۲ نتیجه برای حاجی علیزاده
زهرا حاج محمدی، کبری حاجی علیزاده،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: اختلالات اضطرابی می تواند مشکلات فراوانی را برای کودکان به وجود بیاورد، بنا بر این یافتن روش هایی برای بهبود اضطراب آنان ضروری به نظر می رسد. از این رو این پژوهش باهدف بررسی اثربخشی برنامه گربه مبارز(CCP) بر نشانگان اختلال اضطراب فراگیر و هراس اجتماعی در کودکان دارای اختلالات اضطرابی انجام شد.
مواد و روش ها: طرح پژوهش از نوع آزمایشی و به صـــورت پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر ۸ تا ۱۱ سال دارای اختلالات اضطرابی شهر بندرعباس در سال ۱۳۹۷ بودند. نمونه مورد مطالعه شامل ۳۲ کودک بود که به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند و اعضای گروه آزمایش به صورت فردی و در ۱۶ جلسه تحت CCP قرار گرفتند. از مقیاس اضطراب کودکان اسپنس(SCAS) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق تحلیل آنکوا و آنوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که بین گروه کنترل و آزمایش، پس از مداخله تفاوت معناداری وجود دارد و CCP اثر معناداری در بهبود اضطراب فراگیر(P<۰,۰۵, F=۵۲.۰۳) و هراس اجتماعی(P<۰,۰۵, F=۷۸.۲۰) در گروه آزمایش دارد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش، برنامه درمانی گربه مبارز یک روش موثر در بهبود اختلالات اضطرابی کودکان است و می تواند دارای تلویحات کاربردی فراوانی باشد.
بهاره آئینی، کبری حاجی علیزاده،
دوره ۲۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: کودکان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای(ODD) از مشکلات بی شمار درون فردی و بین فردی رنج می برند. از این رو این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت والدین(PMT) و بازی درمانی گروهی بر اضطراب و مشکلات اجتماعی کودکان مبتلا به ODD انجام شد.
مواد و روش ها: طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و به صورت پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی با تشخیص اختلال نافرمانی مقابله ای بندرعباس در سال ۱۳۹۷ بودند. نمونه مورد مطالعه شامل ۴۵ نفر از دختران بود که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه PMT، بازی درمانی و یک گروه کنترل جایگزین شدند. در گروه PMT مادران کودکـــان مبتلا به ODD مورد آموزش قرار گرفتند. از سیاهه رفتاری کودک(CBCL) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس تک متغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی و نرم افزار SPSS vol,۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که بین گروه PMT و بازی درمانی با گروه کنترل در مرحله پس آزمون(P<۰,۰۵, F=۶.۴۳) اضطراب و پس آزمون(P<۰,۰۵, F=۱۴.۱۴) مشکلات اجتماعی کودکان مبتلا به ODD تفاوت معناداری وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که بین گروه PMT و بازی درمانی تفاوت معناداری وجود ندارد.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش، PMT و بازی درمانی می توانند به عنوان یک روش موثر در کاهش مشکلات درون فردی و بین فردی کودکان مبتلا به ODD به کار گرفته شوند.