1- دانشگاه علوم پزشکی ایلام 2- دانشگاه تربیت مدرس ، Aminsh_F@modares.ac.ir
چکیده: (8649 مشاهده)
مقدمه: شیوع جراحت ناشی از اجسام تیز و برنده در ایران بالا است و لذا پرسنل درمانی در معرض ابتلا به سه بیماری مهم ایدز، هپاتیت B و C هستند که از طریق خون منتقل می شوند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتار پیشگیری کننده از جراحات ناشی از اجسام تیز و برنده در گروهی از پرسنل درمانی در استان ایلام در سال 1391صورت پذیرفته است.
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی و مداخله ای، تعداد 66 نفر از کارکنان درمانی شاغل در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان های دهلران (به عنوان گروه آزمون) و آبدانان(به عنوان گروه کنترل) وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تایید مراحل روائی و پایائی در دو مرحله، قبل و یک ماه پس از اجرای مداخله آموزشی توسط شرکت کنندگان در مطالعه تکمیل شد. داده ها با نرم افزار SPSS19 و با استفاده از آزمون های آماری مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش: اختلاف میانگین نمرات مربوط به آگاهی و نگرش دو گروه آزمون و کنترل پس از مداخله معنی دار بود. تعداد موارد جراحت، در مدت یک ماه قبل از مداخله در هر دو گروه پنج مورد (15/15 %) بود؛ که یک ماه پس از مداخله، به یک مورد (03/3 %) در گروه آزمون و چهار مورد (12/12 %)در گروه کنترل کاهش یافت.
بحث و نتیجه گیری: تدوین برنامه آموزش بهداشت و اجرای آن برای کاهش موارد جراحت ناشی از اجسام تیز و برنده، سودمند است.
واژه های کلیدی: جراحت ناشی از سوزن، مداخله آموزشی، کارکنان بهداشتی درمانی، پیشگیری
jorvand R, aminshokravi F, ghazanfari Z. Effectiveness of educational intervention on behavioral promotion in health care workers of Ilam province regarding injury prevention in2012. . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (2) :104-111 URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1210-fa.html
جوروند رضا، امین شکروی فرخنده، غضنفری زینب. بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر ارتقاء رفتار پیشگیری از جراحات پرسنل درمانی استان ایلام در سال 1391. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1393; 22 (2) :104-111