[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69223550
h-index2919
i10-index20078
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای بینا

بیژن بینا، کامیار یغماییان، مریم مصرقانی،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آلودگی ناشی از شیرابه یکی از اصلی ترین مشکلات مراکز دفن مواد زائد شهری است. استفاده مستقیم روش های بیولوژیکی به دلیل غلظت بالای COD و وجود ترکیبات سمی بسیار دشوار است لذا هدف از این تحقیق تعیین پارامترهای بهینه فرآیند الکتروفنتون در کاهش بار آلی شیرابه مرکز دفن مواد زائد شهری شهر تهران است .

مواد و روش ها: پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته انجام گرفته است. تصفیه شیرابه با کمک فرآیند الکتروفنتون در یک راکتور الکترولیت ناپیوسته انجام گرفت. تاثیر پارامترهای طراحی چون زمان ماند(۴۰ ، ۳۰ ، ۲۰ ، ۱۰ دقیقه)، pH اولیه(۳ ؛ ۵؛ ۸)، غلظت اولیه H۲O۲(g/L ۲ – ۵/۱ – ۱)، دانسیته جریان الکتریکی(mA/cm۲۹/۴ – ۹/۳ – ۹/۲ ) و غلضت  بار آلی شیرابه(mg/L ۱۴۹۰۰±۳۷۱۵۰ :COD) در کارایی فرآیند الکتروفنتون مورد بررسی قرار گرفت.

یافته های پژوهش: بر طبق نتایج به دست آمده روش الکتروفنتون با حفظ شرایط بهینه واکنش می تواند به طور موثر در تصفیه شیرابه موثر باشد. شرایط بهینه فرآیند در زمان تماس ۲۰ دقیقه، دانسیته جریان الکتریکی:  mA /cm۲۹/۴، غلظت H۲O۲ برابر با g/L ۵/۱و در pH اولیه برابر با ۳ به دست آمد. طبق شرایط فوق راندمان کاهش COD در شیرابه میزان ۲/۸۷ درصد به دست آمد.

بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده تکنولوژی الکتروفنتون به طور موثری با تولید عامل اکسیداسیون پیشرفته در محل، غلظت های بالای بار آلی شیرابه را کاهش می دهد و برای تجزیه فاضلاب حاوی COD بالا می تواند به عنوان پیش تصفیه به کار رود و باعث بهبود قابلیت تصفیه پذیری زیستی شیرابه نیز می گردد.


لادن بینا، حسین نجف زاده ورزی، سید رضا فاطمی طباطبایی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: با توجه به کاربرد گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ های اندوکرین، از جمله عملکرد تخمدان در ناباروری و از طرفی با توجه به خواص فیتواستروژنیک زیره، هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر اسانس زیره بر تغییرات هورمون استروژن و پروژسترون و تعداد فولیکول های تخمدان در موش صحرایی، در حضور یا عدم حضور آگونیست و آنتاگونیست دوپامین بود.
مواد و روش ‌ها: در این مطالعه تجربی مدل حیوانی، تعداد ۳۵ سر موش صحرایی ماده به ۷ گروه تقسیم شدند و به ترتیب نرمال سالین(داخل صفاقی)، متوکلوپرامید(mg/kg ۹۰ داخل صفاقی)، بروموکریپتین(mg/kg۴ زیرجلدی)، متوکلوپرامید+ بروموکریپتین، متوکلوپرامید+زیره(mg/kg۴ خوراکی)، زیره، بروموکریپتین+زیره به مدت ۱۰ روز دریافت کردند و سپس با بیهوشی موش‌ ها به وسیله کلروفرم، خونگیری از قلب به منظور سنجش مقادیر استروژن و پروژسترون انجام شد. سپس تخمدان‌ ها و رحم جدا شده و وزن آن ها تعیین و تعداد فولیکول های بالغ و نابالغ بر روی تخمدان شمارش شدند.
یافته‌ های پژوهش: متوکلوپرامید موجب کاهش غلظت استروژن و پروژسترون گردید و تجویز بروموکریپتین اثر آن را خنثی کرد. از طرفی مصرف زیره به تنهایی موجب کاهش وزن موش ‌ها و کاهش استروژن سرم گردید. مصرف هم‌ زمان زیره و بروموکریپتین موجب افزایش استروژن و افزایش تعداد فولیکول‌ ها گردید.
بحث و نتیجه گیری: بنا بر این مصرف زیره می‌ تواند اثر بروموکریپتین به عنوان آگونیست دوپامین را بر روی عملکرد تخمدان تشدید نماید.


مبینا آقاجانی، مهدی عظیمی، شادمهر میردار هریجانی،
دوره ۳۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: مطالعه مقطعی حاضر با هدف بررسی ارتباط میزان فعالیت بدنی و شدت بیماری  در بیماران بستری انجام گرفته است.
مواد و روش ها: نمونه آماری پژوهش را ۲۹۵ فرد مبتلا به  تشکیل می‌‌دادند که به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی‌‌ها شامل ۱۰۴ بیمار بحرانی بستری در واحد مراقبت‌‌های ویژه (ICU) و ۱۹۱ بیمار بدون عوارض شدید غیر بستری در ICU بودند. ارزیابی فعالیت بدنی با استفاده از فرم کوتاه پرسش‌‌نامه فعالیت بدنی (IPAQ) انجام شد. ارزیابی دریافت غذایی با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک(FFQ) ۱۴۷ سوالی انجام گرفت.
یافته‌های پژوهش: نتایج این مطالعه رابطه معکوس و معنی‌‌داری را بین میزان فعالیت بدنی و آیتم های وزن (P˂۰,۰۰۱) و شاخص توده بدنی (P˂۰,۰۰۱) بیماران نشان داد. همچنین بیماران با فعالیت بدنی بیشتر به طور معنی‌‌داری سطح بالاتری از اکسیژن وریدی (P=۰,۰۰۱) و بیکربنات (P=۰,۰۲۸) داشتند. نتایج این پژوهش پس از تعدیل عوامل مخدوش‌‌گر احتمالی نشان داد که در بیماران بستری مبتلا به  ، میزان فعالیت بدنی با شدت بیماری در ارتباط نمی‌‌باشد (P=۰,۰۹۸). اگرچه آنالیز زیر-گروهی براساس جنسیت بیانگر ارتباط معکوس میزان فعالیت بدنی و شدت بیماری در زنان مبتلا به  بود (OR:۰,۰۴۵, CI:۰.۰۴۰- ۰.۴۷۹, P=۰.۰۱۰).
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌‌رسد فعالیت بدنی مناسب توانسته است نقش تعیین کننده‌‌ای در پیشگیری و مدیریت ابتلا زنان به حالت شدید بیماری  ایفا کند. مطالعات بیشتری به منظور نتیجه‌‌گیری دقیق‌‌تر در این زمینه مورد نیاز است.

 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.28 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4701