%0 Journal Article %A ghaibi, n %A sofi abadi, m %A sirati sabet, m %A jahani hashemi, h %A karimfar, mh %T Study of amygdalus lycioides root extract on blood glucose concentration in intact and diabetic rats %J Journal of Ilam University of Medical Sciences %V 22 %N 2 %U http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1237-fa.html %R %D 2014 %K Key words: Almond Extract, Diabetes Mellitus, Glucose, Rats., %X چکیده مقدمه: بادام کوهی گیاهی سنتی است که به عنوان کاهنده قند خون و درمان دیابت در ایران استفاده می‏شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره ریشه بادام کوهی و ماده موثره آن، آمیگدالین، بر قند خون در موش‏های سفید صحرایی سالم و دیابتی انجام پذیرفت. مواد و روش‏‏ها: 48 سر موش سفید صحرایی نر(180-250 گرم) نژاد NMRI ابتدا به دو گروه سالم و دیابتی مجزا و سپس هر کدام از آنها به سه زیرگروه دریافت کننده سالین(5/0 میلی لیتر)، دریافت کننده آمیگدالین (تزریق روزانه 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم به مدت یک هفته) و دریافت کننده عصاره گیاه بادام کوهی (گاواژ دهانی به مدت یک هفته و با دوز 100 میلی‏گرم بر کیلوگرم ) تقسیم شدند. القا دیابت با تزریق تک دوز استروپتوزتوسین (60 میلی‏گرم بر کیلوگرم/ درون صفاقی) صورت گرفت. غلظت گلوکز خون با استفاده از کیت و روش گلوکز اکسیداز و اندازه‏گیری میزان جذب در طول موج 520 نانومتر توسط اسپکتروفتومتر در زمان‏های 4، 8 ، 24 ساعت و یک هفته بعد از آخرین تیمار با سالین، آمیگدالین و عصاره اندازه‏گیری گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل شدند . یافته های پژوهش: تیمار حیوانات دیابتی با آمیگدالین و عصاره بادام کوهی باعث کاهش معنی‏دار گلوکز سرم در بازه‏های زمانی 4 و 8 ساعت بعد از آخرین تیمار با این ترکیبات در مقایسه با گروه سالین‏گردید(0001/0 P %> http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1237-fa.pdf %P 32-38 %& 32 %! %9 Research %L A-10-47-3 %+ %G eng %@ 1563-4728 %[ 2014