلی در بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ایلام می ‌باشد.
مواد و روش ­ها: جامعه تحقیق کلیه پرستاران بیمارستان امام خمینی(ره) شهر ایلام به تعداد ۳۰۰ نفر می ‌باشد که با استفاده از جدول مورگان تعداد ۱۶۹ نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ‌ها، پرسش نامه استاندار است و فرضیه ‌های تحقیق از طریق نرم‌افزار Smart-PLS نسخه ۲ آزمون شدند.
یافته ­های پژوهش: نتایج نشان می‌ دهد ضریب معناداری میان مسئولیت ‌پذیری اجتماعی و چابکی سازمانی برابر با ۳۵۴/۵۲ است که از سطح اطمینان ۹۶/۱ بیشتر است. بر این ‌اساس، فرضیه نخست تحقیق مبنی بر وجود رابطه میان مسئولیت ‌پذیری اجتماعی و چابکی سازمانی تایید می‌ شود. هم چنین، اشتیاق شغلی با ضریب معناداری ۲۴۲/۷ که از سطح اطمینان ۹۶/۱ بیشتر است رابطه بین مسئولیت ‌پذیری اجتماعی و چابکی سازمانی را تعدیل می کند.
بحث و نتیجه­ گیری: امروزه صرف ارائه خدمات حتی با کیفیت مطلوب نمی ‌تواند رضایت ذی ‌نفعان بیمارستان‌ را تحقق بخشد؛ زیرا با افزایش آگاهی مردم به وظایف چندگانه بیمارستان‌ ها در حوزه ‌های اجتماعی، مسئولیت ‌پذیری در قبال جامعه از کمترین خواسته ‌ها به شمار می ‌آید. چون تحقق متقابل اهداف سازمانی و جامعه، نتیجه آگاهی و عمل در چارچوب مسئولیت اجتماعی است. این مهم در گُروِ چابکی سازمان ‌ها برای پاسخگویی به انتظارت در حال رشد ذی ‌نفعان و ایجاد زمینه ‌های اشتیاق شغلی برای پیشبرد فرد در چارچوب اهداف پیش‌ بینی شده است.
 


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4701