Journal of Ilam University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
J. Ilam Uni. Med. Sci.
Medical Sciences
http://sjimu.medilam.ac.ir
96
journal96
1563-4728
2588-3135
doi
fa
jalali
1393
12
1
gregorian
2015
3
1
22
7
online
1
fulltext
fa
شیوع بیماری های گوارشی در بیماران مبتلا به سوءهاضمه مراجعه کننده به کلینیک های آندوسکوپی شهرستان ایلام در سال91-1390
The Prevalence of Gastrointestinal Diseases in Patients with Dyspepsia who Referred to Gastrointestinal Clinics in Ilam during the Years 2010-2011.
علوم اجتماعی
social sciences
پژوهشي
Research
مقدمه: سوء هاضمه یکی از شایع ترین اختلالات دستگاه گوارش و اندیکاسیونی برای آندوسکوپی فوقانی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع اختلالات گوارشی در بیماران مبتلا به سوء هاضمه مراجعه کننده به کلینیک های گوارش شهرستان ایلام در سال 91-1390بود. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی کلیه پرونده های افراد با سابقه سوء هاضمه و درد اپی گاستریک مورد بررسی قرار گرفت و جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS, T-Test, Logistic Regression, chi-Square Tests T-Test استفاده شد. یافته های پژوهش: در طول یک سال 1464 نفر(با محدوده سنی 94-1 سال) تحت آندوسکوپی قرار گرفتند که 1/50 درصد بیماران مرد بود، و اختلالات گوارشی مانند: فتق هایاتال، ریفلاکس ازوفاژیت، زخم دئودنوم و معده به ترتیب: 5/91 درصد، 2/44 درصد، 1/26 درصد، 2/30 درصد بود. تشخیص نهایی در 1 درصد بیماران سلیاک و 4/0 درصد بیماران سرطان معده بود. بین فتق هیاتال و ازوفاژیت ارتباط معنادار وجود داشت(OR=4.59). بحث و نتیجه گیری: شیوع سوء هاضمه در شهرستان ایلام در حال افزایش است که این افزایش را می توان به تغییر در شیوه زندگی، عادات غذایی(از جمله مصرف مواد غذایی Fast Food و مصرف بیشتر چربی)، چاقی و کشیدن سیگار نسبت داد. در انتها پیشنهاد می شود نتایج این مطالعه می تواند مفید واقع شود و ممکن است ارائه دهنده راهکاری برای کاهش شیوع سوء هاضمه و عوارض آن گردد.
Introduction: Dyspepsia is one of the most common gastrointestinal disorders and an indication for upper gastrointestinal endo-scopy (UGIE). The aim of this study was to evaluate the prevalence of gastrointestinal disorders in patients with dyspepsia who referred to gastrointestinal clinics in Ilam during the years 2010-2011.
<br>
Materials & Methods: In this cross-sect-ional study, all documents of patients with the history of dyspepsia and epigastric pain were evaluated. Data were analyzed by SPSS, t-test, logistic regression and Chi-square tests.<br> Findings: A total of 1464 patients und-erwent UGI endoscopy during a one-year study (age range 1-94). 50.1% of patients were male, and gastrointestinal disorders such as hiatal hernia, reflux esophagitis, duodenal ulcer and gastric ulcer were 91.5%, 44.2%, 26.1%, 30.2%, respectively. The final diagnosis was celiac in 17patients (1%), and was gastric cancer in 6 patients (0.4%).There was a significant association between reflux esophagitis and hiatal hernia (OR=4.59).<br> Discussion & Conclusion: The Prevalence of dyspepsia is increasing in Ilam this could be attributed to changes in life style and dietary habits such as eating fast foods, more consumption of fat, obesity, and smoking. Finally, it is suggested that these findings can be helpful, and may offer a solution to decrease the prevalence of dyspepsia and its complications in Ilam.
سوء هاضمه, فتق هایاتال, ازوفاژیت, ایلام
Dyspepsia, hiatal hernia, reflux esophagitis, Ilam
32
38
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-240-58&slc_lang=fa&sid=1
M
Rezaee tavirani
مجید
رضایی طاویرانی
9600319475328460018877
9600319475328460018877
No
M
yasemi
مسعود
یاسمی
9600319475328460018878
9600319475328460018878
No
MR
yasemi
محمد رسول
یاسمی
9600319475328460018879
9600319475328460018879
No
M
Rashidbeigi
میلاد
رشید بیگی
9600319475328460018880
9600319475328460018880
No
Z
Moradi
زهرا
مرادی
9600319475328460018881
9600319475328460018881
No
Y
Aziz pour
یسری
عزیز پور
9600319475328460018882
9600319475328460018882
No
R
Valizadeh
رضا
ولیزاده
dr_rezavalizadeh@yahoo.com
9600319475328460018883
9600319475328460018883
Yes