[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62733583
h-index2719
i10-index18478
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 142-133 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سمیت سلولی و خواص آنتی ‌اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز از ریشه گیاه انجبار بر سلول‌ های سرطانی کبد (HepG2)
ریحانه شالی1 ، علی نعمتی* 2، پوران اردلان3
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران ، neamati.ali@gmail.com
3- گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (6482 مشاهده)
مقدمه: استفاده نانوذرات نقره به عنوان یک مهارکننده بالقوه در درمان سرطان به تازگی توجه زیادی را به خود جلب نموده ‌است. نانوذرات نقره اثرات سینرژیک و هم چنین یک اثر سیتوتوکسیک بر زنده بودن سلول ‌ها داشته که نقش اصلی در اثرات ضـــد تومور و ضد ســـرطانی آن را توجیه می ‌کند. هم چنین اثرات آنتی اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز با استفاده از عصاره ‌های گیاهی کاربرد این نانوذرات را در پزشکی وسعت بخشیده ‌است. لذا در این بررسی اثر سمیت سلولی نانوذره نقره سنتز شده از ریشه انجبار بر سلول ‌های سرطان کبد(HepG2) در مقایسه با سلول ‌های نرمال پوست(HDF) مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه توان مهار رادیکال ‌های آزاد ABTS و  DPPHتوسط نانوذره با استفاده از تست ‌های رنگ سنجی ارزیابی گردید.
مواد و روش ها: به منظور بررسی سمیت سلولی ابتدا سلول ‌های سرطانی و نرمال به صورت جداگانه کشت داده شدند و سپس به پلیت ‌های 96 چاهکی منتقل گردیدند. در ادامه با غلظت ‌های مختلف نانوذره تیمار شدند و نهایتاً با استفاده از تست MTT میزان بقا سلول ‌ها ارزیابی گردید. توان آنتی اکسیدانی نانوذره نقره با توجه به میزان مهار رادیکال‌ های آزاد ABTS و DPPH ارزیابی شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که نانوذره سلول ‌های سرطانی را با IC50 در حدود 3 میکروگرم بر میلی لیتر مهار نموده حال آن که در این غلظت بر سلول‌ های نرمال(IC50:50µg/ml) بی اثر می باشد. مهار رادیکال ‌های آزاد(IC50:15µg/ml) ABTS و DPPH (IC50:20µg/ml) اثرات آنتی اکسیدانی نانوذره را تایید نمود.
بحث و نتیجه گیری: پتانسیل بالای نانوذره سنتز شده بر علیه سلول‌ های سرطانی در مقایسه با سلول‌ های نرمال و هم چنین فعالیت قوی آنتی اکسیدانتی این نانوذره استفاده از آن را در درمان بسیاری از بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو و دیگر کاربردهای زیست پزشکی ارزشمنـــد می سازد.
واژه‌های کلیدی: نانوذره نقره، آنتی ‌اکسیدانت، گیاه انجبار، سرطان
متن کامل [PDF 684 kb]   (3123 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1396/9/1 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1397/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shali R, Neamati A, Ardalan P. Investigating the Cytotoxic Effect and Antioxidant Properties of Green Synthesized Silver Nanoparticles from the Root of Persicaria Bistorta on Human Liver Cancer Cell Line (Hep G2) . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 26 (6) :133-142
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4671-fa.html

شالی ریحانه، نعمتی علی، اردلان پوران. بررسی اثر سمیت سلولی و خواص آنتی ‌اکسیدانی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز از ریشه گیاه انجبار بر سلول‌ های سرطانی کبد (HepG2) . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (6) :133-142

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4671-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4643