Journal of Ilam University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
J. Ilam Uni. Med. Sci.
Medical Sciences
http://sjimu.medilam.ac.ir
96
journal96
1563-4728
2588-3135
doi
fa
jalali
1395
1
1
gregorian
2016
4
1
24
1
online
1
fulltext
fa
اثر میوه گیاه بامیه (Abelmoschus esculentus) بر کنترل قند و انسولین در رت های نر نژاد ویستار دیابتی شده
The Efficacity of Abelmoschus esculentus Fruit on Insulin Control in Diabetic Male Wistar Rats
فیزیولوژی جانوری
animal physiology
پژوهشي
Research
<p dir="RTL"><strong><em>مقدمه:</em></strong> دیابت یک ناهنجاری متابولیکی می باشد که علت نقص در ترشح انسولین، نقص در عملکرد انسولین یا هر دو، باعث ایجاد هیپرگلایسمی می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات پودر میوه گیاه بامیه(<span dir="LTR">Abelmoschus Esculentus (AE)</span>) بر گلوکز و انسولین سرم موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.</p>
<p dir="RTL"><strong><em>مواد و روش ها:</em></strong> در این مطالعه تجربی از 25 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار استفاده شد. موش ها به طور تصادفی در 5 گروه 5 تایی شامل گروه کنترل نرمال، کنترل دیابتی و 3 گروه تیمار با پودر میوه بامیه با سه دوز 200، 400 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن تقسیم شدند. پس از تهیه و تایید گونه گیاه بامیه، میوه این گیاه خشک و به پودر تبدیل شد<span dir="LTR">.</span> گروه های کنترل نرمال و کنترل دیابتی در طول دوره از غذای استاندارد دام تغذیه شدند. گروه های کنترل دیابتی و تیمار در آغاز دوره با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دیابتی شدند. پس از محرز شدن دیابت هر گروه تیمار به مدت سه هفته دوز بامیه مربوط به خود را به صورت ترکیب با غذای اصلی دریافت کرد. در انتهای مدت آزمایش از تمامی حیوانات خونگیری به عمل آمد و فاکتورهای مورد نظر سنجیده شدند. داده های به دست آمده توسط نرم افزارهای <span dir="LTR">Excel</span> و<span dir="LTR">SPSS </span> تجزیه و تحلیل شدند.</p>
<p dir="RTL"><strong><em>یافته های پژوهش:</em></strong> نتایج حاکی از افزایش معنی دار سطح گلوکز خون گروه کنترل دیابتی نسبت به کنترل نرمال، و نیز کاهش معنی دار سطح این فاکتور در گروه های دیابتی تیمار شده نسبت به کنترل دیابتی و رسیدن به سطح نرمال بود. هم چنین سطح انسولین گروه کنترل دیابتی به نسبت کنترل نرمال کاهش معنی دار داشته، ولی با وجود این که هر سه گروه دیابتی تیمار شده نسبت به کنترل دیابتی، به صورت معنی دار افزایش در سطح انسولین خون داشتند تنها گروهی که بامیه را با دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن مصرف کرده بود، توانست سطح انسولین خون را به حد نرمال برساند.</p>
<p dir="RTL"><strong><em>بحث و نتیجه گیری:</em></strong> بر اساس نتایج این مطالعه میوه گیاه بامیه می تواند علی رغم به حد نرمال نرسیدن سطح انسولین در گروه های دریافت کننده دوز بالاتر، در هر سه دوز مورد مطالعه، سطح گلوکز خون را به حد نرمال رسانده و به عنوان یک غذای دیابتی مطرح شود.</p>
<p><em>Introduction</em><span dir="RTL">:</span> Diabetes mellitus is a metabolic disorder characterized by hyperglycemia due to defective secretion or activity of insulin or both. This study was done to investigate the effects of oral administration of Abelmoschus Esculentus (AE) fruits on blood levels of glucose and insulin in diabetic rats.</p>
<p></p>
<p><em>Matherials & methods</em><span dir="RTL">:</span> 25 animals were grouped into five: normal control (NC), diabetic control (DC), and 3 diabetic groups that received 200,400 and 600 mg/kg/body weight of AE powder in their standard food. NC and DC groups fed with standard food. Diabetes mellitus was induced by single doze intraperitoneal injection of streptozotocin 60 mg/kg/body weight in diabetic groups. The period of experiment was 3 weeks after confirming diabetes induction and each group received its particular diet at this time. Blood samples were collected at the end of experiments. Obtained data were analyzed with excel and SPSS software.</p>
<p></p>
<p><em>Findings</em>: The results indicated that glucose level in DC group not only shows significant growth compared with NC group but also show significant reduction and reaches to normal level in treated diabetic group compared with DC group. Insulin level in DC group shows significant reduction compared with NC group but despite of significant increase of insulin level in each treated diabetic groups, only 200mg/kg bw treated group showed normal level of insulin compared with DC group.</p>
<p></p>
<p><em>Discussion & Conclusions</em>: Despite of not getting to normal level of insulin in upperdose of treated groups, AE fruit could get glucose to normal levels in each treated groups.</p>
<p></p>
انسولین, بامیه, دیابت, رت
Insulin, Abelmoschus esculentus, Diabetes, Rat
133
143
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2050-1&slc_lang=fa&sid=1
Shahrzad
Masoudi
شهرزاد
مسعودی
shahrzad_masoudi@yahoo.com
9600319475328460026265
9600319475328460026265
Yes
Kharazmi University
دانشگاه خوارزمی، کرج
Shahrbanoo
Oryan
شهربانو
عریان
sh_oryan@saba.khu.ac.ir
9600319475328460026266
9600319475328460026266
No
Kharazmi University
دانشگاه خوارزمی، کرج
Fakhri-alsadat
Hoseini
فخری السادات
حسینی
sadat77@gmail.com
9600319475328460026267
9600319475328460026267
No
Alzahra University
دانشگاه الزهرا، تهران
Rozbe
Fallahi
روزبه
فلاحی
r.fallahi@rvsri.ac.ir
9600319475328460026268
9600319475328460026268
No
Razi Vaccine and Serum Research Institute
موسسه واکسن و سرم سازی رازی، کرج