[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68593494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۹ نتیجه برای آرمان

آرمان رستم زاد،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۶ )
چکیده

چکیده یکی از شایعترین عوامل ایجاد کننده پریکاردیت بدنبال ابتلاء به سل ریوی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است .از روش هایی همانند تست PPD – کشت و رنگ آمیزی مایع پریکارد، بیوپسی بافت پریکارد و PCR مایع پریکاردیال جهت تشخیص پریکاردیت استفاده می شود. در این مطالعه میزان حساسیت و ویژگی تست PPD جهت تشخیص پریکاردیت سلی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق ۱۰۰ بیمار بستری شده در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان امام خمینی (ره) که با تشخیص اولیه پریکاردیت سلی طی سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ پذیرش شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا تست PPD بعمل آمد سپس نمونه گیری از مایع پریکارد و بیوپسی بافت پریکارد بعمل آمد. از مایع پریکارد جهت رنگ آمیزی به روش زیل – نلسون و کشت بر روی محیط لوین اشتاین جانسون استفاده گردید. از بیوپسی بافت پریکارد جهت کشت بر روی محیط لوین اشتاین جانسون و پس از فیکساسیون رنگ آمیزی H&E و همچنین مطالعه جهت مشاهده گرانولوم پنیری شکل و باسیل توبرکلوزیس استفاده گردید. در ابن بررسی از ۱۰۰ بیمار مورد مطالعه در ۴۰ مورد با روش های آزمـــایشگاهی پریکاردیت سلی تشخیص داده شد که همگی علایم بالینی سل از خود نشان دادند. در این بیماران کشت مایع پریکارد در ۱۸ بیمار (۴۵ درصد)، کشت بیوپسی پریکارد در ۱۸ بیمار(۴۵ درصد)، رنگ آمیزی مایع پریکارد در ۹ بیمار (۲۲/۵ درصد) و تست جلدی توبرکولین در ۳۰ بیمار (۷۵ درصد) مثبت گردید. ضمن اینکه تست جلدی توبرکولین در ۱۰ بیمار (۲۵ درصد) منفی کاذب و در (۴۰ درصد) بیماران نتیجه مثبت کاذب گردید. (در این تحقیق میزان اندوراسیون تست جلدی توبرکولین بیش از ۱۰ میلی متر مثبت و کمتر از آن منفی محسوب می گردید.
کامیار آرمان، یونس نصری، ابراهیم محمدی کلهری، علی عمارلویی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۹ )
چکیده

  مقدمه: از آن جا که فاضلاب خروجی هر صنعت بایستی دارای استانداردهایی باشد تا در شبکه جمع آوری فاضلاب شهرک پذیرفته شود، در این تحقیق تلاش شده است تا با طراحی و ساخت سیستم پیش تصفیه تحت عنوان «سیستم جدید لجن فعال با هوادهی ریزشی» کارایی و محدودیت‌های آن در انجام عملیات پیش تصفیه مورد قضاوت قرار گیرد.

  مواد و روش ها: طراحی و ساخت این دستگاه کاملا ابداعی بوده و به شماره ۴۰۰۹۱ در اداره ثبت اختراعات کشور به ثبت رسیده است. اجزای اصلی این دستگاه عبارتند از: کابل اتصال به برق، مدار فرمان، فیوز مینیاتوری، زمان سنج خاردار ۲۴ ساعته، کنتاکتور، کلید کنترل پمپ لجن هضم شده به قسمت فیلتر شنی، دیمر ۲ کیلووات، آداپتور، جعبه نگهدارنده، الکتروموتور، گیربکس، رابط انتقال نیرو از گیربکس به شافت اصلی گردنده، شافت انتقال نیرو، یاتاقان ها، پره های هوادهی، سیستم برگشت لجن و انتقال لجن به داخل هاضم لجن، لوله انتقال دهنده لجن به ابتدای حوضچه هوادهی، آشغال گیر، حوضچه هوادهی، حوضچه ته نشینی، پمپ لجن، مخزن هضم بی هوازی، فیلتر شنی، پایه های الگویی، دستگیره های الگویی و کانال های انتقال فاضلاب.

