Journal of Ilam University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
J. Ilam Uni. Med. Sci.
Medical Sciences
http://sjimu.medilam.ac.ir
96
journal96
1563-4728
2588-3135
doi
fa
jalali
1393
10
1
gregorian
2015
1
1
22
6
online
1
fulltext
fa
مروری بر تاثیر انواع روش های فرآوری بر مقدار باقی مانده آفت کش ها در مواد غذایی گیاهی خام و فرآوری شده
A Review of the Effects of Different Types of Food Processing Methods on the Amount of Pesticides Residues in Raw and Processed Plant-based Food
بهداشت عمومی
public health
كاربردي
Applicable
<div align="justify" style="direction: rtl">
مقدمه: امروزه مسائلی مانند عدم توجه به دوره کارنس و آثار منفی باقی مانده آفت کش ها در محصولات غذایی بر سلامتی، نگرانی هایی را در میان مصرف کنندگان به وجود آورده است. از آن جا که روش های مختلفی جهت تولید و فرآوری مواد غذایی گیاهی استفاده می شود تاثیر هر یک از آن ها بر میزان باقی مانده آفت کش ها هنوز مـورد سوال می باشد. <br>
مواد و روش ها: در این مطالعه مروری، پس از بررسی نتایج 32 مطالعه در پایگاه های علمی، تاثیر روش های مختلف فرآوری مواد غذایی گیاهی بر میزان باقی مانده آفت کش ها ارزیابی شد.
<br>یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد پیش فــرآیند محصــولات گیاهی مانند شستــشو، آنزیم بری و پوست گیری، موجب حذف برخی آفت کش ها از آن ها گردیده است. هم چنین بکارگیری روش های فرآوری مانند پختن سبزی و میوه و نیز آسیاب کردن غلات و تولید آرد و نان نیز باعث کاهش بقایای برخی آفت کش ها شده است. این در حالی است که برخی مطالعات سم شناسی، تجزیه آفت کش ها و تبدیل آن ها به مواد سمی دیگری را در اثر به کار بردن روش های فرآوری مانند پختن گزارش نموده اند. <br>
بحث و نتیجه گیری: اگر چه یافته ها نشان داده اند که بیشتر فرآیندهای به کار رفته در تهیه مواد غذایی گیاهی بسته به نوع محصول، نوع آفت کش، ماهیت فرآوری و سایر عوامل سبب کاهش مــیزان برخی آفــت کش ها می شوند، اما برخی از فرآیندها باعث تجزیه آن ها به ترکیبات سمی تر می گردند.
</div>
Introduction: Nowadays, lack of attention to the currency period and adverse effects of residues in Food products has highly concerned consumers. Since different met-hods are applied for producing and process-sing plant-based foods, the effect of each method on the amount of pesticide residuals is still under discussion.<br> Materials & Methods: In this review article, the results of 32 studies in scientific data bases were investigated in order to assess the effect of different plant-based foods’ processsing methods on the amount of pesti-cides residues.<br> Findings: Several studies have shown that pre-processing of the Food products incl-uding washing, blanching, and peeling rem-oved some pesticides from these Products.
Also, processing methods such as cooking vegetables and fruits, milling grains, and producing flour and bread has mitigated some residues. However, some Toxicology researches have reported that some proce-sses such as cooking, might degrade the pesticides and convert them to more toxic substances.<br> Discussion & Conclusion: Although studies have shown that most processes which were used in preparing plant-based Food reduced the amount of some pesticides depending on the type of product, type of pesticide, nature of process and other factors, some processes degraded them into more Toxi-colic compounds.
باقی مانده آفت کش, روش فرآوری, محصولات گیاهی
Pesticide residue, processing method, plant based food
24
33
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1355-1&slc_lang=fa&sid=1
SM
Mazloomi
سید محمد
مظلومی
smmazloomi@gmail.com
9600319475328460018030
9600319475328460018030
Yes
Shiraz University of Medical Sciences.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
R
Sefidkar
راضیه
سفیدکار
rozisefidkar@yahoo.com
9600319475328460018031
9600319475328460018031
No
Shiraz University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی شیراز