مقدمه: اینترنت به عنوان یک دستاورد جدید میتواند مفید و اثربخش و گاهی به دلیل استفاده نامناسب، مضر و خطرناک باشد و بهداشت روانی کاربران را با تهدید روبرو سازد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه اعتیاد به اینترنت با نشانههای افسردگی، سلامتروان و ویژگیهای جمعیتشناختی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پرداخته است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر بر روی 200 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که به روش نمونهگیری تصادفی خوشه-ای انتخاب شده بودند، انجام شد و به پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ(1998) و پرسشنامه افسردگی بک( فرم کوتاه-BDI) و پرسشنامه سلامت روان(GHQ-28) و اطلاعات جمعیت شناختی پاسخ دادند. روشهای آماری مورد استفاده شامل ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t است و برای تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS(V-17) استفاده شده است.
یافتههای پژوهش: اعتیاد به اینترنت با افسردگی رابطه مثبت و با سلامت روان رابطه منفی داشت(001 /0P<)، با توجه به ویژگی-های جمعیت شناختی دانشجویان مثل دختر و پسر، مجرد و متأهل، از نظر اعتیاد به اینترنت تفاوت معناداری مشاهده نشد. حال آنکه میزان اعتیاد به اینترنت در دانشجویان غیربومی بیشتر از بومی بود(05 /0P<).
بحث و نتیجهگیری: به منظور استفاده صحیح از اینترنت بهتر است آموزش و فرهنگسازی مناسب صورت پذیرد و همچنین روش-های مناسبی را جایگزین شیوههای نادرست استفاده از اینترنت کرد.
Shahbazirad A, Mirderikvand F. The relationship of internet addiction with depression, mental health and demographic characteristic in the students of Kermanshah University of Medical Sciences. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (4) :1-8 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1218-fa.html
شهبازی راد افسانه، میردریکوند فضل اله. رابطه اعتیاد به اینترنت با افسردگی ،سلامت روان و ویژگی های جمعیت شناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (4) :1-8