  یافته های پژوهش: هدف از ساخت این الگو، ارائه مدلی برای انجام عملیات پیش تصفیه فاضلاب است، تا بتوان با اجرای آن در مقیاس واقعی هزینه های مربوط به طراحی، ساخت و بهره برداری سیستم های پیش تصفیه کارخانجات صنعتی را تا حد زیادی کاهش داد و همچنین نیاز به نیروی متخصص و ماهر در راهبری این سیسستم ها را مرتفع ساخت.

  بحث و نتیجه گیری: دستگاه ساخته شده در طی انجام این طرح مورد آزمایش و تایید قرار گرفت، نتایج به دست آمده از آزمایشات فاضلابی با غلظت COD برابر mg/l ۷۰۳۵، BOD۵ برابر mg/l ۴۵۳۵، TSS برابر mg/l ۱۳۴۴ نشان می دهد که با استفاده از سیستم مورد نظر با زمان هوادهی ۲ ساعت و ۴۴ دقیقه در روز و میانگین pH برابر ۰۲/۷ و با میانگین دمای ۳/۲۱ درجه سانتیگراد، میزان حذف COD برابر ۶/۷۳ درصد، BOD۵ برابر ۲/۸۴ درصد و TSS برابر ۴/۸۵ درصد است. این نتایج نشان می دهند که سیستم لجن فعال با هوادهی ریزشی از کارآیی لازم جهت انجام عملیات پیش تصفیه، برخوردار می باشد و قادر است ضمن کاهش هزینه های پیش تصفیه فاضلاب، نیاز به نیروی ماهر در راهبر آن را کاهش دهد.


سلمان احمدی-اسب چین، آیت الله نصراللهی عمران، آرمان رستمزاد، ناصر جعفری،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده امروزه آلودگی فلزات سنگین به یکی از مهمترین مشکلات محیط زیست تبدیل شده است. فلزات سنگین از مهمترین آلاینده‌های زیست محیطی به شمار می‌روند که برای سلامتی انسان و به ویژه اکوسیستم‌های آبی تهدیدی جدی محسوب می‌شوند. در طی این پژوهش جذب فلز سرب بوسیله ساکارومیسس در دانشکده علوم دانشگاه ایلام در سال ۱۳۹۰ مورد ارزیابی قرار گرفت. مخمر Saccharomyces carlsbergensis PTCC ۵۰۵۱ از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران بصورت لیوفیلیزه تهیه شده ودر محیط YEDPA کشت داده شده و آنگاه جهت تکثیر از مالت اکسترکت براث استفاده شدو اثرات پارامتر های pH ، دما، کینتیک و ایزوترم بر روی میزان جذب فلز سرب توسط SC بررسی شد. نتیجه بررسی نشان داد که، بیشینه میزان جذب در PH=۵، دمای بهینه ۲۵ درجه سانتیگراد بوده است. مطالعات ناپیوسته کینتیکی نشان داد که بیوجذب سرب به سرعت توسط بیومس ساکارومیسس انجام گرفت و عمده حذف در کمتر از ۳۰ دقیقه اول آزمایش صورت گرفت. با استفاده از ` FT-IR، گروه‌های عملی سطحی قارچ مشخص گردید. مقایسه جذب سرب بوسیله ساکارومیسس فعال و غیر فعال نشان داد که بیشترین جذب بوسیله حالت فعال مخمر صورت گرفته است. با بررسی مخمر شاهد و مخمر غیر فعال شده با اتوکلاو،همچنین پیش تیمارشده با سدیم آزید و با ۲و۴ دی نیترو فنل مشخص گردید که، میزان جذب ، به ترتیب ۶۸/۰،۱۲/۰،۴۴/۰ و۴۸/۰ میلی مول بر گرم می باشد.نتایج نشان داد،حتی استفاده از مخمر غیر فعال نیز مناسب برای جذب سرب می باشد. این تحقیق نشان داد، ساکارومیسس مورد مطالعه، جاذب زیستی مناسبی جهت آلاینده سرب از محیط های آلوده می باشد، بعلاوه در مقیاس صنعتی نیازمند مطالعات بیشتری می باشد. کلید واژه‌ها: جذب زیستی، سرب،ساکارومیسس کارلزبرژنزیس،سدیم آزید، دی نیتروفنل
سمیه سبز علی، آرمان رستم زاد، جعفر پناهی ، محمدرضا هواسیان ، کریمه حقانی ، سالار بختیاری ،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ضمیمه شهریور ماه ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: سرطان ریه مهم ترین عامل مرگ ناشی از سرطان در دنیا می باشد. از آن جایی که اغلب درمان های امروزی سرطان ناکارآمد و دارای عوارض جانبی زیادی هستند، لذا پیدا کردن درمان موثر و جایگزین ضروری به نظر می رسد. به این منظور در سال های اخیر گیاهان دارویی اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند. هدف از انجام این مطالعه بررسی می باشد. SK-Mes- تاثیر مهاری عصاره هیدروالکلی گیاه تیمبرا اسپیکاتا بر رشد رده سلولی سرطان ریه ۱ به منظور تعیین اثر سایتوتوکسیک عصاره هیدروالکلی SK-Mes- مواد و روش ها: پس از کشت سلول های ۱ ۷۲ ساعت تیمار شدند. پس از ،۴۸ ، گیاه آویشن زوفایی، این سلول ها با دوزهای مختلف عصاره قرار گرفتند و به مدت ۲۴ SK- پس از ۲۴ ساعت تیمار سلول های DNA انجام شد. هم چنین به منظور بررسی شکست MTT ، پایان تیمار استخراج و بر روی ژل آگاروز ۱ درصد الکتروفورز گردید. DNA ، با عصاره Mes-۱ نشان داد که این عصاره، اثر سایتوتوکسیک وابسته به دوز بر MTT یافته های پژوهش: نتایج حاصل از تست غلظت ۱۱۰ میکروگرم بر میلی لیتر به SK-Mes- این عصاره برای سلول های ۱ IC دارد. ۵۰ SK-Mes- سلول های ۱ در مدت زمان ۴۸ و ۷۲ ساعت تفاوت معنی داری با ۲۴ ساعت نداشت. هم چنین تیمار با این MTT دست آمد. نتایج نداشت. DNA عصاره تاثیری بر قطعه قطعه شدن بحث و نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که عصاره هیدروالکلی گیاه تیمبرا با اثر سایتوتوکسیک می تواند باعث مهار رشد این سلول ها شود. پیشنهاد می شود که به SK-Mes- مستقیم بر سلول های توموری ریه ۱ منظور شناسایی مکانیزم مولکولی این اثر مهاری مطالعات بیشتری بر مسیرهای رشد سلولی صورت گیرد.
یاسمن السادات نبی پور، آرمان رستم زاد، سلمان احمدی،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در این تحقیق کارایی فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره و روی بر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی پاتوژن مقاوم و شایع عفونت های بیمارستانی بررسی گردید. در این مطالعه غلظت اولیه باکتری ها ثابت بود و فقط سویه های باکتری های مورد بررسی و نانوذرات متغیر بودند.

مواد و روش ها: ابتدا در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ، ﺑﺎ اﺳـﺘﻔﺎده از واﻛﻨش گرﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻗﺎﺑﻞ دﺳﺘﺮﺳـﻲ و ﻓﻘـﻂ ﺑـﺎ ﻛﻨﺘﺮل ﺷﺮاﻳﻂ و اﻋﻤﺎل ﺷﺮاﻳﻂ ﺑﻬﻴﻨـﻪ، ﻧــﺎﻧﻮذرات ﺑــﺎ اﻧــﺪازه ﺣــﺪود  ۳۵-۲۰ ﻧــﺎﻧﻮﻣﺘﺮ، ﺑــﻪ روش رﺳﻮب ﮔﻴﺮی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ سنتز ﺷﺪ. جهت بررسی تاثیر غلظت های مختلف نانوذرات بر باکتری ها به روش ماکرودایلوشن غلظت های ۰۱/۰ درصد، ۱/۰ درصد، ۵/۰ درصد، ۱ درصد  و ۵/۱ درصد از نانو پارتیکل های نقره و روی(محیط کشت+ نانوذرات) تهیه گردید. سپس غلظتcell/ml  ۱۰۵ از هر یک از باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا تهیه گردید. ظروف حاوی محیط کشت های تیمار(باکتری+نانوذرات) و محیط های کشت کنترل در انکوباتور شیکر  با ۲۵۰ دور در دقیقه در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت قرار داده شدند. پس از طی شدن مدت مذکور، از چگالی نوری در طول موج nm ۶۰۰ برای اندازه گیری غلظت باکتری ها استفاده شد و OD محیط های تیمار و کنترل+ و  کنترل - تعیین شد. از رقت های نانوذرات در محیط کشت باکتری جهت کالیبر نمودن دستگاه اسپکتروفتومتر به عنوان محلول بلانک استفاده شد. این آزمایش سه مرتبه تکرار شد و میانگین نتایج گزارش گردید اﻳﻦ ﻧﺘﺎﻳﺞ از ﻟﺤﺎظ آﻣﺎری ﻣﻌﻨﻲ دار می ﺑﺎﺷﺪ(P<۰,۰۱)

