[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69473566
h-index2919
i10-index20179
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::

سید مجتبی موسوی، علی ارجمند، سیدسعید کبودی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت موضوع مراقبت از بیماران مراجعه‌کننده به واحدهای درمانی بخصوص ICU، ارائه این مراقبت‌های درمانی باید متناسب با شدت بیماری باشد. استفاده از سیستم نمره‌بندی استاندارد APACHE II برای تعیین میزان شدت بیماری و مقایسه آن با سایر مراکز درمانی استاندارد ضروری است. هدف این مطالعه بررسی میزان مرگ‌ومیر بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه تروما با درجات مختلف نمره‌بندی آپاچی بود. موادوروش‌ها: این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر با جمع‌آوری اطلاعات در مدت ۶ ماه در واحد ICU ترومای بیمارستان شهیدبهشتی قم انجام شد. مجموع بیماران بستری در این مدت ۱۴۰ نفر بودند که ۱۱۰ پرونده کامل بوده و وارد مطالعه شدند. نتایج با نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون-های آماری مجذور کای و t-test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌های پژوهش: از بیماران فوق ۸۰ مرد(۷۳%) و ۳۰ زن(۲۷%) بودند که ۲۵ نفر(۷/۲۲%) فوت کرده و ۸۵ نفر(۳/۷۷%) زنده ماندند. از ۷۵ بیماری که نمره آنها کمتر از ۱۵ بود، ۶ نفر(۸%) و از ۲۰ بیماری که نمره ۳۰-۲۰ داشتند، ۱۲نفر(۶۰%) فوت کردند. از میان ۱۴ بیماری که نمره بین ۱۹-۱۶ داشتند، ۶ نفر(۹/۴۲%) فوت کردند و ۸ نفر(۱/۵۷%) زنده ماندند. در مقایسه با نمره‌بندی استاندارد در نمره‌های کمتر از ۱۹ میزان مرگ‌ومیر در ICU کمتر از استاندارد بود اما در نمره‌های بالاتر از ۲۰ حدود ۲۵% از میزان استاندارد بیشتر بوده است. ارتباط معنی‌داری بین سن و میزان مرگ‌ومیر یافت نشد (۷۴۵/۰=p) اما ارتباط مدت زمان بستری، وضعیت حیات، نوع تروما و نمره آپاچی با جنسیت از لحاظ آماری معنادار بود (به ترتیب ۰۰۱/۰=p و ۰۴۴/۰=p، ۰۲۳/۰=p و ۰۰۰/۰=p). بحث و نتیجه‌گیری: استفاده از سیستم آپاچی در بیماران ترومایی بستری در ICU مناسب به نظر می‌رسد و در نمره‌های بالاتر باید مراقبت بیماران را جدی‌تر درنظر گرفت و بیماران را مورد حمایت ویژه قرار داد.
دکتر اسماعیل مشیری، دکتر حسام الدین مدیر، دکتر احمد سروریان،
دوره ۲۲، شماره ۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: حرکات چشمی باعث عوارض جبران ناپذیری حین جراحی چشم می شوند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه فنتانیل و آلفنتانیل همراه با پروپوفول در کاهش حرکات چشمی بیمار در طی اعمال چشمی تحت بی حسی سطحی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران گروه اول داروی فنتانیل را با دوز ۱ میکروگرم بر کیلوگرم و گروه دوم داروی آلفنتانیل را با دوز ۱۰ میکروگرم بر کیلوگرم دریافت کردند. سپس چشم بیماران توسط قطره تتراکائین تحت بی حسی موضعی قرار گرفته و عمل جراحی کاتاراکت به روش فیکو امولسیفیکاسیون انجام شد. میزان فشارخون و تعداد ضربان قلب در هنگام تزریق داروی بیهوشی و دقیقه ۱۰ و ۳۰ اندازه گیری و میزان حرکت چشم بیمار حین عمل توسط یک جراح که اطلاعی از گروه بندی ها نداشت، ثبت گردید. یافته های پژوهش: تعداد ۲۴۶ بیمار تحت بررسی قرار گرفتند. میزان فشارخون و تعداد ضربان قلب بین دو گروه در زمان های ۱۰ و ۳۰ دقیقه اختلاف معنی داری وجود نداشت. میزان حرکت چشم بیمار در گروه آلفنتانیل در مقایسه با فنتانیل در زمان های ۱۰ (χ۲=۰,۰۰۰۰۰۱) و ۳۰(χ۲=۰.۰۰۰۱۱۸) دقیقه به طور معنی داری کمتر بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه ما نشان داد که استفاده از آلفنتانیل در مقایسه با فنتانیل باعث بی دردی بیشتر در نتیجه حرکت چشم کمتر بیمار و رضایت بیشتر جراح خواهد شد.
حسین هنری، مهدی باران وند، محمدعلی عارف پور، محمدصادق هاشم زاده، حسین پورحکاک، محمدابراهیم مینایی، مجدالدین قلاوند، امیرحسین احمدی،
دوره ۲۲، شماره ۷ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: پروتئین IpaD نقش مهمی در تهاجم، بیماری زایی و ایجاد عفونت توسط باکتری ‌ها‌ی شیگلا و اشریشیاکلی دارد. یکی دیگر از فاکتورهای بیماریزای اصلی در شیگلا دیسانتری تیپ ۱ و E.coli O۱۵۷:H۷ انتروتوکسین شیگلا یا (StxB) می ‌باشد. با مخلوط یا ممزوج پروتئین IpaD با STxBمی ‌توان منتخب احتمالی مناسب برای واکسن تهیه نمود. در این مطالعه ایمنی زایی و تیتر آنتی بادی ممزوجی، مخلوط و جداگانه پروتئین ‌ها‌ی نوترکیب IpaD و STxB در موش سوری با یکدیگر مقایسه شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، وکتورهای نوترکیب دارای توالی ژنی stxB-ipaD، ipaD و stxB تهیه و درون باکتری coli BL۲۱ DE۳ E. منتقل شدند، میزان بیان پروتئین مذکور مورد ارزیابی و با استفاده از تکنیک لکه گذاری وسترن، بیان آن مورد تایید قرار گرفت. بعد از تخلیص پروتئین نوترکیب با ستون کروماتوگرافی، چهار نوبت متوالی به موش سوری تزریق شد. یافته‌ های پژوهش: تیتر آنتی بادی علیه آنتی ژن ‌ها‌ی STxB، IpaD، ممزوج STxB-IpaD و مخلوط STxB با IpaDدر موش‌ ها‌ی سوری از لحاظ آماری کاملاً متفاوت بود و با اضافه شدن IpaD به StxBمیزان تیتر آنتی بادی افزایش یافت. بحث و نتیجه گیری: نتایج این تحقیق، بیانگر آن است که لینکر فورینی به وسیله شبه فورین ‌ها‌ جدا شده و پروتئین حاصل از مخلوط و امتزاج ژن ‌های ipaD و stxB، می‌ تواند اثر ایمنی زایی STxB را افزایش دهد و منتخب احتمالی مناسبی جهت تولید واکسن نوترکیب علیه انواع شیگلا و اشریشیاکلی باشد.
سید علیرضا موسوی، پیمان رضاقلی، مصطفی صادقی،
دوره ۲۶، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده


