۴ نتیجه برای حسن پور
غلامرضا مولوی، حمید حسن پور، مهدی محب علی ، هما حجاران، ایرج موبدی ، فریده شهبازی، سلما تیموری ،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( مرداد ماه ۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده
زمینه وهدف: مهمترین تاثیر جوندگان توانایی آنها در انتقال بسیاری از بیماری ها به انسان است که مخزن بسیاری از بیماریهای زئونوز می باشند .
مواد و روش کار : دراین مطالعه تعداد ۱۰۸قطعه رات، راتوس راتوس و راتوس نروژیکوس بوسیله تله زنده گیر از پاییز ۱۳۸۹ تا تابستان ۱۳۹۰ از مناطق مختلف شهرهای دزفول واندیمشک صید شدند .رات ها بعد از صیدکالبد گشایی شده و انگل های کرمی آنها جدا و با استفاده از روش های کلاسیک انگل شناسی تشخیص داده شدند.
یافته ها : از مجموع ۱۰۸ قطعه رات ، ۳۸رات (۱/۳۵%) آلوده به کرم های انگلی بودند و در ۶ مورد ،آلودگی مخلوط همراه با کرم های دیگر مشاهده شد.گونه های کرمی تشخیص داده شده شامل تریکوزوموئیدس کراسی کود(۸/۱۳%)، هایمنولپیس دایمینوتا(۱/۱۰%) ، سیستی سرکوس فاسیولاریس(۴/۷%) ، ریکتولاریا راتی(۷/۲%)، مونیلی فرمیس مونیلی فرمیس( ۷/۲%) ، هایمنولپیس نانا( ۸/۱%)، نیپواسترنژیلوس برزیلینسیس(۸/۱%) می باشند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده گویای حضور هیمنولپیس نانا ، هیمنولپیس دایمینوتا ، مونیلی فرمیس مونیلی فرمیس ،ریکتولاریا راتی و سیستی سرکوس فاسیولاریس به عنوان انگل های کرمی زئونوز است که بر اساس یافته های موجود در مقالات مروری انگل شناسی دنیا سابقه آلودگی در انسان را دارند.مونیلی فرمیس مونیلی فرمیس و هیمنولوپیس دایمینوتا که در این فهرست دیده میشود برای انتقال به میزبان نهایی از جمله انسان نیازمند میزبان واسط بندپا نظیر سوسک های آفت غلات، تریبولیوم کاستانئوم، هستند .این ویژگی لزوم اهمیت بیشتر نظارت بر انبار های مواد غذایی را نشان میدهد .
سید محسن دهقانی، کرمعلی کثیری، جاسم محمدی، کبری حسن پور ،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( آذر ماه ۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: عفونت سیتومگالوویروس (Cyto Megalo Virus:CMV)دلیل شایعی برای بروز ناخوشی و مرگ و میر در بیماران پیوند اعضاء است. پایش سرولوژی فرد عضودهنده و عضوگیرنده در پیوند برای پیشگیری و تشخیص زودرس و استراتژی درمان جهت کاهش شیوع عفونت ضروری است. هدف از این مطالعه تعیین شیوع سرولوژی CMV در کودکان کاندید پیوند کبد در بیمارستان نمازی شیراز بود.
مواد و روش ها: مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی و گذشته نگر بر روی داده های سرولوژی جمع آوری شده از ۹۸ بیمار کاندید پیوند کبد که درسنین زیر ۱۸سال طی سال های ۸۵-۸۸ به بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مراجعه کرده اند انجام گردید. آزمایشات سرولوژیک از طریق تعیین IgM و CMV IgG با روش الیزا انجام شد.
یافته های پژوهش: از ۹۸ کودک بیمار مورد مطالعه، ۵۸ بیمار پسر و ۴۰ بیمار دختر بودند. شایع ترین علائم آنان زردی و آسیت بود. بیشترین بیماری زمینه ای منجر به پیوند کبد، سیروز کریپتوژنیک، آترزی مجاری صفراوی و تیروزینمی بود. درصد کودکان کاندید پیوند کبد که IgM و CMV IgG مثبت داشتند به ترتیب ۹/۹۲ درصد و ۳/۱۷ درصد بودند و تعداد IgM و CMV IgGمنفی در کودکان به ترتیب ۱/۷ درصد و ۷/۸۲ درصد بود. سرولوژی مثبت با شیوع بالا باعث شده بیماران پرخطر که گروه دهنده مثبت و گیرنده منفی(D+/R-) می باشد. درصد کمتری را در بیماران ما تشکیل دهند زیرا گیرنده های سرولوژی منفی(R-) تنها ۱/۷ درصد می باشند.
بحث و نتیجه گیری: شیوع بالای سرولوژی CMV مثبت در بیماران کاندید پیوند کبد، نیاز به برنامه مداوم و مناسب برای جلوگیری از عوارض مرتبط با عفونت از طریق تشخیص زودرس و درمان را تأیید می کند و این اقدامات برای داشتن پیامد مثبت در بیماران پیوند کبد ضروری است.
زهرا محمدی، مجید حسن پورعزتی،
دوره ۳۰، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: درماتیت آتوپیک (AD) بیماری پوستی التهابی مزمنی است که درمان کافی برای آن وجود ندارد. سلولهای بنیادی مزانشیمی پیش از این نیز برای درمان بیماریهای التهابی استفاده شدهاند. در مطالعۀ حاضر، اثر تجویز محیط کشـت بهینـه (MSC-CM) با سلولهای بنیادی مزانشیمی انسان بر نوع AD و ارتباط آن با درد مرکزی، سطح فاکتورهای استرس اکسیداتیو و التهابی در پوست بررسی گردید.
مواد و روش ها: گونۀ AD توسط تجویز موضعی محلول حاوی ترکیب ۲،۴ دی نیترو کلروبنزن ۲ درصد (DNCB) روی پوست پشت و گوش موشها ایجاد شد. موشها MSC-CM و کرم بتامتازون را بهعنوان کنترل مثبت، سه بار در روز به مدت ۲ هفته بهصورت موضعی دریافت کردند. سطح اینترلوکین-۴ (IL-۴) و مالون دی آلدئید (MDA) پوست در همۀ گروهها به روش ELISA اندازهگیری گردید. تغییر در آستانۀ درد توسط آزمون پس کشیدن دم ارزیابی شد. تغییرات بافتی پوست بدن و گوش پس از رنگآمیزی بافتی هماتوکسیلین-ائوزین ارزیابی گردید و تعداد ماستسلها در برشهای رنگآمیزی شده با تولوئیدن بلو شمارش شدند.
یافتهها: تجویز موضعی MSC-CM و بتامتازون توانست درد، التهاب و افزایش ضخامت درم در پوست پشت و لالۀ گوش و همچنین نفوذ سلولهای ماست در پوست گروههای درمان شده با DNCB را کاهش دهد؛ همچنین MSC-CM مشابه با بتامتازون، سبب کاهش سطح IL-۴ و MDA پوست گروههای دریافتکنندۀ DNCB شد.
بحث و نتیجهگیری: افزایش سطح IL-۴ و پراکسیداسیون لیپیدی نقش مهمی در ایجاد ضایعات شبه AD در پوست موش در مدل DNCB ایفا میکند و کاربرد موضعی MSC-CM عامل درمانی بالقوه ای برای AD است.
آزاده قادسی، حمید حسن پور، راضی ناصری فر، جهانگیر عبدی، محمدرضا محمودی، حبیب اله ترکی، امید رئیسی، محمد ابراهیم گتسو، اسد میرزائی،
دوره ۳۲، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: آکانتاموبا تکیاختهای بیماریزا و فرصتطلب است که میتواند باعث عوارضی همانند ابتلا به کراتیت چشمی آمیبی، آنسفالیت گرانولوماتوز آمیبی و بیماریهای پوستی شود. علاوه بر این میتواند در افرادی که نقص دستگاه ایمنی بدن دارند، سبب عفونت شدید گردد. با توجه به اینکه بیماریهای سرکوبکنندۀ دستگاه ایمنی روزبهروز در حال افزایش هستند، توجه به این نوع انگل ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی وجود آکانتاموبا و تعیین ژنوتایپ آن در منابع مختلف آب شهرستان ایلام بود.
مواد و روشها: در این مطالعه، ۵۰ نمونۀ آب از مناطق مختلف ایلام شامل رودخانهها، میدانها شهری، استخرهای شنا، چشمهها، آبهای راکد شهری و پارکها جمعآوری شد. نمونهها با کمک فیلتر نیتروسلوزی (۴۵/۰ میکرون) فیلتر گردیدند و سپس فیلتر در محیط کشت آگار غیرمغذی غنیشده با باکتری اشرشیا کلای کشتشده قرار گرفت و نمونههای مثبت به روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای تکثیر قطعۀ bp ۱۸s rRNA ۵۰۰ انجام شد. درنهایت، توالی نمونهها بررسی و درخت فیلوژنیک ژنوتایپها ترسیم گردید.
یافته های پژوهش: از مجموع ۵۰ نمونۀ آب، ۱۹ مورد (۳۸ درصد) به روش میکروسکوپی از نظر آکانتاموبا مثبت تشخیص داده شدند و به کمک روش PCR نیز ۱۶ نمونه (۳۲ درصد) مثبت و تأیید گردیدند. بررسی ژنوتایپ این نمونهها نشان داد که نمونهها متعلق به ژنوتایپهای T۴ (۵/۶۲ درصد)، T۲ (۵/۱۲ درصد) و T۱۱ (۵/۱۲ درصد) بودند.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که منابع آبی ایلام به این انگل آلوده هستند و ژنوتایپ غالب آکانتاموبا T۴ است که از سویههای بیماریزا است. با توجه به عوارض خطرناک ناشی از این آمیب، آموزش بهداشت برای افزایش آگاهی دربارۀ انتقال و نیز اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از آلودگی توصیه میشود.