TY - JOUR JF - sjimu JO - J. Ilam Uni. Med. Sci. VL - 27 IS - 2 PY - 2019 Y1 - 2019/6/01 TI - Antibacterial Effects of Chitosan Nanoparticles Loaded with Amoxicillin and Clavulanic acid against Methicillin Resistant Staphylococcus aureus Strains TT - بررسی اثر ضدباکتریایی نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با آموکسی سیلین و کلاولانیک اسید بر سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین N2 - مقدمه: نانوذرات حامل آنتی بیوتیک می توانند اثرات سیتوتوکسیک بر باکتری های مقاوم به دارو داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثر نانوذرات کیتوزان حامل آموکسی سیلین و کلاولانیک اسید بر زنده مانی سویه های MRSA استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. مواد و روش ‌ها: در این مطالعه نانوذرات کیتوزان با روش ژلی شدن ساخته و سپس آموکسی سیلین و کلاولانیک اسید بر روی آن بارگذاری شد و نانوذراتی با ابعاد کمتر 100 نانومتر به دست آمد. جهت بررسی تاثیر غلظت های مختلف نانوذرات بر باکتری ها به روش مایکرودایلوشن غلظت های متوالی 8-25/0 از نانوکیتوزان و غلظت های متوالی 128-1 از آموکسی سیلین تهیه شد. 100 میکرولیتر از غلظت های مختلف نانو کـــیتوزان حاوی آنتی بیوتیک به هر چاهک انتقال یافت. یک میکرولیتر از سوسپانسیون باکتری به آن اضافه گردید. کدورت سنجی در چاهک ها به صورت چشمی مشاهده و جذب نوری در طول موج 630 نانو متر توسط دستگاه الایزا ریدر خوانده شد. یافته ‌های پژوهش: نتایج به دست آمده نشان می دهد که حداقل غلظت مهارکنندگی نانوذرات کیتوزان حامل آموکسی سیلین و کلاولانیک اسید در نمونه حساس 9/0 میکروگرم بر میلی لیتر و در نمونه مقاوم 6/3 میکروگرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی آن ها به ترتیب 8/1 و 2/7 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده ترکیب حاصل، در مقایسه با کیتوزان و نیز آموکسی سیلین تنها، فعالیت ضد میکروبی بیشتری دارد که این نشان دهنده اثر هم افزایی آموکسی سیلین به همراه کلاولانیک اسید و کیتوزان است. SP - 187 EP - 197 AU - Akbari, Nayereh AU - Ashrafi, Fatemeh AU - Salehi, Mitra AD - Dept of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Islamic Azad University , Tehtan North Branch, Tehran, Iran KW - Amoxicillin KW - Chitosan nanoparticles KW - Clavulanic acid KW - Methicillin resistant Staphylococcus aureus UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4636-fa.html DO - 10.29252/sjimu.27.2.187 ER -