بیمار خانم ۳۴ ساله با سابقه سزارین قبلی ۳۴ هفته پلاسنتا پرویا و پرکرتا که برای ختم حاملگی به اتاق عمل آورده شد. به دلیل این که جفت پلاسنتا پرویا پرکرتا بود ابتدا از دست راست بیمار یک خط وریدی با آنژیوکت خاکستری که یک خط وریدی دیگر با آنژیوکت سبز داشت با سرم رینگر برقرار شد و از دست چپ بیمار نیز یک خط وریدی با آنژیوکت خاکستری با سرم نرمال ساین برقرار شد .بعد از به دنیا آمدن نوزاد جراح از وخیم بودن عمل و احتمال خونریزی وسیع خبر داد. سرویس اورولوژی و جراحی نیز به دلیل دست اندازی جفت به حالب ها و روده ها بر بالین بیمار حاضر شدند. دو کیسه گلبول قرمز فشرده بر بالین بیمار آماده و آهسته شروع به ترانسفوزیون شد. به صورت ناگهانی بیمار در حین دستکاری جراحی شروع به خونریزی کرد و در مدت ۱۰ دقیقه حجم خونریزی به ۳ لیتر رسید .فوراً برای مریض خون بدون کراس مچ درخواست داده شد. مرتب از ۳ تا خط وریدی مریض فرآورده های خونی تزریق می شد. در پایان عمل مریض با تنفس خود به خود و انتوبه به بخش مراقبت های ویژه فرستاده شد و ۳ ساعت بعد در ICU اکستیوب شد.
 



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.76 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4701