[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62733583
h-index2719
i10-index18478
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 29، شماره 3 - ( 5-1400 ) ::
جلد 29 شماره 3 صفحات 37-26 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ی آثار آنتی‌‌اکسیدانی، آنتی‌باکتریالی و سمیت سلولی عطرمایه و نانوامولسیون عطرمایه ی میخک
آتنا وفایی ملک آبادی1 ، احسان کریمی* 2، احسان اسکوئیان3
1- گروه زیست شناسی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد، ایران
2- گروه زیست شناسی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد، ایران ، ehsankarimi@mshdiau.ac.ir
3- پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده:   (1802 مشاهده)
مقدمه: گیاهان دارویی یکی از تولیدات مهم در بخش کشاورزی و دارویی است. تأثیرگذاری مفید و ارزان بودن گیاهان دارویی، سازگاری با محیط‌زیست و آثار جانبی محدود گیاهان دارویی، نرخ استفاده از گیاهان دارویی را در سال‌های اخیر افزایش داده است. از دیرباز، عصاره‌های گیاهان مانند گیاه میخک در پزشکی، عطرسازی و به‌عنوان افزودنی‌ها در آشپزی استفاده می‌شدند؛ بنابراین، هدف از مطالعۀ حاضر، بررسی و مقایسۀ آثار آنتی‌‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و خاصیت ضدسرطانی عطرمایه و نانوامولسیون میخک است.
مواد و روش‌ها: فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی عطرمایه و نانوامولسیون میخک با روش سنجش فعالیت مهاری رادیکال‌های DPPH (2،2-دی‌فنیل-1-پیکریلیدرازیل) و ABTS (2 و 2՛-آزینو- بیس -3- اتیل بنزتیازولین-6- سولفونیک اسید) اندازه‌‌گیری شد. با تهیۀ محیط کشت و سوسپانسیون از چهار باکتری پاتوژن از نوع گرم مثبت شامل استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتیلیس و باکتری‌های گرم منفی ازجمله اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا و روش اندازه‌گیری قطر هالۀ مهار رشد، خواص ضدباکتریایی عطرمایه و نانوامولسیون میخک ارزیابی گردید. علاوه بر این، آثار سمیت سلولی عطرمایه و نانوامولسیون میخک با تیمار غلظت‌های متفاوت 6/15، 2/31، 5/62، 125 و 250 میکروگرم بر میلی‌لیتر، روی سلول سرطانی MCF7 با روش رنگ‌آمیزی MTT بررسی شد.
یافته‌‌های پژوهش: نانوامولسیون میخک در مقایسه با عطرمایه، پتانسیل آنتی‌‌اکسیدانی مناسبی دارد و تأثیر معنا‌‌داری بر مهار رادیکال‌های آزاد داشت. میزان مهار رادیکال‌‌های آزاد (IC50) نانوامولسیون عطرمایۀ میخک با روش DPPH و ABTS به ترتیب 29/67 و 39/78 میکروگرم بر میلی‌‌لیتر اندازه‌گیری شد. عطرمایه و نانوامولسیون میخک بر روی هر دو گروه باکتری‌‌های گرم مثبت و منفی آزمایش‌شده در این پژوهش، اثر مهاری داشت؛ همچنین تست سمیت بیانگر تأثیر بیشتر نانوامولسیون میخک در از بین بردن سلول‌‌های سرطانی پستان در مقایسه با عطرمایۀ میخک است.
