TY - JOUR T1 - Qualitative Evaluation of Primary Health Care Plans (Worker Health House) Among Some Industries in Yazd, Iran TT - ارزیابی کیفی طرح ارائه مراقبت های اولیه بهداشتی(خانه بهداشت کارگری) در کارخانجات شهرستان یزد JF - sjimu JO - sjimu VL - 18 IS - 1 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-282-fa.html Y1 - 2010 SP - 23 EP - 27 KW - qualitative evaluation KW - worker health-house KW - Yazd city KW - qualitative ordinal methodology N2 -   مقدمه: پژوهش حاضر به منظور ارزیابی کیفی طرح ارائه مراقبت های اولیه بهداشت حرفه ای به کارگران(راهبرد خانه های بهداشت کارگری) و تعیین الگوی مناسب برای ارزیابی کیفی آن ها، در سال 1385 در شهرستان یزد انجام شد.   مواد و روش ها: در این مطالعه کیفی رتبه ای، به منظور گردآوری داده های مربوط به اثر بخشی و کیفیت ارائه مراقبت های بهداشتی در خانه های بهداشت کارگری، پس از تعیین متغیر ها و میزان های استاندارد طرح؛ طراحی سوالات به روش دلفی؛ طراحی چک لیست ها و نیز پرسشنامه انجام شد. جهت تعیین امتیاز هر سوال، پرسشنامه و چک لیست ها در اختیار کارشناسان قرار گرفت. حجم نمونه تصادفی در این بررسی کیفی رتبه ای در شهرستان یزد 6 صنعت دارای خانه بهداشت کارگری و 6 صنعت فاقد آن بود .   یافته های پژوهش: نتایج نشـــان داد که متغیر های وسایل و تجهیزات اداری و فنی به ترتیب 1/65 درصد و 1/61 درصد بوده است که با توجه به جدول وضعیت سیستم در رتبه کیفی متوسط قرار دارند . اما وضعیت فضا و کارکنان با توجه به میانگین در صد کیفیت به ترتیب 3/49 درصد و 6/46 درصد بوده که در رتبه کیفی بد قرار داشتند. متغیر عملکرد کارکنان حاکی از آن بود که عملکرد بهداشتیار کار با میانگین 3/63 درصد در رتبه کیفی متوسط و عملکرد پزشک طب کار با میانگین 8/32 درصد در رتبه کیفی بد قرار داشتند.   بحث و نتیجه گیری: بررسی نهایی وضعیت ارائه خدمات بهداشت حرفه ای در خانه های بهداشت کارگری شهرستان یزد با روش پیشنهادی کیفی رتبه ای و با توجه به درصد کیفیت کسب شده(9/56 درصد) در وضعیت رتبه ای متوسط قرار دارد. M3 ER -