یافته های پژوهش: در نتایج آنالیز آماری ﻣﺸﺨﺺ ﺷــﺪ در ﻣﻮرد ﻧﺎﻧﻮ پارتیکل ها Zn Ag  غلظت ۵/۰ درصد نانوذرات باکتریساید و ﻗﺎدر ﺑﻪ ﺣﺬف تقریباً ۱۰۰ درصد ﺑﺎﻛﺘﺮی های اﺳﺘﺎﻓﻴﻠﻮﻛﻮﻛﻮس اورﺋﻮس، سودوموناس آئروژینوزا بوده و ﻏﻠﻈﺖ ۰۱/۰  درصد در مورد هر دو باکتری باکتریواستاتیک می باشد.

بحث و نتیجه گیری: در تست های آزمایشگاهی این تحقیق، باکتری ها بعد از تماس با نانوذرات از  بین رفتند .بنا بر این استفاده از نانوذرات فلزی جهت مقابله با عفونت های باکتریایی به عنوان روش جایگزین آنتی بیوتیک ها می تواند موثر باشد.

 ﻧﺘﺎﻳﺞ به دﺳﺖ آﻣﺪه از ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺿﺪ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﺎﻳﻲ ﻧﺎﻧﻮذرات ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ﻏﻠﻈﺖ ﻧﺎﻧﻮ ذره و درﺻﺪ ﺣﺬف ﺑﺎﻛﺘﺮی ارﺗﺒﺎط ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ وﺟﻮد دارد.


اقدس محسنی ماسوله، آرمان رستمزاد، محمود نارکی، گیتی امتیازی، نورخدا صادقی فرد،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بیماری سنگ کلیه یک مشکل جهانی است و ابتلاء به آن در سال ­های اخیر به ­طور قابل توجهی افزایش یافته است. هیپراگزالاریا یکی از مهم ترین فاکتورهای تشکیل سنگ ­های اگزالات کلسیمی است که توسط سطح بالای اگزالات در ادرار مشخص می ­گردد. حدود ۸۰ درصد سنگ ­های کلیوی اگزالاتی هستند، یکی از راه­ های دفع این ماده از بدن انسان تجزیه توسط میکروارگانیسم ­های دستگاه گوارش، همانند اگزالوباکتر فورمیژنز، لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر می ­باشد. هنوز سویه کارآمدی که دارای همه ویژگی ­های یک پروبیوتیک ایده­ال جهت تجزیه اگزالات در بدن موجود زنده باشد یافت نشده ­است. در این پژوهش برای نخستین بار تاثیر باکتری اگزالوتروف اختصاصی آمونیفیلوس­ اگزالاتیکوس DIM بر کاهش خطر هیپراگزالاریا بررسی شده است.

مواد و روش ها: جهت القای هیپراگزالاریا، اگزالات آمونیوم ۳ درصد به رژیم غذایی رت­ ها افزوده شد. ۱۲ سر رت نر از نژاد ویستار به طور تصادفی انتخاب و به سه گروه مساوی تقسیم شدند. رت­ های گروه شاهد که در طول مدت پژوهش رژیم غذایی معمول دریافت کردند. گروه کنترل منفی که به رژیم غذایی آن ها اگزالات آمونیوم افزوده شد و گروه کنترل مثبت که علاوه بر اگزالات آمونیوم باکتری آمونیفیلوس اگزالاتیکوس  DIMرا به میزان CFU۱۰۹×۲ دریافت کردند. جهت اندازه­ گیری فاکتورهای بیوشیمیایی ادرار در روزهای(۵-، ۰، ۵، ۱۰، ۱۵، و ۲۰) رت ­ها به قفس­ های متابولیک انتقال و نمونه ادراری ۲۴ ساعته آن ها جمع­آوری شد. حجم و اسیدیته ادرار محاسبه و سپس میزان اگزالات ادرار با کیت محاسبه شد. نتایج با آزمون آماری مقایسه چندتایی Post hoc تحلیل شدند.