بحث و نتیجه‌‌گیری: نتایج این مطالعه در محیط invitro نشان‌‌ داد که نانوامولسیون میخک آثار آنتی‌‌اکسیدانی، آنتی‌باکتریالی و ضدسرطانی نیرومندتری در مقایسه با عطرمایۀ میخک دارد که می‌‌تواند برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌‌های مرتبط با ایجاد گونه‌‌های واکنش‌‌پذیر اکسیژن به‌کار رود.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌‌اکسیدان، آنتی‌‌باکتریال، آنتی‌‌کنسر، نانوامولسیون، عطرمایه میخک
متن کامل [PDF 606 kb]   (556 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1399/4/31 | پذیرش: 1400/3/29 | انتشار: 1400/6/10
فهرست منابع
1. Elsaber Batiha G, Magdybeshbishy A, Elmmleeh AM. Abdeldaim M, Prasaddevkota H. Traditional uses bioactive chemical constituents and pharmacological and toxicological activities of glycyrrhiza glabra L. Biomolecules 2020;10:352. doi.10.3390/biom10030352
2. Sultana B, Anwar F, Mushtaq M, Aslam M, Ijaz S. Invitro antimutagenic antioxidant activities and total phenolics of clove Syzygium aromaticum L. seed extracts. Pak J Pharm Sci2014;27:53-7.
3. Bhowmik D, Kumar KPS, Yadav A, Srivastava S, Paswan S, Dutta AS. Recent trends in Indian traditional herbs Syzygium aromaticum and its health benefits. J Pharmacogn Phytochem 2012;1:13-22.
4. Alawiyah AL, Senania A, Sari H, Perdana F, Musthafa I. Antioxidant activity of volatile compounds from Syzygium aromaticum L. leaves. J Phys Con Ser2019;2:55038. doi.10.1002/ffj.3299
5. Elmaati MFA, Mahgoub SA, Labib SM, Algaby AMA, Ramadan MF. Phenolic extracts of clove Syzygium aromaticum with novel antioxidant and antibacterial activities. Eur J Integr Med 2016; 4:494-504. doi.10.1016/j.eujim.2016.02.006
6. Aziz ZAA, Ali SAM, Ahmad A, Mohd-Setapar SH. Application of herbal extract and its medicinal value. Der Pharm Lett 2016;8:161-7.
7. Chua LK, Lim CL, Ling APK, Chye SM, Koh RY. Anticancer potential of syzygium speciesa review. Plant Foods Hum Nutr 2019;74:18-27. doi.10.1007/s11130-018-0704-z
8. Wael S, Nuringtyas TR, Wijayanti N, Astuti P. Secondary metabolites production in clove Syzygium aromaticum chemical compounds. J Biol Sci 2018;18:399-406. doi. 10.1016/j.ics.2006.02.002
9. Kaur K, Kaushal S, Rani R. Chemical composition antioxidant and antifungal potential of clove Syzygium aromaticum essential oil its major compound and its derivatives. J Essent Oil Bear Plants 2019;22:1195-217.
10. Severino P, Fangueiro JF, Ferreira S V, Basso R, Chaud M V, Santana MHA, et al. Nanoemulsions and nanoparticles for non-melanoma skin cancer effects of lipid materials. Clin Transl Oncol 2013;15:417-24. doi.10.1007/s12094-012-0982-0
11. Tayeb HH, Sainsbury F. Nanoemulsions in drug delivery formulation to medical application. Nanomedicine2018;19:2507-25. doi.10.2217/nnm-2018-0088
12. Arifin SF, Al Shami A, Omar SSS, Jalil MAA, Khalid KA, Hadi H. Impact of modern technology on the development of natural-based products. J Ayurvedic Herb Med 2019;5:133-42.
13. Aswathanarayan JB, Vittal RR. Nanoemulsions and their potential applications in food industry. Front Sustain Food Syst2019;3:95. doi.10.3389/fsufs.2019.00095
14. Jaiswal M, Dudhe R, Sharma PK. Nanoemulsion an advanced mode of drug delivery system. Biotech 2015;5:123-7. doi.10.1007/s13205-014-0214-0
15. Sahu P, Das D, Mishra VK, Kashaw V, Kashaw SK. Nanoemulsion a novel eon in cancer chemotherapy. Mini Rev Med Chem 2017;17:1778-92. doi. 10.2174/1389557516666160219122755
16. Perez F, Adachi J, Bonomo RA. Antibiotic resistant gram negative bacterial infections in patients with cancer. Clin Infect Dis2014;59: 335-9. doi.10.1093/cid/ciu612
17. Sharifirad J, Sureda A, Tenore G, Daglia M, Sharifrad M, Valussi M, et al. Biological activities of essential oils from plant chemoecology to traditional healing systems. Molecules 2017;22:70.
