TY - JOUR T1 - Effect of Fasting on Fasting Blood Glucose, Lipid Profile and Liver Enzymes TT - بررسی تأثیر روزه داری بر قندخون ناشتا، پروفایل لیپیدی و آنزیم های کبدی JF - sjimu JO - sjimu VL - 21 IS - 4 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1270-fa.html Y1 - 2013 SP - 199 EP - 206 KW - fasting glucose KW - triglycerides KW - total cholesterol KW - LDL and HDL N2 - مقدمه: در ماه مبارک رمضان بیش از 400 میلیون مسلمان به روزه داری می پردازند با توجه به شیوع بالای دیابت و اختلالات لیپید و اختلال در سطح آنزیم های کبدی و نیز تناقض های موجود در مورد تأثیر روزه بر شاخص های متابولیک و ابعاد ناشناخته روزه داری بر آن شدیم تا اثرات روزه داری را بر اندکس های فوق( قندخون ناشتا، تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL، HDL و آنزیم های کبدی) را بررسی نماییم. مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر مطالعه مقطعی که بر روی 120 نفر از مراجعان بیمارستان مصطفی شهرستان ایلام در سال 91 صورت گرفته است تمام افراد با رضایت کامل و با رعایت اصول اخلاقی وارد طرح شدند. افرادی که در طول مطالعه روزه دار نبودند خارج و حجم نمونه به 98 رسید. قبل از شروع ماه رمضان و آخرین روز ماه رمضان اندکس های( قندخون ناشتا، تری گلیسرید، کلسترول تام ، LDL، HDL و آنزیم های کبدی) اندازه گیری شدند آنزیم های کبدی به وسیله دستگاه BT3000 اندازه گیری شد و برای آنالیز داده ها از آزمون T-TEST زوجی استفاده گردید یافته های پژوهش: میانگین و انحراف معیار آنزیم ALT قبل از ماه رمضان U/mL 44/17±15/23 و بعد ماه رمضان U/mL 85/34±32/29 که از نظر آماری معنا دار می باشد.(P=0.02) میانگین و انحراف معیارLDL قبل از ماه رمضان mg/dL 84/25±106 بعد از ماه رمضان mg/dL 12/22±99/94 که از نظر آماری معنادار می باشد.(P=0.000) میانگین و انحراف معیار گلوکز mg/dL 25/12±54/85 و بعد از ماه رمضان mg/dL 97/13± 17/ 85 می باشد.(P=0.7) بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه میانگین تری گلیسرید،LDL کاهش پیدا کرده اما افزایش معناداری در ALTو HDL بعد از روزه داری ایجاد شد. تفاوت معنی داری بین نوبت اول و دوم گلوکز پیدا نشد. و سطح کلسترول توتال بعد از رمضان افزایش معناداری داشت M3 ER -