:: دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 228-217 برگشت به فهرست نسخه ها
انگ در نظام سلامت: مقاله مروری
عباس حیدری1 ، علی مشکین یزد1 ، پروانه سودمند* 2
1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، soudmandp901@mums.ac.ir
چکیده:   (7212 مشاهده)

مقدمه: انگ به بیماری های اعصاب و روان منجر به تحمیل بار اضافی این بیماری ها بر بیماران می‌ گردد. با توجه به اهمیت انگ در زندگی و رفتار بیماران اعصاب و روان و این که تا به امروز تحقیقات اندکی در این زمینه انجام شده است، بنا بر این هدف از این مطالعه معرفی انگ و نقش آن در حیطه مراقبت از بیمار در نظام سلامت انجام شده است. 

   مواد و روش ها: به منظور یافتن مطالعات و منابع مرتبط با استیگمای بیماری های اعصاب و روان در نظام سلامت، از پایگاه های اطلاعاتی موجود در کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی ایران(Elsevier, psychinfo، Nursing index، Proquest، Scopus، Google scholar) و پایگاه های اطلاعاتی فارسی از جمله Irandoc، Iran Medex، Magiran، SID استفاده گردید. در مجموع 120 مقاله به دست آمد که از میان آن ها 48 مقاله انتخاب و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

   یافته های پژوهش: مطالعات مختلف نشان داد که عوامل موثر و ایجادکننده انگ در نظام سلامت با توجه به مرور متون شامل تاثیر فرهنگ، عدم آشنایی ارائه دهندگان سلامت با تجربیات این بیماران، دیدگاه نامناسب نسبت به بیماران، عدم درمان مناسب، عدم همدلی، ارتباط نامناسب، عدم در نظر گرفتن حقوق بیماران، عدم رعایت حریم خصوصی بیمار می باشد.

  بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیر و پیامدهای انگ در نظام سلامت، مدیران پرستاری باید برای مقابله با آن و کاهش استیگمای بیماری های روان پزشکی در سطح جامعه تمرکز کنند.

واژه‌های کلیدی: استیگما، بیمار، اعصاب و روان، نظام سلامت
متن کامل [PDF 757 kb]   (5488 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش روان پرستاری
دریافت: 1393/1/18 | پذیرش: 1394/1/29 | انتشار: 1394/9/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 4 - ( ضمیمه شهریور 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها