@ARTICLE{Sayehmiri, author = {Mohammadi, Shahin and Ebrahimi, Hossein and Sayehmiri, Koroush and }, title = {Comparison of the Effect of Garlic and Thyme Plants on Candida albicans: A Systematic Review and Meta-analysis}, volume = {26}, number = {3}, abstract ={مقدمه: با افزایش شیوع کاندیدیازیس در سال های اخیر، استفاده از داروهای گیاهی در درمان قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد توجه قرار گرفته و از جمله گیاهان مورد توجه آویشن و سیر می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه بررسی اثر دو گیاه سیر و آویشن بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس به روش مرور سیستماتیک و متا آنالیز انجام شد. مواد و روش ها: با جست وجو در بانک های اطلاعاتی Iranmedex، Pubmed، Google Scholar و SID، 12 مقاله ای که به صورت تجربی در ایران انجام شده بودند، استخراج و داده های آن ها با نرم افزار STATA (نسخه 2/12) و با استفاده از روش متاآنالیز و مدل اثرات تصادفی تحلیل شدند. یافته های پژوهش: از بین 12 مقاله مورد بررسی، کل حجم نمونه مورد نظر 276 نفر بود. در 5 مطالعه ای که اثر سیر را بر روی مهار قارچ کاندیدا آلبیکنس بررسی کرده بودند، MIC50 (Minimum inhibition concentration) و MIC90 به ترتیب 0312/0 و 062/0 میلی گرم بر میلی لیتر و در 7 مطالعه بعدی که اثر مهاری آویشن را بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس را مورد بررسی قرار دادند، MIC50 و MIC90 برابر 2 بود که با ترکیب P مطالعات ذکر شده با روش فیشر نشان داده شد که هر دو گیاه سیر و آویشن در مهار رشد قارچ کاندیداآلبیکنس تاثیر معنی داری داشتند(P<0.001). بحث و نتیجه گیری: از بین دو گیاه دارویی سیر و آویشن، با توجه به پایین بودن میزان MIC50 و MIC90 گیاه سیر نسبت به آویـــشن، می توان گفت که اثر سیر بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس بهتر از آویشن بوده است. }, URL = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3933-fa.html}, eprint = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3933-fa.pdf}, journal = {Journal of Ilam University of Medical Sciences}, doi = {10.29252/sjimu.26.3.38}, year = {2018} }