[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations68074043
h-index2721
i10-index20498
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 21، شماره 1 - ( فروردین 1392 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 59-54 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مهاری عصاره آبی گیاه پیاز تابستانه بر روی کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی
جعفر پناهی ، محمدرضا هواسیان ، صبریه قیطاسی ، ایرج پاکزاد* 1، آناهیتا جلیلیان ، رضا هوشمند فر ، معصومه هواسیان
1- ، Pakzad_i2006@yahoo.com
چکیده:   (14305 مشاهده)
مقدمه: کاندیدیازیس یکی از مهم تــــرین و شایع ترین بیماری های قارچی فرصت طلب در انسان است. در واقع مهم ترین بیماری قارچی در زنان واژینیت کاندیدایی می باشد. از زمان های گذشته تا کنون به طور سنتی از گیاه پیاز تابستانه به صورت وسیع در مناطقی از استان ایلام برای درمان انواع مختلف عفونت ها استفاده شده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر مهاری عصاره آبی گیاه پیاز تابستانه بر روی کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی می باشد. مواد و روش ها: ساقه گیاه پیاز تابستانه پس از جمع آوری در محیطی گرم، خشک و کم رطوبت به دور از نور مستقیم و در سایه خشک شد. عصاره آبی گیاه با روش استاندرد عصاره گیری انجام شد و پس از جمع آوری نمونه ها از کلینیک های زنان و زایمان به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد در آنکوباتور قرار داده شدند و تاثیر عصاره به روش دیسک دیفیوژن و انتشار در آگار با تعبیه چاهک 3 بار مورد آزمایش قرار گرفت. یافته های پژوهش: نتایج حاصــل از انجام آزمایش های متعدد غلظت های مختلف عصاره آبی گیاه برروی نمونه های بالینی و نمونه استاندارد قارچ حاکی از این است که غلظت های mg/ml 5،10،20،40 دارای اثر بسیار اندک برروی کاندیداآلبیکنس بوده اما در غلظت mg/ml 80 قطر هاله عدم رشد نسبت به غلظت های پایین تر بیشتر بوده است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که ساپونین در ساختار گیاه پیازه تابستانه وجود دارد انتظار می رفت که دارای اثر مهاری قابل توجهی بر روی عوامل قارچ باشد بنا بر این حتماً در عصاره آبی این گیاه میزان کمتری از این ماده ضد قارچی موجود می باشد نتیجه گیری می شود از عصاره الکی و فنولی جهت عصاره گیری این گیاه استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: عصاره آبی، پیازتابستانه، کاندیدا آلبیکنس، ساپونین
متن کامل [PDF 195 kb]   (3250 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: 1392/2/29 | پذیرش: 1392/6/10 | انتشار: 1392/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

panahi J, havasian M, Gheitasi S, pakzad I, Jaliliyan A, Hoshmandfar R et al . The in Vitro Inhibitory Effects of the Aqueous Extracts of Summer Onion on Candida Albicans. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (1) :54-59
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1001-fa.html

پناهی جعفر، هواسیان محمدرضا، قیطاسی صبریه، پاکزاد ایرج، جلیلیان آناهیتا، هوشمند فر رضا و همکاران.. بررسی اثر مهاری عصاره آبی گیاه پیاز تابستانه بر روی کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1392; 21 (1) :54-59

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1001-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 1 - ( فروردین 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4666