18. Torre MP, Cavero RY, Calvo MI, Vizmanos JL. A simple and a reliable method to quantify antioxidant activity invivo. Antioxidants 2019;8:142.
19. Shahavi MH, Hosseini M, Jahanshahi M, Meyer RL, Darzi GN. Evaluation of critical parameters for preparation of stable clove oil nanoemulsion. Arab J Chem2019;12:3225-30.
20. Periasamy VS, Athinarayanan J, Alshatwi AA. Anticancer activity of an ultrasonic nanoemulsion formulation of nigella sativa L. essential oil on human breast cancer cells. Ultrason Sonochem 2016;31:449-55.
21. Floegel A, Kim DO, Chung SJ, Koo SI, Chun OK. Comparison of ABTS/DPPH assays to measure antioxidant capacity in popular antioxidant rich US foods. J Food Compos Anal 2011;24:1043-8.
22. Brand-Williams W, Cuvelier ME, Berset C. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT Food Sci Technol 1995; 28:25-30.
23. Oyaizu M. Studies on products of browning reaction antioxidative activities of products of browning reaction prepared from glucosamine. Japanese J Nutr Diet 1986;44:307-15.
24. Khan FA, Akhtar S, Almohazey D, Alomari M, Almofty SA. Extracts of clove Syzygium aromaticum potentiate FMSP nanoparticles induced cell death in MCF-7 cells. Int J Biomater 2018 23;2018:1-10.
25. Meerloo J, Kaspers GJL, Cloos J. Cell sensitivity assays the MTT assay. Cancer cell Culture 2011;2: 237-45.
26. Dorman HJD, Deans SG. Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. J Appl Microbiol 2000;88:308-16.
27. Verpoorte R, Kim HK, Choi YH. Plants as source for medicines new perspectives. Frontis 2006;261-73.
28. Behbahani BA, Noshad M, Falah F. Study of chemical structure, antimicrobial, cytotoxic and mechanism of action of Syzygium aromaticum essential oil on foodborne pathogens. Potravin Slovak J Food Sci 2019;13:875-83.
29. Azim MHM. Anti tumor, antioxidant and antimicrobial and the phenolic constituents of clove flower buds Syzygium aromaticum. J Microb Biochem Technol 2014; 1:7-8.
30. Kubatka P, Uramova S, Kello M, Kajo K, Kruzliak P, Mojzis J, et al. Antineoplastic effects of clove buds Syzygium aromaticum L) in the model of breast carcinoma. J Cell Mol Med 2017;21:2837-51.
31. Kumar PS, Febriyanti RM, Sofyan FF, Luftimas DE, Abdulah R. Anticancer potential of Syzygium aromaticum L. in MCF-7 human breast cancer cell lines. Pharmacogn Res 2014;6:350-4. A
32. Shahbazi Y. Antioxidant, antibacterial, and antifungal properties of nanoemulsion of clove essential oil. Nanomedicine Res J2019;4:204-8.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.MSHD.REC.1398



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vafayi Malek A, Karimi E, Oskoueian E. Comparison of Antioxidant, Antibacterial, and Cytotoxic Effects of Essential Oil and Nanoemulsion of Clove Essential Oil. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2021; 29 (3) :26-37
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6680-fa.html

وفایی ملک آبادی آتنا، کریمی احسان، اسکوئیان احسان. مقایسه ی آثار آنتی‌‌اکسیدانی، آنتی‌باکتریالی و سمیت سلولی عطرمایه و نانوامولسیون عطرمایه ی میخک. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1400; 29 (3) :26-37

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6680-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 3 - ( 5-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4643