@ARTICLE{Momen, author = {Morris, Sanaz and Momen, Amir Hossein and Yousefi mahmoud, Nafiseh and }, title = {Study the Antibacterial Effects of Alcoholic Extract of Pelargonium Sp on the Growth of three Bacteria: Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis and Multidrug-Resistant E.coli}, volume = {26}, number = {4}, abstract ={مقدمه:‌ با توجه به مقاومت روز­افزون باکتری­ های بیماری ­زا نسبت به آنتی ­بیوتیک ­ها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی و آنتی­ بیوتیک ­ها هستند. گیاهان دارویی‌ از منابع‌ بالقوه­ ای هستند که از دیر­باز‌ خواص‌ درمانی و دارویی‌ آن ‌ها مورد توجه‌ قرار گرفته است. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره­ الکلی گیاه شمعدانی عطری بر رشد باکتری­ های شایع بیمارستانی مقاوم به آنتی ­بیوتیک ­ها صورت گرفت. مواد و روش­ ها:جهت بررسی فعالیت های ضد میکروبی عصاره­ الکلی گیاه شمعدانی عطری از دوزهای 25 و 50 میلی ­گرم بر میلی ­لیتر بر روی نمونه ­های بالینی و استاندارد باکتری­ های سودوموناس ­آئروژینوزا و اشریشیا­کلی و نمونه­ استاندارد انتروکوک ­فکالیس به روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. هم چنین برای اندازه ­گیری حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی میکروبراث دایلوشن استفاده گردید. یافته ­های پژوهش: حساس ­ترین باکتری، سودوموناس آئروژینوزا با داشتن بالاترین قطر هاله عدم رشد(24 میلی متر) بود. هم چنین نتایج نشان داد که عصاره الکلی گیاه شمعدانی با غلظت 50 میلی گرم بر میلی لیتر اثر ضد باکتریای بالاتری دارد. بحث و نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره­ الکلی گیاه شمعدانی عطری دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و با توجه به بومی بودن این گیاه و اثرات درمانی آن، تحقیقات بیشتری در جهت شناسایی ویژگی های درمانی این گیاه توصیه می شود. }, URL = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4148-fa.html}, eprint = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4148-fa.pdf}, journal = {Journal of Ilam University of Medical Sciences}, doi = {10.29252/sjimu.26.4.23}, year = {2018} }