%0 Journal Article %A Govahi, Mostafa %A Ghorbani, Fatemeh %A Ranjbar, Mojtaba %A Rahaiee, Somayeh %A Azizi, Hossein %T Evaluation of Antioxidant and Antibacterial Activity, and Determination of Phenolic and Flavonoid Content of Aqueous and Methanolic Extracts of Scutellaria pekinensis %J Journal of Ilam University of Medical Sciences %V 27 %N 3 %U http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5445-fa.html %R 10.29252/sjimu.27.3.91 %D 2019 %K Antioxidant, Antibacterial, DPPH, Folin Reagent, %X مقدمه: گیاه Scutellaria pekinensis یکی از گونه ‌های دارویی با ارزش از خانواده Lamiaceae می ­باشد. هدف از این آزمایش بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی گیاه Scutellaria pekinensis بود. مواد و روش ها: در این مطالعه پس از تهیه عصاره های آبی و متانولی، اثر آنتی اکسیدانی عصاره از دو روش DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) و FRAP(ferric reducing antioxidant power) سنجیده شد. جهت بررسی اثر آنتی باکتریایی علیه ۳ نوع باکتری از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. در این مطالعه هم چنین محتوی فنلی و فلاونوئید کل بررسی شد. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل توسط عصاره متانولی و با روش عصاره گیری شیکر به دست آمد. بیشترین میزان مهار رادیکال آزاد و قدرت احیاکنندگی آهن مربوط به عصاره آبی و روش عصاره ‌گیری شیکر بود. بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد برای باسیلوس سرئوس و اشریشیاکلی در غلظت ۶۰۰ میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر به ترتیب با اندازه های 58/0±67/15 و 51/3±33/25 و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به غلظت ۹۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر به اندازه‌ 2±26 بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نوع حلال و روش عصاره گیری تاثیر زیادی بر میزان ترکیبات آنتی ‌اکسیدانی و اثرات آنتی ‌باکتریایی دارد. با توجه به مطالعات اندکی که در مورد این گیاه انجام شده است، نتایج این مطالعه می تواند گزارش مناسبی برای انجام پژوهش های بیشتر باشد. %> http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5445-fa.pdf %P 91-100 %& 91 %! %9 Research %L A-10-5334-3 %+ Dept of Nanobiotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran %G eng %@ 1563-4728 %[ 2019