[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71443690
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای جبل عاملی

میترا جبل عاملی، نسترن ایزدی مود، مریم شریف، امیر شفا، حمیدرضا شتابی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: انتقال بیماران از تخت عمل به ریکاوری می تواند منجر به تغییرات همودینامیک گردد. عوامل مؤثر بر پارامترهای همودینامیک و اکسیژناسیون شریانی شامل نوع مـــاده بیهوشی، طول مدت جراحی، انتقال بیمار، سن، بیماری های زمینه ای و غیره است. در زمینه تغییرات به وجود آمده در اطفال اطلاعات دقیقی در دسترس نمی باشد لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات همودینامیک و اکسیژناسیون شریانی اطفال در بدو ورود به ریکاوری است. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی آینده نگر ۱۲۰ کودک ۱۲-۱ ساله تحت عمل جراحی مینور با بیهوشی عمومی مورد مطالعــــه قرار گرفتند. فشارخون سیستولیک، دیاستولیک و متوسط شریانی، ضربان نبض، O۲sat در زمان های قبل از آغاز بیهوشی و جراحی بلافاصله قبل از انتقال و بدو ورود به ریکاوری اندازه گیری و ثبت گردید و سپس توسط نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. یافته های پژوهش: میانگین فشارخون سیستولیک، دیاستولیک، متوسط شریانی و O۲sat بدو ورود به ریکاوری نسبت به سایر زمان ها کاهش و میانگین ضربان نبض افزایش معنی داری را نشان داد.(P<۰,۰۵) بحث و نتیجه گیری: علت هیپوتنشن می تواند هیپوکسی شریانی، کاهش بازگشت وریدی و افت برون ده قلب در اثر هیپووالمی باشد. تاکیکاردی می تواند به صورت جبرانی در پاسخ به کاهش فشارخون، درد، هایپوکسی و استرس ناشی از اکستوباسیون باشد. هایپوکسی در اثر انسداد راه هوایی فوقانی، آتلکتازی و ضعف ناشی از داروهای بیهوشی است. پیشنهاد می شود با اعمال دقت بیشتری در زمینه تسریع انتقال کودکان و دریافت اکسیژن حین انتقال به ریکاوری تا حدود زیادی از بی ثباتی پارامترهای فوق پیش گیری کرد.
فاطمه ضیایی، شیدا جبل عاملی،
دوره ۳۱، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: بهزیستی روان‌شناختی برای افراد مبتلا به سرطان از اهمیت فراوانی برخوردار است و تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند ویژگی‌های شخصیتی قرار دارد؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر پیش‌‌بینی بهزیستی روان‌‌شناختی بر اساس تاب‌آوری و تیپ شخصیتی D در بیماران مبتلا به سرطان بود.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعۀ آماری این پژوهش را همۀ بیماران مبتلا به سرطان عضو مکسا و انجمن مهرشهر اصفهان در سال ۱۴۰۰ تشکیل دادند. نمونۀ پژوهش شامل ۲۲۰ نفر از بیماران مبتلا به سرطان، به شیوۀ نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش‌نامه‌های ویژگی‌های دموگرافیک، بهزیستی روان‌شناختی ریف (۱۹۹۵)، تیپ شخصیتی D دنولت (۲۰۰۵) و تاب‌آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳) بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف معیار و درصد‌ و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با سطح معناداری ۰۵/۰ و از نرمافزار SPSS vol,۲۴ استفاده شد.
یافته­ های پژوهش: ماتریس همبستگی میان تاب‌آوری، تیپ شخصیتی D و بهزیستی روان‌شناختی نشان داد که بهزیستی روانشناختی با نمرۀ کل تاب‌آوری (P=۰,۰۰۱، r=۰,۷۰۱) همبستگی مثبت معنیدار و با تیپ شخصیتی D (P=۰,۰۰۱، r=۰,۵۱۷) همبستگی منفی معنیداری دارد؛ همچنین بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه، ۳۸ درصد از واریانس بهزیستی روان‌شناختی بر اساس متغیرهای تاب‌آوری و تیپ شخصیتی D قابل پیش‏بینی است (P=۰,۰۰۱). متغیر تاب‌آوری با بتای ۳۸/۰ (P=۰,۰۰۱، T=۰,۶۳۹) به‌طور مثبت و معنادار و متغیر تیپ شخصیتی D با بتای ۲۵/۰- (P=۰,۰۰۱، T=۰,۶۰۷) به‌طور منفی و معنادار می‏تواند بهزیستی روان‌شناختی بیماران مبتلا به سرطان را پیش‏بینی کند.
بحث و نتیجه‌گیری: تاب‌آوری و تیپ شخصیتی D می‌توانند بهزیستی روان‌شناختی بیماران مبتلا به سرطان را پیش‌بینی کنند؛ بنابراین، با انجام مداخلات مربوط به تاب‌آوری و تیپ شخصیتی D می‌توان بهزیستی روان‌شناختی بیماران مبتلا به سرطان را افزایش داد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701