۳ نتیجه برای جمشیدزاده
زینب گراوند، حجت الله کاکایی، فیض الله میرزایی، کبری جمشیدزاده، مهدی زیدی مفرد، یوسف گراوند، عبدالحسین پورنجف،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: پالایشگاه گاز یکی از صنایع استراتژیک در کشور است و وقوع حوادث در آن می تواند باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیری شود از این نظر کنترل حوادث و شناسایی علل آن بسیار مهم میباشد. مطالعه حاضر نیز با هدف شناسایی انواع رفتار های نا ایمن که یکی از عوامل ایجاد حادثه در پالایشگاه ها میباشد، انجام گرفت.
مواد و روش ها: دراین پژوهش توصیفی- مقطعی اعمال نا ایمن کارگران با استفاده از تکنیک نمونه برداری از رفتار ایمن و با بهره گیری از روش های مشاهده و استفاده از چک لیست تارانت مورد بررسی قرار گرفت. جهت تکمیل مشخصات دموگرافیکی کارگران با آن ها مصاحبه انجام گرفت. برای تعیین میزان و انواع رفتار های نا ایمن حجم نمونه با انجام مطالعه پایلوت، برابر ۱۸۷۸ مشاهده تعیین گردید. جهت آنالیز اطلاعات از نرم افزارSPSS و آزمون کای دو استفاده گردید.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که ۲/۳۲% رفتارهای کارگران مورد مطالعه از نوع نا ایمن میباشد. به ترتیب بیش ترین رفتار نا ایمن و نوع آن در تعمیرات مکانیک (۱/۳۳%) و عدم استفاده یا استفاده نا مناسب از وسایل حفاظت فردی(۶/۱۰%) مشاهده شد. هم چنین بین اعمال نا ایمن کارگران با واحد کاری، شغل، سطح تحصیلات، سابقه کار، سابقه حادثه قبلی، ساعت کاری و روز مشاهده ارتباط معنی داری مشاهده شد (۰۵/۰p<)، اما بین اعمال ناایمن با سن و وضعیت تاهل رابطه معنی داری مشاهده نشد(۰۵/۰p<).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که بیش ترین رفتار نا ایمن در واحد تعمیرات مکانیک و بیش ترین نوع رفتار نا ایمن عدم استفاده یا استفاده نا مناسب از وسایل حفاظت فردی بود لذا به منظور کاهش این گونه رفتارها، پایش مداوم کارگران، اجرای دورههای آموزشی بر اساس اصول ایمنی مبتنی بر رفتار، ایجاد فرهنگ ایمنی و جو ایمنی مناسب و استفاده از تجربیات علمی محققان دانشگاهی پیشنهاد میگردد.
علی امیری نژاد، میثم قدسی، فرخ لقا جمشیدزاده، فتح اله محمدیان،
دوره ۲۷، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: بی شک دوره نوجوانی یکی از دوره های مهم و حساس زندگی است. میزان افکار خودکشی در بین نوجوانان دنیا رو به افزایش است و مسلماً تلاش در راستای کاهش افکار خودکشی و دیگر آسیب های مرتبط، بسیار حائز اهمیت است. از این رو هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر آموزش مهارت کنترل خلق منفی بر افکار خودکشی، اضطراب و افسردگی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهر ایلام در سال ۱۳۹۷ بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع نیـــــمه تجــربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر مدارس متوسطه اول شهر ایلام تشکیل می داد و نمونه تحقیق شامل ۶۰ نفر از دانش آموزان دختر بود که در دو گره ۳۰ نفره آزمایش و گواه و با روش نمونه گیری خوشه ای یک مرحله ای و با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسش نامه سنجش افسردگی بک، مقیاس اضطراب کتل و مقیاس افسردگی ماریاکواکس استفاده شد. داده ها با آزمون تحلیل کواریانس مورد تحلیل قرار گرفت و بررسی و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گرفت.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت کنترل خلق منفی بر کاهش افکار خودکشی (P=۰,۰۰۰)، اضطراب(P=۰,۰۲۵) و افسردگی(P=۰,۰۳۴) تاثیر مثبت و معنادار داشته است.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، آموزش مهارت کنترل خلق منفی باعث کاهش سطح افکار خودکشی، اضطراب و افسردگی دانش آموزان گردید.
مقداد کاظمی، علی محمد عباسی، مهرداد کاظمی، نرگس جمشیدزاده، محمدامین رشیدی،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: ارزیابی ریسک فرایندی سامانمند و ضــروری بــرای تعیــین تــأثیر، رخــداد و پیامــدهای فعالیتهای انسان بر سیستمهای مخاطرهآمیز است؛ بنابراین، هدف از این مطالعه، شناسایی خطرات و تعیین ریسک کلی بخشهای گوناگون پالایشگاه گاز ایلام است.
مواد و روشها: در این مطالعۀ توصیفی- استنباطی، ارزیابی ریسک با تلفیقی از روشهای Bow-tie و FMEA بر روی ۱۸ بخش مختلف پالایشگاه گاز ایلام انجام گرفت. ابتدا با استفاده از روش Bow-tie، رویداد اصلی، تهدیدها، پیامدها، اقدامات پیشگیرانه و بهبود مشخص گردید؛ سپس با استفاده از روش FMEA، عدد اولویت ریسک (حاصلضرب شدت، وقوع و کشف) به دست آمد. درنهایت، سطح ریسک در سه گروه بحرانهای کم، متوسط و زیاد دستهبندی شد.
یافتههای پژوهش: بر اساس Bow-Tie، فعالیت رهایش و آزادسازی گاز هیدروژن سولفید (H۲S) بهعنوان رویداد اصلی معرفی گردید. علاوه بر این، عوامل نشتی و ترکیدگی مخزن، خوردگی و فرسودگی لولهها و اتصالات، خطای انسانی، شرایط عملیاتی نامناسب و عوامل طبیعی در نقش تهدید، همچنین صدمه به منابع انسانی و زیستمحیطی و خسارات مالی بهعنوان پیامد مشخص شدند. بر اساس FMEA، خطر نشتی و ترکیدگی مخزن با دو اثر صدمات انسانی و زیستمحیطی در حیطۀ بحران زیاد (مهم) قرار گرفت و بهعنوان مهمترین خطر شناخته شد.
بحث و نتیجهگیری: پالایشگاههای گاز به علت ذات و ماهیت فرایند کاری، با خطرات بسیاری مواجهه هستند. رویکرد تلفیقی Bow-tie و FMEA روش مناسبی برای ارزیابی ریسک در اینگونه صنایع است.