یافته های پژوهش: آنالیز بیوشیمیایی نمونه ادراری بیانگر کاهش معنی­ دار میزان ترشح اگزالات ادراری در گروه کنترل مثبت در مراحل ۳، ۵ و ۶ نمونه­ گیری بود، هم چنین هیچ نوع علائم بالینی در رت ­های مورد مطالعه مشاهده نشد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت باکتری آمونیفیلوس اگزالاتیکوس DIM در کاهش میزان اگزالات ادراری و کاهش خطر هیپراگزالاریا، این باکتری کاندید خوبی برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم به­ شمار می رود و امید است در صورت مثبت بودن بررسی ­های آسیب­ شناسی، بتوان از این باکتری جهت کاهش خطر ابتلاء به این بیماری در انسان استفاده کرد.


آرمان رستم زاد، حسن رضایی، رضا هوشمندفر،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: استفاده از پلاستیک های سنتتیک منجر به ایجاد مشکلاتی از قبیل دفن پسماند های جامد و همچنین گرم شدن کره زمین می ‌شود. برای حل این مشکل استفاده از پلیمر های زیست ‌تخریب‌پذیر همانند  پلی هیدروکسی بوتیرات (PHB)  مناسب می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی تولید حداکثری پلی‌هیدروکسی‌بوتیرات و تولید بیوماس سلولی در شرایط مختلف رشد ازجمله فاکتور های دما، منبع کربن، دور شیکر و زمان انکوباسین   بود.
مواد و روش ‌ها: برای ارزیابی تولید پلی ‌هیدروکسی ‌بوتیرات (PHB) تعداد ۱۰ سویه باکتریایی جدا شده از خاک آلوده به پساب کارخانه شیر واقع در شهرک صنعتی ایلام مورد آزمایش قرار گرفتند و وجود PHB در آن ها با استفاده از رنگ آمیزی سودان سیاه مورد ارزیابی قرار گرفت . در میان تمامی ایزوله ها، فقط یک سویه باسیلوس دارای PHB بود که این سویه با استفاده از تست های بیو شیمیایی و انجام واکنش PCR و با استفاده از پرایمر اختصاصی به عنوان باسیلوس سرئوس شناخته شد. برای ارزیابی PHB تولید شده از دستگاه GC-MASS و FTIR استفاده شد و برای بررسی تولید بیشتر پلی‌هیدروکسی‌بوتیرات و تولید بیوماس سلولی،  تاثیر فاکتور های مختلف محرک رشد از جمله دما، منبع کربن، دور شیکر (هوا دهی) و زمان انکوباسیون بررسی شدند.
یافته ‌های پژوهش: نتایج نشان داد که شرایط اپتیما برای تولید حداکثری PHB و بیوماس، انکوباسیون در ۳۷ درجه سانتی گراد به مدت ۷۲ ساعت، دور شیکر ۱۵۰ (دور در دقیقه) و استفاده از گلوکز به عنوان منبع کربن می باشد و میزان تولید بیوماس و PHB، ۱۸۸/۰ گرم و ۰۵۸/۰ گرم در لیتر به ترتیب  بود.  بر اساس نتایج حاصل از GC-Mass میانگین تولید PHB سی درصد بود.
بحث و نتیجه‌گیری: با استفاده از منابع کربن ارزان قیمت می ‌توان تولید این بیو پلیمر را افزایش داد و در صورت تولید صنعتی می ‌توان این بیو پلیمر را به‌جای پلاستیک‌های سنتتیک مورد استفاده قرار داد تا از آلودگی محیط زیست جلوگیری شود.
 


