RT - Journal Article T1 - Evaluation the Effect of Anti bacterial of Ferula assa-foetida L, Carum copticum, Mentha piperita L Hydroalcoholic Extract on Standard Sensitive and Methicillin- Resistant Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157H7 and Salmonella typhimurium JF - sjimu YR - 2016 JO - sjimu VO - 24 IS - 2 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2362-fa.html SP - 72 EP - 79 K1 - Staphylococcus aureus K1 - Salmonella typhimurium K1 - E.coli O157 H7 K1 - Carum copticum K1 - Mentha piperita AB - مقدمه: افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی ‌بیوتیک ‌ها در اکثر باکتری‌ ها منجر به توسعه ترکیب ‌های ضد میکروبی طبیعی شده‌ است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ضد باکتریایی عصاره‌ های هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی برسویه‌ های بیماریزای استاندارد می ‌باشد. مواد و روش‌ ها: عصاره‌ گیری از گیاهان فوق به روش خیساندن انجام شد. جهت بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان فوق بر روی باکتری ‌های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌ سیلین، اشریشیاکلی O157H7و سالمونلا تیفی‌ موریوم، از روش ‌های رقیق سازی در چاهک، دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن استفاده ‌گردید. یافته‌ های پژوهش: حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره‌ های آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی ‌سیلین به ترتیب 25، 50 و 25/3 میلی‌ گرم بر میلی‌ لیتر و بر استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی‌ سیلین به ترتیب 25، 25 و 25/3 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره‌ های زنیان و نعناع فلفلی بر اشریشیاکلی O157H7 به ترتیب 50 و 25 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر اندازه‌ گیری شد در حالی که عصاره آنغوزه هیچ گونه تاثیری بر روی رشد این باکتری نداشت. هم چنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره نعناع فلفلی بر سالمونلا تیفی‌ موریوم 5/12 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر می ‌باشد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده و در مقایسه با کنترل مثبت استفاده از اسانس ‌ها و عصاره‌ های این گیاهان جهت کنترل رشد باکتری‌ های استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی ‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی موریوم پیشنهاد می ‌شود. LA eng UL http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2362-fa.html M3 10.18869/acadpub.sjimu.24.2.72 ER -