[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63163624
h-index2719
i10-index18678
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 132-122 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی، پتانسیل آنتی ‌اکسیدانی و فعالیت ضد‌میکروبی اسانس ترنج(Bergamot) بر تعدادی از میکروارگانیسم‌ های عامل عفونت در شرایط برون‌تنی
محمد نوشاد* 1، بهروز علیزاده بهبهانی2
1- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، noshad@ramin.ac.ir
2- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (4191 مشاهده)
  • ترنج یا برگاموت با نام علمی Citrus bergamia متعلق به خانواده مرکبات است. هدف از این مطالعه، شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی، پتانسیل آنتی ­­اکسیدانی و ارزیابی فعالیت ضد­میکروبی اسانس ترنج بر تعدادی از سویه­ های عفونت ­زا در شرایط برون تنی بود.
مواد و روش­ ها: در این پژوهش تجربی، ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس ترنج با استفاده از دستگاه کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی شد. پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس ترنج به روش کاهش ظرفیت رادیکالی و بر اساس 50IC تعیین گردید. از روش­ های کربی-بوئر، انتشار در آگار(چاهک)، رقت سازی در مایع و پورپلیت(حداقل غلظت کشندگی) برای ارزیابی فعالیت ضد­میکروبی اسانس ترنج استفاده شد.
یافته­ های پژوهش: نتایج حاصل از بررسی اجزای فیتوشیمیایی، تعداد 19 ترکیب در اسانس ترنج را اثبات نمود. ترکیبات Linalool (58/31 درصد) و Limonene (47/21 درصد) بخش عمده تشکیل دهنده اسانس بودند. فعالیت آنتی­ اکسیدانی اسانس ترنج بر اساس 50IC برابر با 212 میکروگرم بر میلی ­لیتر بود. حداقل غلظت ممانعت کنندگی اسانس ترنج برای سویه ­های سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب برابر با 4، 8، 2 و 2 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر بود، در حالی که نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس برای باکتری­ های مذکور  8، 8، 4، 4 میلی ­گرم بر میلی­ لیتر بود.
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه تجربی نشان داد که اسانس ترنج دارای اثر ضد­میکروبی بر سویه ­های عفونت ­زا به ویژه باکتری ­های گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز داشت. اگر چه پژوهش­ های بیشتری در این زمینه ضروری می­ باشد ولی می­ توان از اسانس ترنج به عنوان عوامل ضدمیکروبی جدید در صنایع داروسازی و غذایی بهره برد.
 
واژه‌های کلیدی: پتانسیل آنتی ‌اکسیدانی، اسانس ترنج، باکتری ‌های‌ بیماری ‌زا، ترکیبات فیتوشیمیایی
متن کامل [PDF 910 kb]   (1646 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/8/28 | پذیرش: 1397/10/26 | انتشار: 1397/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noshad M, Alizadeh behbahani B. Investigation of Phytochemical Compounds, antioxidant Potential and the Antimicrobial Effect of Bergamot Essential Oil on some Pathogenic Strains Causing Infection Invitro. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 26 (6) :122-132
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5294-fa.html

نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی، پتانسیل آنتی ‌اکسیدانی و فعالیت ضد‌میکروبی اسانس ترنج(Bergamot) بر تعدادی از میکروارگانیسم‌ های عامل عفونت در شرایط برون‌تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (6) :122-132

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5294-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4646