الهام دشتی مکان، فاطمه رودباری، مریم مهاجرانی، آرمان محمودی اطاقوری، سعید کاووسیان، ژیلا زاهدی، نسرین حسن زاده،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک(HSV-۱) حاوی DNA پوشش دار است که در خانواده هرپس ویریده قرار دارد. این ویروس عامل عفونت های مختلف در سراسر جهان است. استفاده گسترده از آسیکلوویر منجر به ایجاد سویه‌ های  HSVمقاوم به آن شده است بنا بر این نیاز به یافتن مواد جدید که دارای اثر ضد ویروسی باشند ضروری است. لعل‌کوهستان از گیاهان دارویی ایران است که برای اهداف مختلفی به ویژه درمان ناراحتی های گوارشی و تخفیف درد استفاده می شود. تاکنون هیچ گزارشی در زمینه اثر ضد ویروسی این گیاه وجود ندارد؛ لذا هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد ویروسی عصاره متانولی گل های لعل کوهستان علیه ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره متانولی پودر خشک شده گیاه به وسیله روش خیساندن به دست آمد. سپس حلال توسط  دستگاه تقطیر در خلا تبخیر شد. سمیت سلولی و اثر ضد ویروسی به وسیله روشMTT  بر رده سلولی Vero بررسی گردید. کشت سلولی قبل از عفونت، هنگام عفونت و بعد از عفونت با عصاره تیمار شد و اثر ضد ویروسی آن مورد بررسی قرار گرفت.
یافته های پژوهش: غلظتی از عصاره که توانست ۵۰ درصد ســـلول هـــایVero  را از بین ببرد بالاتر از ۱۵۰۰ میکروگرم در میلی لیتر اندازه ‌گیری شد. هم چنین نتایج نشان دادند زمانی‌که عصاره و ویروس با هم مخلوط گردند بیشترین اثر ضد ویروسی(۷۵/۴۳ درصد) به ‌دست می آید.
بحث و نتیجه گیری: عصاره متانولی مورد پژوهش در برابر HSV-۱ اثر ضد ویروسی متوسطی را نشان داد.


یاسمن السادات نبی پور، آرمان رستم زاد، اردشیر حسام پور، مریم تاج آبادی، سلمان احمدی اسب چین،
دوره ۳۰، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: در این تحقیق کارایی فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات Zn و Cu سنتزشده به روش زیستی بر باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی بیماری‌زای مقاوم در عفونت‌های بیمارستانی بررسی گردید.
مواد و روش ها: نانوذرات اکسید روی با استفاده از باکتری زانتوموناس ‌کمپستریس و نانوذرات مس و با استفاده از باکتری سودوموناس استوتزری سنتز شدند. برای تأثیر غلظت‌های مختلف نانوذرات بر باکتری‌ها، به روش ماکرودایلوشن غلظت‌‌های ۰۱/۰، ۱­/۰، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد از نانوپارتیکل‌‌ها‌‌ی روی و مس (محیط کشت+نانوذرات) تهیه و به غلظت cell/ml ۱۰۵ از هریک از باکتری‌های بررسی‌شده اضافه گردید. ظروف حاوی محیط کشت‌‌های تیمار (باکتری+نانوذرات) و محیط‌های کشت کنترل در انکوباتور شیکر قرار داده شدند؛ سپس OD محیط‌‌های تیمار و کنترل مثبت و کنترل منفی تعیین گردید.
یافته‌ها: در نتایج آنالیز آماری ﻣﺸﺨﺺ ﺷــﺪ، ﻧﺎﻧﻮپارتیکل‌هایCu  و Zn با غلظت ۵/۰ درصد ﻗﺎدر ﺑﻪ ﺣﺬف تقریباً ۱۰۰ درصد ﺑﺎﻛﺘﺮی‌‌های کلبسیلا پنومونیه، اسینتوباکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس هستند و ﻏﻠﻈﺖ ۱/۰ درصد برای هر سه باکتری باکتریواستاتیک بود.
بحث و نتیجه‌گیری: ﻧﺘﺎﻳﺞ به‌دست‌آمده از ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺧﺎﺻﻴﺖ ضدباکتریایی ﻧﺎﻧﻮذرات ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ میان ﻏﻠﻈﺖ ﻧﺎﻧﻮذره و درﺻﺪ ﺣﺬف ﺑﺎﻛﺘﺮی ارﺗﺒﺎط ﻣﺴﺘﻘﻴﻢ وﺟﻮد دارد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.31 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700